CRP test poplatok u pediatričky

mameha7
2. feb 2025

Dobrý deň, u detskej pediatričky pravidelne platím 9€ za crp test bez dokladu. Mám sa tam nabudúce ohradiť, alebo je to bežný postup? Poisťovňu máme Dôveru. Ďakujem

lonely66
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andreakotesova
2. feb 2025

Naša pediatricka robí CRP test pri každej chorobe, nikdy sme nič neplatili.

viestta
2. feb 2025

Asi zavisi od poistovne, nam Union preplaca kazdy CRP test, aj u pediatra aj u vseobecneho, dokonca aj na pohotovosti

nikyy
2. feb 2025

@mameha7 my mame všeobecnú a ak idem s dcérou ku našej Dr,tak taktiež platím 7€ za crp.

dzulli1980
2. feb 2025

@mameha7 U pediatričky 5 EUR, u všeobecného 10 EUR, doklad dajú vždy.

amonet
2. feb 2025

baby neberte to ako rypanie iba ma to fakt zaujima. preco ste vo vseobecnej?

jamidea
2. feb 2025

@mameha7 my sme u nasej platili 5e, ale pred casom napisala, ze poistovna preplaca, tak uz nic. Pokial vsak ma vasa mudr.ofic.cennik schvaleny neviemkym, obcou ci kym, tak moze brat aj 20e, ak je v cenniku tak pisane, zial. No 9e je hrozna suma, uff. Mne sa 5e zdalo dost

jamidea
2. feb 2025

@jamidea a doklad sme dostali vzdy!!.

misiak7777
2. feb 2025

@mameha7 za test platíš len vtedy, ak si ho sama vyziadas. Nás tiež tak okradala bývalá lekárka

lienka.7
2. feb 2025

@mameha7 v zivote som za CRP test neplatila ani u pediatricky ani u všeobecnej. A to mi ho teda robí viac ako 1x do roka.

lienka.7
2. feb 2025

@nikyy nech sa paci, treba vytlačiť pani doktorke 👌
https://www.vszp.sk/benefity/zoznam-benefitov/p...

majamat
2. feb 2025

@amonet ja som napr vo vseobecnej a hoci si niekto mysli, ze ostatne poistovne su lepsie, nie je to vzdy tak. zazila som ze dr mali u inych poistovni minute limity an nieco konrketne a preto museli poistenci cakat. so vseobecnou toto problem nebol. aj ked aj to sa stat moze,a le teda zazila som toto s inymi poistovnami.

co sa tyka crp je asi aj podstatne, ako dr crp robi, neviem ako je to teda osetrene v poistovni, ale teda poistovna si myslim, ze hradi test v labaku, ale ak je to test pristrojom, tam neviem ci vysetrenie hradi, alebo teda ej to asi individualne, mozno aj v zavislosti od poistovne.

inak jeden infektolog ssa vyjadril ze 70% infekcii je virusovych. kedysi sa crp nerobilo a hoci niekto ma pocit, ze sa ATB predpisovali zakazdym, nie ej to tak. kedysis a s beznym nachladnutim k dr nechodilo, ja som normalne aj lahko nachaldnuta chodila do skoly. teraz vsetxi saleju, ked je dieta trosku nachaldnute, dokocna je problem este aj ked ma taketo prejavy z alergie. a teda kedysi sme si takto imunitu nenicili, mali sme ju ovela lepsiu. sucastou budovania je aj kontakt s choroboplodnymi zarodkami, nie sterilne prostredie. dokonca si organizmus dokaze poradit aj s bakterialnou infekciou, pokial neprerastie do tazsieho stadia. ved je to prakticky rovnako tazka infekcia ako virusova. dovod preco sa na bakterialne predpisuju lieky a na virusove je len ten, ze ATB na virozy nezabraju a hoci existuju antivirotika, nebolo nikdy bezne, ez by sa predpisovali.

liv1
2. feb 2025

@amonet ja som presla na doveru a tak kedze moja emdokrinologicka a nimi nema zmluvu, zrazu 100 eur…

lienka.7
2. feb 2025

@amonet žeby kvôli lekárom, ku ktorým chodíme?
V živote sa mi nestalo, žeby ma lekar nevzal/neosetril, lebo "limity".

memma
2. feb 2025

@mameha7 deti s manželom majú dôveru a ja všeobecnú. Ani jeden z nás a za crp test ešte neplatil

zapalkazapalkova
2. feb 2025

@mameha7 mame doveru v januári 2x crp a nič sme neplatili

andreakotesova
2. feb 2025

@amonet my sme všetci vo VsZP a za CRP test neplatíme. My sme spokojní s touto poisťovňou.

kubizde
2. feb 2025

@mameha7 u nás crp priamo v ambulancii 5 eur a ak sa robia celé krvné testy tak neplatím nič.

lucia13022023
2. feb 2025

Nikdy som neplatila za nič. Ani ja ani syn, obaja sme vo všeobecnej. Inak ma zaujíma čo je na nej zle? Tiež nerypem, pýtam sa v dobrom. Ja sa do poisťovní nevyznám, celý život som ju mala, nikdy nebol problém, syn ju dostal automaticky tiež. Mala by byť horšia ako druhé?

slniecko66
2. feb 2025

@amonet som vo vseobecnej cely zivot. Nemala som ziaden problem za tie roky takze nevidim dovod ju menit. S ostatnymi nemam skusenosti..

lilli110
2. feb 2025

@mameha7 my všeobecná. A doteraz nikto z nas nikdy za crp neplatil 🤷🏻‍♀️ snad sa to nezmeni 🤪

ankare
2. feb 2025

@amonet sme vo všeobecnej a neplatim za crp test u pediatra

nikaeli
2. feb 2025

CRP priamo v ambulancii či u dospelého, či u detského. Pediatrička robí crp pri každej chorobe, neplatila som ešte ani raz. Za to platím 2€ za vystavenie OČR 🤷🏻‍♀️

kleopatra114
2. feb 2025

U našej nikdy neplatíme crp( nech ich je hocikoľko za rok ), 5€ platíme u zastupujúcej pediatricky .

henka123123
2. feb 2025

Neplatime nic

zuzanaete
2. feb 2025

@nikaeli Tu najdes info ohladom ocr. Medzi otazkami je tam presne ohladom ocr. https://www.health.gov.sk/?poplatky-v-zdravotni... Mozes ukazat lekarke. Za ocr sa nema platit.

aellea
2. feb 2025

@viestta to nie je tak, mame union a pri kazdej navsteve zmluvneho lekara deti platia 6€, pisala som aj do poistovne a nemaju s tym nic

viestta
2. feb 2025

@aellea
Vyšetrenie CRP (C-reaktívneho proteínu) slúži na rozlíšenie vírusového a bakteriálneho ochorenia, pomáha tak zabrániť nadmernému užívaniu antibiotík. Ako poistenec či poistenka Union zdravotnej poisťovne máte nárok na bezplatné vyšetrenie CRP u všeobecného lekára.
Ako náš poistenec či poistenka za vyšetrenie neplatíte. Vyšetrenie vášmu lekárovi uhradíme my.
https://www.union.sk/vyhody-crp-vysetrenie/
ale lekarka moze vyberat nejaky poplatok nad ramec toho co jej preplaca poistovna. V kazdom pripade poistovna tento ukon lekarom preplaca

nikaeli
2. feb 2025

@zuzanaete dík 😉

taktotedanie
2. feb 2025

@mameha7 pediatricka mojho dietata robi crp stale ak treba, nikdy som neplatila
ZP dovera