Ahojte, pred týždňom nás hospitalizovali v nemocnici keďže moja mala ( 2 a pol mesačná) dostala teploty a boli sme s pozitívnym clovekom (nevedel to ani on)
Ale k veci, stalo sa to tu niekomu? Že mal pozitívne take malé babatko? Ako to prebiehalo.
Od včera sme doma (po týždni v nemocnici) mala je podľa všetkých testov v poriadku akurát, že malo pije (inak plne kojená) a vidím na nej že aj pochudla. K tomu všetkému má silne červene okolo konečníka keďže berie ATB ( zistili jej aj stafylokoka)
Zjavne ju trápi aj noštek (dávam nasivin, aliamare a odsávam) a aj ten konecnik ju asi stipe lebo sa nedokáže mi poriadne prisat, možno aj bruško ju boli kvôli atb :/ Neviem si dať rady pustili nás domov že stále si ju prikladať ale ona sa podľa mojej intuície sa malo napije hlavne to vidím že má malo popiskanych plienok.
Nejaká rada ako ju donútiť sa poriadne napiť. Nechcem ju dokrmovat keďže do teraz prospievala z môjho mlieka( má 6960kg)
Možno si to nahovaram ale ten maly počet plienok a moja intuícia má veľmi znepokojuje.
Ďakujem
@alexka6 neviem, ci ti pomozem, no moja pediatricka vzdy hovorila, ze intuicia matky je viac ako vysetrenie lekarom. Pri takto malom babatku by som sa urcite radsej isla uistit k lekarovi.Ak malo papa aj cika, skus jej castejsie davat mliecko, mozno sa sanim unavi. Skus dalsie tekutiny davat striekackou do pusy. A este - urcite by som nasadila probiotika, vit D aj C.
@simsalabim no predstav si že v nemocnici mi nepovedali( a mne hlúpej debilnej to necvaklo) že jej treba aj probio dať. Takze dnes prvý deň som jej dala... veľmi sa kvôli tomu trápim keď vidím jaky má červený konecnik ale hlavne to pitie mliečka :(
Dcko jej dávam Ccko nie :/
@alexka6 na konečnik ritku davam vzdy imazol aj doteraz ak ma červenu a uz ma 3.5r
Hej, to ma z tých antibiotík take stavy a určite treba k tomu probio. Kks lekár čo to "zabudne" povedať, by som mu dala tie atb žrať, že ako by mu bolo. Skoré uzdravenie. A neboj sa, covid nemá... moja 10mesačná bola v COVID domácnosti, všetci sme to mali ostatní a nič jej nebolo vôbec
@karola987 snažím sa. Nechcem jej dávať ale bojím sa že keď mne nechce piť mlieko a malo píska že bude dehydrovaná. Včera vzala posledné ATB tak verím že dnes bude lepší deň. Tak sa snažím si ju vypiplat ale keď sa odmieta prisat :( mamka mojatvrdí že ju veľmi často prikladám ale ja to tak cítim keďže to nie je take pitie ako predtým.
@alexka6 asi sa jej zle saje, ked ma plny nostek. Neviem, ci uz taketo babo moze (moje deti su uz az na jednu dospele), ale Nasivin pre kojencov pred kojenim by to mozno ulahcil.
Možno ju sanie z prsníka vyčerpáva - skús si odsať a dávať tvoje mlieko z fľašky.