Covid-19 u trojročného dieťaťa

summersunny94
24. mar 2022

Ahojte prosím vás mali vaše detičky Omicron? Bolo to spojené aj so zvracaním? Ak áno ako dlho to trvalo ? dcérka ma aj teplotu vyššiu, tu sme znizili. Len ma trápi to že 7x zvrackala. Od dnes rana je jej ťažko , na obed jej vyšiel test pozitovnu. Dcérka bude mať v máji 3 roky, čo pomohlo vašim detičkám? Mne povedala sestrička (doktor na dovolenku) že na zvracanie Kinedril, a ešte taký roztok banánový do vody (ako doplnok stravy , keďže všetko čo spapala a čo vypila tak islo von) . Na teplotu som jej dala čapíky Panadol.

ariannazara
24. mar 2022

Na vracanie je super kulisek, podávať po lyžičkach toto vždy u nás zaberie hneď po podaní prestane vracať.

gabriela_obzerova
24. mar 2022

@summersunny94 ano. Moja najstarsia mala jediny priznak a to zvracanie. Cely vikend oba dni….

bozenas
24. mar 2022

áno aj môj syn 6r. rovnako 2 dni zvracanie. po lyžičkách Kulíšek, alebo Enhydrol, postupne to prešlo. Inak nemal žiadne príznaky.

luccija
24. mar 2022

@summersunny94 probiotiká a diétu veľa vody, caju

nanan11
24. mar 2022

@summersunny94 ahojky, moja dcérka taktiež 2 dni, dávala som detský čierny cajik na lyžičke, odišlo to samé, bol to jediný príznak .. teda okrem mierne zvýšenej teplotky a celkovej malatnosti. Držím palce nech ste čím skôr fit!

summersunny94
autor
24. mar 2022

@ariannazara
@gabriela_obzerova
@bozenas
@luccija
@nanan11
Ďakujem všetkým za odpovede , nám kázala toto sestrička kúpiť aj v lekarni odporučili

summersunny94
autor
24. mar 2022
oblecenie99
24. mar 2022

@summersunny94 Toto mal aj môj syn, keď hnačkoval v lete.. chutí lepšie, ako Kulíšek, my sme striedali. Tie prášky (Kulíšek, Enhydrol) skôr slúžia na rehydratáciu, keď dieťa stratí veľa tekutín zvracaním alebo hnačkou. Na zastavenie hnačiek (môj nezvracal) sa osvedčila Smecta, alebo Tasectan. Skúste len diétne jedlo, pomaly, po troška.. možno po dvoch dňoch aj kurací vývar, ten nám odporúčali vtedy a malému pomohlo dosť, aj teraz pri Covide. Teraz skôr banány, mrkvu - varenú, varené zemiaky, tyčinky, ryžu, čučoriedky. Dávajte si pozor na príjem tekutín.

summersunny94
autor
25. mar 2022

@oblecenie99 ďakujem krásne za odpoveď. A po koľkých dňoch keď zvracania sa môže dieťatku dať už napr. rožtek s lekvarikom alebo pudinček a prejsť postupne vlastne na klasickú stravu,? 🙂

oblecenie99
25. mar 2022

@summersunny94 Ja som čakala také dva,tri dni a postupne pridávala ľahšie jedla 🙂