Convulex sirup - nežiadúce účinky

leatko
5. nov 2024

Ahojte, prosim 4 rocnemu bol predpisany neurologickou sirup Convulex( na migrenu) mate s nim skusenosti? Ako Vase deti znasali a ci sa Vam prejavili nejake neziaduce ucinky? Bral predtym topimark ale prejavili sa u neho neziaduce ucinky ako predstavy ze sa mu vlnia steny a zuzuju predmety atd….tak ci to nemoze mat aj z Convulexu :( dakujem

kacena4
5. nov 2024

4r ma migreny dg a berie denne lieky? chuda dieta. t.j. predpokladam ze ma zachvaty casto a silne... kazdy liek ma nejake neziaduce ucinky nie vsak pre vsetkych su rovnake. treba to vyskusat ako mu sadne dany liek. dcere tiez nesadol a pred mesiacom jej dr menila na migrenu lieky. drzim palcey

drake122
5. nov 2024

To je snad preklep a ma 14 rokov?

kacena4
5. nov 2024

@drake122 aj tak v detstve zazivat migreny je des. moja dcera ich ma prave od tych 4r. ☹ tazke so zvracanim a odpadavanim ☹ takze viem sa vcitit do toho (mame v rodine dedicne migreny) drzim palceky nech vam lieky zaberu a ma sa lepsie. urcite by som nasadila a uvidite co spravia. oni nie su "silne" beru ho aj male babatka na epilepsiu. odporucam, skuste sa informovat o biologickej liecbe (neviem ako je to u neplnoletych) ale ja beriem a je uzasna, vysadila som vstetky lieky zachvaty sa zredudkovali o 70% a len pocas nich si davam sumatriptany. beriem 1x mesacne injekciu a fakt je super. drzte sa

leatko
autor
5. nov 2024

@drake122 nie ma 4 roky ako som pisala. Je to diagnostikovane z neurologie

drake122
5. nov 2024

Je to celkom nestandardny postup, uz 4 rocnemu hned dat uz topamax aj convulex v prevencii migreny. Pre taky nizky vek by sa mali uprednostnovat trochu ine lieky. K tymto sa pristupuje zvacsa uz v pripade zavazneho priebehu ochorenia s frekventnymi atakmi, skor u deti v puberte, alebo aspon v skolskom veku.

leatko
autor
6. nov 2024

@drake122 nie som s tym velmi stotoznena. Ale bez liekov ma zachvaty dost casto. Bral rok perirol ale velmi nezaberal. Vy mate s tymto skusenosti? Ze ake lieky sa davaju takto malym detom?