Dobrý deň, syn 16 ročný je covid pozitívny už piaty deň. V piatok mu to začalo, bola ho hlava a trošku cítil hrdlo. V sobotu veľká bolesť hrdla, totálne červené hrdlo, kašeľ suchý, bolesti celého tela. V nedeľu to isté. Včera som volala lekárke, tak že máme dávať Ibalgin tak ako sme robili od soboty a striedať s paralelnom. Stoptusin, vitamíny, čaj. Dala nám sumamed na tri dni, že ak dnes nebude lepšie tak nasadiť. Tak sme ich nasadili dnes, nakoľko mal v hrdle pocit, že tam má žiletky, všetko ho bolí a celkovo proste je slabý. Škoda, že nemám doma crp, či nie sú zbytočne antibiotiká. Prosím oni kedy záberu, keď sú len trojdňové? Chorý nebýva, naposledy mal antibiotiká keď bol maličký. Ako mu môžem ešte pomôcť? Covid má druhý krát, naposledy ho mal v roku 2021 a len dva dni mal príznaky, je aj očkovaniu v roku 2021 pfizer 2 dávky. Ďakujem za rady, je mi tak ľúto, že na Vianoce je taký chorý.
Tieto konkrétne...nedávno mi to vysvetľovala lekárka, ktorá ich predpísala mojej mame...mala ich brať streda, štvrtok, piatok..a vraj účinok začína sobota, nedeľa, pondelok....a že ak by v utorok nebolo zlepšenie, máme ísť naspäť k lekárke...v pondelok sa účinok dostavil...
@earlgrey ok ďakujem, takze musíme počkať.
@kat_ ďakujem 🙂
Dobrý večer sumamed by mal nastúpiť do 24hodin tiež ich bral syn tak hneď na druhý deň mu bolo lepšie prajem skoré uzdravenie 🙃
@adka210 ďakujeme veľmi pekne za pozitívnu reakciu, pevne verím, že mu to zaberie. Momentálne leží po podaní 2 paralenov, dúfam, že aj zaspí. Veľmi som prekvapená, že ho korona takto dlho drží.
Summamed su naj atb zaberu tak do 24 hod drzim palce
Skoré uzdravenie!
My sme sa z Covidu dostávali 2 t určite mu tie ATB záberu mne ich väčšinou predpisuju.Daj mu zinok, céčko 1000 a nech to dobre vylezi a je skoro fit
Mne aj dcérke tiež dr predpísali sumamed pri covide, je to síce vírus čo je paradox ale pediatrická sama povedala že pri covide dobre zaberá mne aj dcérke bolo oveľa lepšie po nasadení atb
@kvietok1233 a stačili vám len tie trojdňové prosím? Ja som práveže nečakala, že na covid budú potrebné. Ale som rada, že zaberajú na to, že to už nie je také nebezpečné ako v prvej vlne, no stále máme rešpekt pred týmto ochorením, nakoľko sme kvôli kovidu prišli o blízku osobu.
kazde atb kym zaberu, trva aj 48-72 hodin
skore uzdravenie!