Stalo sa niektorej že dieťatko chytilo atopický ekzém po prekonaní covidu ? Dovtedy bol v poriadku a odkedy bol chorý ma takéto ručičky, nožičky a tváričku. Odborné vyšetrenie bude mať až koncom mesiaca
U nas syn zacal mat uz minuly rok vzdy ked bol chory, ale po chorobe to zmizlo. Teraz po kovide tiez nie a nie sa z toho dostat a tiez to ma aj viac rozlezene 🙁. Museli sme aj koznej.
@snezienkaaa82 u nás opačne , my bez príznakov a malý bol na tom dosť zle
@anjelok no pekne , dúfam že vám dala niečo čo zaberie
covid oslabuje imunitu tak mozno preto...
po kazdej infekcii sa moze spustit kozny problem, cize moze byt aj po kovide, kazda infekcia oslabuje imunitny system, pri kazdej infekcii organizmus ma vyssiu spotrebu vitaminov a preto moze trpiet nedostatkom, vdaka comu je nachylny aj na kozne problemy.
ak je to vyslovene atopicky ekzem, tak ten sa vyskytuje u ludi s atopickym typom pokozky. noikto presne nevie, co patri medzi takychto ludi, ale biektori taky sme a mame vdaka tomu sklon ka ekzemom a zvlast úri pretazeni organizmu.
Ja som atopik od narodenia, príznaky vášho syna mi boli bežné do cca 14 rokov, potom pasívna forma s občasným menším výsevom, naozaj minimálne. Zrejme som koronavirus prekonala, lebo v novembri 2020 sa mi ekzém vrátil po 23 rokoch v brutálnej forme. Doktorka, ktorá ma očkovala hovorila, že atopici sú riziková skupina. Škoda, že v roku 2020 nebola očkovacia látka. Nemuselo sa mi to vrátiť v takejto forme. Ekzém je všeobecne prejav aj zníženej imunity, ktorú koronavírus spôsobuje.
to sor nie,atopicky dostanedietq kedykolvek,moze byt spustat stres,zla strava to je ako ked sa tvrdi ze po ockovani na koronu niesu ziadne neziaduce ucinky,tak ani po koorne nebudu.Ale skor by som sa priklanala ze atopicky by dostalo inokedy,teraz to vyvolal covid,ale nie samozny ,skor ako zhoda nahod.
Akurát som sa, tu aj ja xela opýtať. Ja aj manžel sme mali covid pred 2 týždňami. Dcérka žiaden príznak nemala. My kjasel, nádcha, bolesti svalov..... Dcéra nič, ma 6 rokov. Včera ekzém... Hhmmm