Ahojte maminky, prosím vás ak máte dieťatko ktoré ma cukrovku vo veku okolo 2 roky, ake boli príznaky a mali ste aj v rodine cukrovkára?a ako ste na to prišli?dakujem
Vela vody a vela cikala, unavena.Kamaratka ma od 3rdieta s cukrovkou.V rodine maju vsetky dievcata cukrovku chlapci nie
Nemali sme v rodine, okrem dedka 84 r s cukrovkou 2.typu co je teda dôsledkom opotrebovania sa pankreasu, čiže,,staré ka ,,cukrovka. Začal všetky plienky precikavat, čo dovtedy nerobil a vypil veľa vody. Tak som mu zmerala cukor a 2 hod po jedle .al 16
@labocca
@luccija
@katarinka89 ďakujem maminky,viem to zistiť aj z moču,alebo iba s tym glukomerom z pršteka? Nechcem letieť k doktorke,cika a pije tak normálne,len to ze viac krat za deň si sadne a len tak sedi a hra sa s vlasmi. Neviem ci je to unava,alebo len znudenost. Ked sme boli v nemocnici tak mala hodnotu 2,2 ale to 2 dni nič nejedla, musela dostavat glukozu aby jej to vyskocilo ...a tak teraz rozmýšľam ked sme vyriesili jeden zdravotný problem,ci to caste posedavanie a znudenie nebude druhy zdravotný problem.
Kamarátke sa nevidelo že jej malý pil veľa vody, a stále bol unavený. Tak zobrala moč a odniesla k doktorke že nech vyšetrí pre istotu. Doktorka nebola 2x ochotná ale vyšetrila a hneď ich poslala do nemocnice. Drobček mal vtedy 2 roky.
dr.Max lekareň robi rychlotest na cukrovku vo vybratych lekarnach pozri sa, ale neviem ci aj tak malemu dietatu.Neviem kedy si bola v nemocnici, ale ak by ju mala uz tam to zistia.A co, keď posedava tak uz je starsia mozno sa jej chce si oddychnut mozno ma malo zeleza, unavena...jej sa mala pocikala za noc 8 x a pila veľa to prislo nahle
@luccija ďakujem.vsak tiež si myslim ze by to tam zistili, 2 tyzdne sme doma, 3 tyzdne sme lezali. A pytali sa ma lekari ci nema niekto cukrovku,ze ci niekedy neodpadla a tak,lebo aj ked jej dali glukozu tak do hodiny mala tie hodnoty uplne nizke,lenze bola tam uplne nalacno bez jedla bez vody,iba na infuzke,potom mala operaciu a prvý krat jedla po 17 dňoch. A potom uz cukor nemerali,teraz ked sme doma tak rozmýšľam že by som to dala zmerat ci to bolo vtedy len tym stavom hladu,ci to je tak stale. Dakujem za kazde rady
je po operacii je oslabena.Pises, že mala nizke hodnoty tak preco sa bojis cukrovky?ano moze byt unavena z nizkeho cukru davaj jej pravidelne jest sacharidy, grahamovy rozok, ovocie...ryzu...nie veĺke prestavky v jedla ja, ked sa dlhsie nenajem idem do hypoglykemie.Vtedy mala nizky cukor to je pochopitelne, ked nejedla
kamoskin jedol a chudol, bol bledy, a unaveny. ked si dal nieco sladke prislo mu zle, az sa triasol. skončili v nemocke, kde mu nastavili inzulinovu liecbu, teraz je normalny chalan 🙂 (až na to pichanie inzulinu)
znamy maju synceka..v 2 rokoch mu zistili cukrovku. Stale bol smadny,aj v noci pytal vody vela, pocas dna byval casto unaveny...povaloval sa doma po zemi/po koberci...