CT vyšetrenie u 16-mesačného dieťaťa. Skúsenosti?

zlatusik28
29. aug 2011

Ahojte, máte niektorá z Vás skúsenosti s CT vyšetrení s tak malým dieťatkom, konkrétne na Kramároch? My by sme mali ísť a chcela by som vedieť, ako to prebieha. Ďakujem

januarova
29. aug 2011

@zlatusik28, ja nema s ct skusenost vo veku 16 mes, ale bola som s malou na ct hlavy ked mala 6,5 mes. v Trnave. myslim ze ten postup moze byt podobny, kedze takemu dietatu tazko vysvetlis, ze ma ticho bez pohybu lezat. mne malu uspali kratkou narkozou, trvalo to mozno 1 minutu. a aj sa za chvilu prebrala, ale museli sme ist na prijem na izbu, kvoli pozorovaniu, ci nebude z narkozy vracat. inak s lekarmi a pristupom k malej som bola spokojna, sami jej robili opicky, aby sa ich nebala, myslim ze ani na kramaroch nebudu nejaki zli, ked vidia male dieta. 😉

katka.ott
29. aug 2011

my sme boli aj hospitalizovaniv v 7mesiacoch. mala zavedenu kanilu do ruky, no napriek tomu jej podali liek hadickou priamo do zaludka. pre mna dost neprijemne, ale sestricka si poradila.
takze dietatko ide na ct uspate. po vysetreni dospala na izbe, ked sa prebudila, zacala som podavat cajik a tusim po 6 hodinach mohla mlieko.
den predtym prisla anesteziologicka a vsetko mi podrobne vysvetlila.
drzim palce 😉

zlatusik28
autor
30. aug 2011

@januarova
@katka.ott my sme už boli na CT v 5 mesiacoch, sirupček mu vtedy nepomohol, len narkoza. A ležali sme vtedy tri dni. Ja len že ako to je už u starších detičiek, či také isté alebo ... a počula som, že na Kramároch majú mať nové CT, kde netreba hospitalizáciu.

januarova
30. aug 2011

@zlatusik28, aha, tak to uz neviem 😒 , nech vam to dobre dopadne 🙂