Covid-19 u deti

malulienka
4. dec 2023

Ahojte
Ako to teraz je ked ma dieta covid.Keď ukáže domaci test pozitivny, treba len volať lekarovi o lieky? Už sa nechodi testovať?

zmrzlinka2021
4. dec 2023

@malulienka veď ak ti vyjde pozitív test, aký test ešte chces? Určite dieťa v liečbe podľa priznakov

pribinak
4. dec 2023

@malulienka už sa nechodí testovať do rôznych centier. Bola to predražená záležitosť, stačí doma

Zavolaj alebo nápis pediatricke, uvidis ako sa dieťa bude mat a podľa toho das lieky
Zatiaľ len cela vit. C a D. Ak má teplotu, tak zrazaj teplotu

elmivelmi
5. dec 2023

A kebyze ma len poz test a nic mu nie je?Ja by sim dala do skoly,vy ako?Ked mame kasel,ale je bez teploty do skoly ide,asi by sim takto postupovaka aj ori korone,podla priebehu.Karantena uz nie je povinna,alwbo?

sense
5. dec 2023

@elmivelmi Ja by som ani neprišla na to ze dieťa má kovid, keďže doma netestujem pri každom kychnuti, v podstate ani test nemám doma

zmrzlinka2021
5. dec 2023

@elmivelmi nože niekoho nakaziť

janinah
5. dec 2023

@elmivelmi bezohladnosť ako vyšitá.zdravý rozum nikde......že tvoje dieťa má ľahký priebeh je super,ale môže nakaziť iných,ktorí dopadnú oveľa horšie....

e1i
5. dec 2023

@elmivelmi nechala by som dieta doma a otestovala neskor, test moze ukazat este aj zhorsenie. Rocny syn mal horucku 38,5-6 mysleli sme ze zo zubov ale 2 dni predtym som ostala pozitivna ja,kasel sopel nic ine. Otestovali sme ho a pozitivny. Po 5 dnoch znova test a silnejsi. Hoci len 2 dni mal spominanu teplotu,nie vyssiu a nic ine. Negativny test vysiel az po 9 dnoch. Dovtedy sme nikam nechodili.

elmivelmi
5. dec 2023

@janinah ale korona uz je bezna nadcha ,co chripka a ty pri kazdom kychnuti mas deti doma aj 2tyzdne?Teda neverim.Ja by som to neriesila pokial nie su teploty,kasel a sopel nie je dovod na vynechanie skoly.Ved jasne ze nakazi ako aj ono bolo nakazene a ako aj ky sme kazdy dok aj 5 x chori zo skoly,ci skolky.Ale uz asi netreba robit paniku z korony. jto sa boji,nech je doma.Proste je obdobie chorob,treba ratat so vsetkym.

elmivelmi
5. dec 2023

@e1i Tak horucku to je jasna vec ze doma,ci korona alebo nadcha .

e1i
5. dec 2023

@elmivelmi mal ju dva dni inak mu nic nebolo ale test pozitivny 9 dni takze sme nikam nesli. Neohrozim starych rodicov alebo kohokolvek ale skoda reci,podla vyssieho prispevku. Este stale korona aj zabija

maryetta
5. dec 2023

Ja momentalne lezim s koronou uz 8.den. Ako je mi uz od vcera lepsie ze nemusim do seba tlacit lieky. Ale fakt mi nebolo dobre.
Doma som otestovala aj deti. Aj muz. A negativ tak funguju normalne.

elmivelmi
5. dec 2023

@e1i ale to zabija aj sopel,aj chripka a aj angina a vsetky tieto respiracne choroby.
Pri kazdom sopli sedia doma s detmi?To sa neda si myslim.Stari ludia by sa mali dat zaockovat na koronu kazdy rok ak maju vazne diagnozy.Ale ja poznam a mame v rodine 90 a 88 rocne babky ktore mali koronu a nic im nebolo.Vsetko zalezi od stavu ludi,ti chori a rizikovi by sa mali hlavne sami chranit.Je normalne ze ked mam teplotu a kasel tak nejdem k nim na navstevu ale ked ma dieta coronu alebo iny virus a nema teploty a funguje normalne-do skoly ide-to je toez normalna vec.

e1i
5. dec 2023

@elmivelmi nie,ked ma koronu sedi doma. Nahlas v skole ze ma,co ti povedia. Moja diskusia s tebou konci
A ano pri kazdom sopli sedime doma. Predstav si minuly sk.rok mala dcera priesvitny sopel a sedeli sme doma 2m co nemohla do skolky iba kvoli soplu

elmivelmi
5. dec 2023

@e1i Tak ja som sa pytala ucitelky ci ostat doma s kasloma lebo do skoly,uvitelka ze nech ide do skoly.Nie kazdy berie sopel ako vazne ochorenie,a to je aj korona .Nepoviem zltacku alebo ine,zivot ohrozujuce ochorenie.Kiahne a podobne.Ale sopel a mesiac doma-a to vlastne preco????Moje deti a deti v skolke su varene,pecene so soplom a kaslom v skolke.A korona uz nebude vynimkou.Akurat sme doma kvoli herpesu ale ked pojde do skoly ani herpes sa nebude riesit.Ja som mala spoluziacku ,kt so mnou sedela a ta mala non stop herpes-myslis ze to niekto riesi?
Tak sa kurilujte doma aj cely,skolsky rok ak Vam to tak vyhovuje.Pekny vecer a odpisovat uz nemusis.

e1i
5. dec 2023

@elmivelmi splietas hrusky s jablkami. Herpes mavam aj ja a fungujem normalne a zo soplom ju ucitelka v skolke odhlasila
Potom to tak vyzera ked mamy ako ty posku dieta s kaslom a soplom do skoly...

elmivelmi
5. dec 2023

@e1i Zas skolka je ine ako skola,v skolke ak ty si doma moze byt aj pol roka doma.V skole tolko vymeskat dieta nemoze.A hej my mame anglicku skolku za ktoru platime,tam kazda mama posle dieta so soplom a kaslom a prave preto maju aj lepsiu imunitu a nie su take chorlace.Takisto v uk skolkach nik neriesi sopel a kasel.
Herpes moze byt tak isto ako korona pre niekoho smrtelny,cize ani ty nie si moc dosledna a ohrozujes zranitelnych.