Ahojte
Nadväzujem na aktuálnu debatu o soploch a škole. Mám syna, chodí do škôlky. Mal pozitívny covid test, nechala som ho teda doma. Už je doma tretí týždeň, stále má sopel a kašle. Od doktorky dostal mucosolvan a uniflox, ktorý už dobral, ona vraví, že to musí prejsť. Covid test mal aj dnes pozitívny. Keby platia opatrenia, už je to viac ako 14 dní, už by sme teda mali byť ok. Našťastie nechodím do práce, takže ho ešte nechám doma. Ale ako toto riešiť, ak človek pracuje? Neviem si predstaviť vypadnúť na 3 týždne kvôli soplu. Dali by ste dieťa do školy, ak by stále bolo soplave a malo tretí týždeň pozitívny covid test?
Ma priznaky aj pozitivny test,ostava doma...
Covid testy nemaju žiadnu výpovednú hodnotu. Namoc paličky do pomaranču, tiež bude pozitívny test. Na co ho vobec testujes? Liečba je rovnaká ako pri inych resp. ochoreniach.
ak bude mat moja dcera zase covid a prideme na to(cize ju cielene otestujem, lebo netestujem ju pri kazdej chorobe), tak bude doma kym neprejde sopel(kasel nie, lebo mierne kaslat mozu deti aj niekolko tyzdnov po chorobe, to potvrdi kazdy lekar). ale viac ako raz ju testovat nebudem. a ak prejde sopel, po 5 dnoch(resp. 7 lebo urcite do toho pride vikend) pojde do skolky.
Soplave nedávam. A to nemá covid.
Učiteľka nemá v popise práce sople a bubliny pod nosom riešiť. Nemala by ti ho ani zobrať a podpisuje sa po 2 týždňoch bezinfekčnosť. To reálne podpíšeš? Keď ma pozitívny test? A sopli šéja hoja? No uchdera učiteľka atď.
No pre pracujúcich existuje OČR.
@13valusik13 ale na 3 tyzdne sa zamestnavatel asi nepozera s kludom...
A Ty aj rozmýšľaš nad tým, čo píšeš? Covid + dieťa chceš dať do škôlky? Čo máš súkromnú škôlku? Veď nakazíte celú škôlku, aj učiteľku, celé rodiny. Keď nakazíš učiteľku, kam dáš dieťa a kam dajú ostatné pracujúce mamičky svoje deti? Veď Ty si doma, do práce nechodíš! Snáď nechceš, aby Ti učiteľky liečili tvoje dieťa a Ty si budeš doma kávu popíjať. 😒
A nebrala mu aj krv? Ci nema nieco bakterialne... ja osobne som teraz po ukoncneni mesacnej PN.. takze keby nahodou pri dietati, asi by sme sa museli s muzom vystriedat na ocr a dalej riesit dovolenkou... alebo, ak je dieta vacsie a uz na tom lepsie, tak pracou z domu...
Poloz si otazku opacne. Chodis do prace a nejaka matka do skolky/skoly donesie smrkajuce a kaslajuce dieta s Covidom - ved ma len soplik a pozitivny test. Pacilo by sa ti to? Treba byt doma tak dlho,kym to je nutne. Tie bachorky o tom,ze je to len soplik a za 3 dni je po nom nemozes brat v uvahu. Covid chripka nie je,ani nebude. Obe moje deti mali lahky pomerne bezproblemovy priebeh a po nom sa obom spustila arytmia. Vlieklo sa to dlho,kym to preslo. Ja som mala tiez len sopel,trosku som pokaslala a nakoniec bol z toho maleho kasla zapal pluc a 3 mes.liecenie, uzivanie kortikoidov,silnych ATB. Strasne ma vytacaju tieto tvrdenia "len Covid" a chodim s tym kade tade,lebo nemozem marodovat. No lebo ostatni mozu. Ked syn nedostal celkove ATB,kludne mu to mohlo sadnut na pluca ako mne. Bez RTG to nezistite.
@nika523 A ty si na tom ako s čítaním? Citujem: Covid test mal aj dnes pozitívny.
Tak čo mi tu píšeš?
@chillibuble
V časoch keď platili opatrenia mohlo ísť dieťa (a vlastne ktokoľvek) do kolektívu, keď bolo zdravé a bez príznakov. Ja som bola s covidom doma 5 týždňov. Pracujúci rodič si vezme OČR.
@loliki tak nemôže byť tri týždne pozitívny, to neznamená že test je pozitívny tak aj dieťa je pozitívne, test ešte mesiac po civide môže byť pozitívny a už vôbec nie že je infekčný, po piatich dňoch už nie je a čítať nevieš lebo autorka nepísala že chce dať dieťa do škôlky a piť kávu len chcela informácie ako to je
@nika523 dlhsie pozitivny moze byt PCR Test a to v cykloch,ktore Su Uz vyhodnotene Ako negativne (35+ vraveli minuly Rok v testovacom Centre).. Toto neplatis pre domace Test.. Tam je pozitivny - infekcny. A ano vynimocne aj takto dlho,Tam Uz treba riesit s imunologom nech da nieco na podporu imunity,virostatika Alebo Alebo... Ma aj priznaky takze neni o com...
Ja len ... že netuším ako to ostatné mamy budú riešiť, lebo ak majú škatuľkoveho lekára, tak očr platená končí po 14 dňoch a potom čo? Dovolenka možno už pominana, príbuzní ďaleko 🤷🏻♀️
tak OČR si môže vziať aj otec dieťaťa.
@chillibubble
@loliki a co ze bol test pozitivny? este si nepocula o tak dlhej pozitivite aj ked boli ludia uz uplne zdravi? ja svoje dieta urcite nebudem priebezne testovat, ci uz ma test negativny...
@chillibubble Keď na to nemáš IQ a €, tak ťa možno len ľutovať. Možno ti nakazí vlastnú rodinu, starých rodičov, aby si sa mohla uvedomiť.
@chillibubble moji boli pred dvoma tyzdnami pozitivny len 1-3 dni ..zas ziadna drama tak dlho ostat doma.. priznaky 1-2 dni... Taka dlha pozitivita je len pri velmi oslabenej imunite a este ma aj priznaky. Lekar to mal riesit najneskor po desat dnoch poriadne...to dietatko je proste este chore ..
@loliki velmi si mila ze mi take prajes 🙂 som myslela, ze uz zijeme vo svete, kde si ludia neukazuju prstom na toho, kto niekam doniesol covid. pretoze tie mutacie sa siria uz tak rychlo, ze tomu clovek nezabrani. ked sa nenakazi teraz, moze sa o tyzden, mesiac niekde inde.
a ja nikde nepisem ze to dieta ma dat do skolky. dieta ma sopel=ma ostat doma. ale nebudem vlastne dieta bez priznakov testovat aj na konci, a ked mu vide pozitivita tak ho drzat este zbytocne meziac doma.
to je jedno, ci covid alebo iny virus - sopli, kasle, nie je dolieceny, ani jemu by tam asi nebolo dobre, plus by samozrejme mohol niekoho nakazit, ci uz deti, alebo ucitelky. aj keby to trvalo tri tyzdne, nechala by som ho doma. s muzom by sme sa prestriedali.
@nika523 uplne v pohode, tak to robime aj teraz, matky doma a dieťa v mš, choré , sopľavé, s kašľom, všetko v jednom , dostaneš a môžeš sa rozdrapiť , a že to chytime je jasná vec, veď nie sme roboti
Čerstvá skúsenosť- pozitívny spolužiak mojej dcéry s teplotou bol v skolke len 1 deň - lebo mama ho dala, o 3 dni 8 deti z ich triedy s covidom doma- aj my samozrejme, aj muž sj dcéra sj 3 rocna dcéra aj ja a som tehotná v 34.tt a trvalo mi dva týždne, kým som vedela normálne dychat a lekár ma strašil odtokom plodovej vody. Testy sme mali uz na 5. Deň negatívne, no chorí sme boli asi 10 dni. Nikdy nevieš koho nakazis,čiže za mna určite nedávať do škôlky, minimálne kým je infekcny.
Nie, nedala. Keď je pozitívny, tak nakaziť môže celú triedu. A nejde ani tak o pozitívny test a kovid, ale keď kašle, sopli, tak ako sa môže hrať, chodiť von, behať atď? Má mať kľúdový režim, brať lieky.
A tiež ostatných bude vyrušovať svojim kašľom.
Bohužiaľ, OČR. Pn, dovolenka.