S manželom mame kovid obaja už vyše týždňa, malý 9m syn samozrejme tiež. Uz asi 4 dní nema žiadne teploty,peskuje a vyzerá byt fit ale dnes sme mu robili test a bol pozit. Manžel a ja tak isto, jemu dávame decko, cevitko, od kašľa stoptusin, seba nalievame čajom a paralen, zinok, céčko, decko.. Uz som myslela ze dnesneTesty budú negatívne ale drží sa nas to od minulého utorka... Ach aj vám tak dlho trval kovid? :(
Ja som mala pozitívny antigénový test ešte týždeň po tom, čo mi odišli všetky príznaky. Cítila som sa už fit a antigén stále dve čiarky. Treba vydržať.
načo testujes, ak uz sa amte dobre? test niekomu aj mesiac vychadza pozit., preto nam lekari aj RUVZ este vo febr. povedali, že už nepretestovavat.... cely tento osial sa cucudjem, že este pretrvava, bud som chory alebo nie....a nie byt zavisly od testov...
Ja a synček pozitívni 10dni, partner 12dni
a teda naco tie testy robis? ja nechapem tento antigenovy osial. nie je to uvedene vo vyhlaske, neodporucal to hlavny hygienik ani ziadna medicinska kapacita, ale zeny na MK sa budu testovat do bezvedomia. este raz sa pytam, naco sa testujete? dodrzat karantenu a 24 hodin po poslednom priznaku ste bez karanteny. tie eura, co miniete na testy minte radsej na nieco uzitocnejsie.
Akutna faza covid môže trvať aj 2 týždne. Niekto je potom uplne fit, alebo sa aspon citi, ale potom u mnohych pride nevysvetlitelna unava, podlamovanie noh, padanie vlasov, etc., čo sú postakútne syndrómy covidu, teda long covid či post covid či ako to teraz volaju a to môže trvať aj týždne až mesiace.. testy už snáď budu o par dni negatívne, držím palce
@matkahelka Ehm.. Ak má človek pozitívny antigénový test, telo stále deteguje vírus a tvorí protilátky.. To, že už nemáš príznaky neznamená, že nie si infekčný.
@ms_green toto uz davno neplati....
@ms_green to je co za hlupost? ak by to tak bolo, tak by bolo antigenove testovanie odporucane lekarmi, virologmi, infektologmi, atd. ale ako vsetci vieme, antigeny nikdy neboli, nie su a ani nebudu spolahlive (co neraz potvrdili aj samotni odbornici). a len tak mimochodom, nas na jar nakazil rodinny pribuzny, 3x ockovany, po 6 dnovej karantene, ktory pozitivny antigen za 6 dni ani nemal, mal pozitivny len pcr. a rovnako potom aj mpj muz a dcera pozitivne antigeny (v MOM) ani nemali, pozitivne im vysli len pcr.
@matkahelka presne tak to je, u ans v nemocnici skumali infekcnost (ale z krv. parametrov), lebo atg sa to neda, ti, ti, co nevysli pozitivni atg vobec alebo len par dni, boli infekcni dlhsie ako tyzden a naopak, boli taki, co im atg ukazoval pozitivtu mesiac a infekcni uz po 5.dnoch neboli...... to nam inak poveal aj moj lekar, aj muzov, aj anse RUVZ (este vo februari...preto nam vyslovene neodporucali sa pretestovavat, elbo to nema ziadnu vyp. hodnotu...) - bud si chory alebo nie si....ani pozitivny neznamena chory, ze?....len niektori by zavreli pol sveta..... co urobili teraz Rakusania? (ako prvi zavieslo povinne ockovanie, ak sa pamatame) a teraz ako prvi zrušili akrantenu aj pre pozitivnych....
@sorciera24 ja mam svagra lekara, rovnako ich v nemocnici v labaku pretestovavali. preto antigeny nie su odporucane na ziadne smerodatne urcovanie infekcnosti, lebo su nepresne. infekcnost vie urcit jedine pcr test. ale tu na MK je antigen biblia, koran, mantra. niektore zeny maju normalne uchylku a budu sa testovat do bezvedomia.
Nasmu krpatemu to zacalo v sobotu, ako priznaky, dcere v nedelu, testy negativne.. az v piatok sme si robili opat a az vtedy vyski pozitivne testy, cize skoro po tyzdni. Dcera mala dokonca dlho pozitivny test.. my so synom sme nemali a ona stale.. a nam uz takmer nic nebolo po 2 dnoch..
Muz mal teraz covid. V utorok pozitivny test. O tyzden v stredu stale slabucka ciarku. Uplne negativny test mal az na 13 den.
Mne a synovi sa tak taha uz treti tyzden a koniec v nedohladne. Testy su od minuleho tyzdna negativne, ale priznaky trvaju dalej, kazdy tyzden ine. Mame obaja teraz atb, obaja zapalene hrdlo, zaludok na vode, syn zapal oboch usi, malatnost, unava....
Manžel bol negatívny až po 3 týždňoch od pozitívneho testu, syn už po týždni. Je to individuálne.
Tak netestuj chce to cas