Ahojte, ako zvládajú vaše detičky cvičenie Vojtovky doma? Hlavne menšie, pár mesačné?
Zvykli si časom a bude to bez plaču? Lebo mne ide srdce roztrhať a to 4 do dňa 😭😭
cvičili sme so synom od 3 mesiacov, plakal pritom, ale pomohlo mu to, treba len vydržať
moj vacsinou plakal, ale potom hned prestal. cvicili sme 3x denne, nebolo to lahke, ale museli sme to zvladnut a hlavne - pomohlo to. drzte sa.
Moj neprestal. Plakal vzdy. Ale pomohlo mu to
@momo289 moja vrestala od prveho do posledneho cviku a bolo jedno, ci som s nou cvicila ja alebo fyzioterapeutka.
mne fyzio vysvetľovala, že dieťatko to nebolí, ale je mu to nepohodlné, že ho nasilu držíme v určitej polohe, ešte je dobré plávať len teraz sa nedá počas covidu, vo vode sa z cvičenia tešil a vôbec neplakal
@momo289 ahoj, ja cvicim s dcerkou od 3.mesiaca, teraz ma 6 mesiacov...cvicime 3x denne a plakala mi dokopy maximalne 5x...nasla som si system, snazim sa ju brat ked su idealne podmienky, t.j. najedena ale nie moc, neni unavena, vidim ze ma dobru naladu atd. Cize niektore deticky to odcvicia aj bez placu 🙂 na zaciatku bola nervoznejsia, neplakala vyslovene, ale po par dnoch si zvykla....drzim palce.
Tiez som s dcerou cvicila Vojtovku. Plakala pri tom. Ono plac neprestane, len ty si na to zvyknes. Drz sa, pevne nervy.
Plakat bude. Ono je to len dobre, lebo ked place, tak to ma ten spravny efekt. Skor ty si zvyknes. Ale potesim ta. Ja mam 3 rocnu a pri vojtovke place uz len malokedy. Vlastne len v tedy ked si dupne ze sa jej prave cvicit nechce. 😂
Moj plakal velmi malo, on to mal v podstate asi rad. Ine deti strašne rucali ked sme chodili k rehabilitačnej.
@jazula aj Lacko ma diastazu, tak dúfam,ze pomoze cvicenie.
@horalka1986 uff cvicite od malicka? Ja som tad dufala ze do roka max 😔
@4stanka4 aj my od 6t cvicime, a veru uz chytam depky a zaludok mam v krku kazde rano ze zas co nas caka :(
A uz aj zo sna nam poplakava 😳
@halci ďakujem 🤗
@lenkapap šťastna žena si, Lacko môže byt cely vysmiaty, hned ako ho vyzliekam uz vie ze sa nieco deje 😔
@lucka_ke dúfam,ze sa aj my dostaneme do vody ked skonci toto cele korona bludisko
@simsalabim u fyzio je to horsie kus, lebo na neho keca dakto v rusku, no co si tie deti mozu mysliet 🥴😳
@sasanka605 ďalšia šťastná žena 🤗🤗super že to zvládol tak skvelo😊
@momo289 rehabilitačna bola tiez prekvapená ze takto to dal ale ked mal cca 1,5 uz sa s nim nedalo cvičiť poriadne a odvtedy mame balancne cviky, ked sa hýbe tak ho to ako tak baví.
@momo289 od 1 mesiaca cvicime. Ale neboj co poznam deticky tak okolo toho roku skoncili a bud uplne alebo presli na inu metodu.
@horalka1986 snad menej drasticku ako pise
@sasanka605 a bude ho to bavit 🤗
@momo289 jasne my mame 4 dni v tyzdni klasiku a jeden vojtovku a ta klasika je taka ze bud bobath, alebo maju spravenu senzomotoricku drahu, kde je vsetko mozne, aj to balancne. A to ju bavi.
@momo289 Na diastazu sme cvičili od cca 7 týždňov do 6 mesiacov a pomohlo, vraj je to už ok. Veľmi pomohlo baby plavanie na celkove spevnenie. Teraz keď je zatvorené, nám rehab doktorka predpísala u nich v centre vodoliečbu a malá si to vyslovene užívala 🙂. A dostali sme tento týždeň nový cvik, aby sa konečne začala viac hýbať (má skoro 7 m a dobre jej je na chrbatiku 😕), ale teda veľmi mi nereaguje. Tak uvidíme.
@momo289 cvičila som s dvojickami 3x denne od narodenia do 8m. Stále plakali. Neboli to, len je mi to nepríjemné, ze sú v polohe ktorá sa im nepáči a držíte ich. Mne zo začiatku bolo tiež luto, ale robila som to pre ich dobro. Treba vydržať.
@jazula ooo super, musim pogooglit v Kosiciach nieco podobne ci nemaju 🙂
Dakujem za tip🤗
Urcite sa rozhybe 🙂 bude vsetko ok 😊😊
@nikoleta1234 dvojmo to muselo byt ovela tazsie ale super ze ste to zvladli ❤️
neboj je im to neprijemne ale neboli to bud prestanu oni plakat alebo po poctivom cviceni vy cvicit lebo uz nebyde treba