Maminky chcem sa spýtať kde by som mohla nájsť nejaké cviky pre 11 mesačné dieťa na spevnenie chrbtice? Ešte mi nesedí, ani neštvornožkuje. Len sa plazí, nechce riťku dvihnúť. Som z toho nešťastná. Ak máte prosím pošlite foto alebo video tých cvikov. Na rehabilitáciu už chodíme, ale zatiaľ žiadne pozorovateľné výsledky. Ďakujem.
@smajluska cviky z netu určite nie.....vždy sa prihliada na celkový stav a vývoj dieťaťa, nemusí byť problém len v chrbátiku ale slabé môže byť aj bruško alebo nožičky....ani pri cvičení sa nikdy nerobí nič na silu ale len od polohy pokiaľ daný pohyb ide...určite sa obráťte na centrum kde cvičia s deťmi s DMO v blízkosti vášho bydliska...síce sa tam platí ale fyzioterapeuti majú porobené špeciálne kurzy na rôzne rehabilitačné metódy.....od neurologa sa pýtajte s malinkým do Dunajskej Lužnej - cvčia tam prioritne síce vojtovku ale primárka ovláda aj Bobátha - určite povie či bude vhodnejší, okrem cvičenia tam majú detičky aj iné procedúry - masáže, perličkový kúpel, kyslíkovú terapiu ......- o procedúrach vždy rozhoduje primárka s ohľadom na zdravotný stav dieťaťa..... ak by sa to do roku stále nelepšilo, resp.stále by tam dieťatko zaostávalo treba sa od neurologa pýtať do kúpelov do Kováčovej.......(samozrejme mamička ide v oboch prípadov Kováčová aj Lužná s dieťaťom)
@smajluska s týmto by som doma nespekulovala, treba navštíviť neurológa nech vam da lístok na rehabilitácie, tam ti rehabilitacna sestra ukáže co mas s nim cvičiť. Alebo aspon dobrý fyzioterapeut. Ono sa tie cviky môžu zdat jednoduché ale naozaj je dôležité ich robiť správne, vyskúšat si to pod dozorom aby ti povedali ci to robíš dobre lebo v opacnom pripade narobis bábätku viac škody ako úžitku. Nevieš kde je vlastne príčina prečo ešte nesedi ani nestvornozkuje, treba hladat príčinu a to musí odborník.
@smajluska ahoj no ako ste potom dopadli ? My máme teraz to isté ? Aké cviky vám pomohli a kedy sa to zlepšilo ?
@lenkapavlikovska Už je to v poriadku. Začal sedieť neskôr aj chodiť. Mal problém s brušnými svalmi, ale už mu spevneli. Teraz behá, lieta, chvíľu neobsedí...
@mogaa Dobrý deň mohla by som poprosiť kontakt ?
@smajluska Dobrý deň toto iste ma aj môj syn ma 10 mesiacov sedieť sedí ale neštvornožkuje a ani nechodí hovorili že ma slabé bruško aj chrbticu do toho ma aj stále vystreté nôžky že ma zvýšený svalových tonus tiež cvičíme Bobath cviky chodíme do Hendi centra v Piešťanoch ale je to platené a finančne to nezvladam prosím vás kde ste vy chodili na rehabilitácie a platili ste niečo? Chodili ste ešte niekam? Ďakujem za odpoved
poradit sa s inym odbornikom..v tomto veku cvici este vojtovku ci uz bobatha? ..bobath by bol uz vhodnejsi..poradte sa so sestrou na rehabilitacii