Ahojte, chytili nas koliky. Potrebujem radu. Tieto tri pripravky mam doma. Tri.dni sme dali coliprev 1 x do mliecka 6 kvapiek. Zatial bezozmeny. Mala prdka, kaka kazdy druhy den. Je na um a ma 10 dni. Vidim ale ze s tym kakanim bojuje. Coliprev sa dava 1 x za den ci do kazdeho krmenia? Je mozne to kombinovat s espumisanom? Striedat? Ako to mam nastavit prosim? A aj probiotika mame kupene biogaia. Budem Vam velmi vdacna za kazdu radu. 😍
Coliprev môžte dávať do každého mlieka inak neuvidíte zmenu, nás trápili kolíky veľmi a vyskúšali sme mnohých a práve coliprev nám pomohol zdá sa mi že nám lekár kázal 7 dní v kuse a po 7 dňoch dať na pár dní pauzu a potom môžte znovu ;) a probiotika medzi tým môžte tiež dávať skôr už potom do čajiku aby toho nemal v mlieku vela
@jajusa85 ja som raz citala mudry clanok kde sa vyjadroval lekar ze dnes sa vsetko zvaluje na koliky a pritom len male percento deti ich skutocne ma.
Ja som pri bolesti pouzivala babycalm myslim ze to bolo na bylinnej baze
A moja osobna skusenost bola ze bol problem v mlieku
Drzim palce nech ste zdravi 💪
Nechcem byť múdra ani nič také, ale coliprev je keď dieťa nevie spracovať laktózu. My sme na ňom boli 5 mesiacov. Dáva sa do každého mlieka, podľa ml. Ja som dávala 10 kvapiek a postupne znižovala dávku. Ešte možno skúsiť sab simplex, je lepší ako espumisan. Ale čo nám naozaj pomohlo bola zmena mlieka. My sme vyskúšali naozaj všetky mlieka čo sú na našom trhu a skončili sme na Hipp a sme na ňom doteraz. Báli sme sa, že malému niečo je a ani nás nenapadlo, že to bude mliekom. Až keď sme všetky obskúšali a toto jediné sa ujalo, tak sme zistili kde bol problém 🙂
@eliska191920 cajik mi detska zakazala uplne. 🤷♀️🤦♀️
@olivia1425 ja velmi dufam ze to niesu koliky a ze to prejde joj co by som za to dala ale zatial tie priznaky sedia no. Ale urcote viem.ze nam to spustil vigantol, jak som dala prvy krat tak odvtedy mame problem. Uz som nedala.znovu.
@olivia1425 nevies prosím Ta, co by mohli byt ine priciny?
@titla dakujem za radu. Nechcem to zakriknut ale dnes to vyzera ze bude klud, uz mame za sebounten cas v ktorom to na nu prislo, zvycajne od 10 do pol 1 a spi. Davam od rana coliprev a dostala aj biogaiu prvy krat. A maminka si dala par otcenasov vecer 🤣. Snad vydrzi kludna do rana 🙏🙏
@jajusa85 ja som kojila "až" dva týždne a potom sme začali. Keď raz to mlieko nesadne nejde o to koľko má dní, mesiacov, ale aby to nerobilo problém 🙂 hovorím, my sme boli na colipreve do 5 mesiacov a stále berieme biogaiu + raz denne dvit, ale ked davam vitamín, alebo biogaiu tak som coliprev vynechala
@catherinah https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/co-vsetko-nespravne-nazyvame-kolikou/
Skus si to este dat do googlu
Ja ked som si citala prejavy koliku na nas to nesedelo
Malo by to zacinat pol hodku po jedle a vecer sa stupnovat
Ako vravim u nas bol problem v mlieku
Dobry den, aj my sme uzivali tieto, este som skusala babycalm.Nezaberalo nic, zacala som s babom cvicit na youtube su videa protikolikove cviky a masirovala som s pupikom... No ked bolo velmi zle, tak som pouzila aj rek.trubicku...no bol to boj, az pri zavedeni prikrmov a ked zacal byt viax pohyblivy sa to zlepsilo, mal okolo 8 mes ked to skoncilo...
@jajusa85 ano do 7/8 mes. Bolo to zle, dokt.mi len na to, ze to nic to mavaju chlapci...
No len moj reval a reval aj do 4.00 rana a potom spal do pol7 h a znovu rev cez den mi spal IBA ak som ho cicikala na rukach, alebo v kocari, ktory musel byt v pohybe a po travnatom povrchu, na asfaltke a chodnikoxh zas len reval, ak zastal kocik znovu plac, nikto mi s nim z rodiny nepomohol... Stalo sa mi, ze od unavy som si sadla v parku na lavicku a zaspala som tam, kym nezacla maly za 10 min revat.. Som mavala mikrospanky len ked som si sadla doma na wc, tak som zadriemala, ma od unavy motalo... Dost som aj zo stresov pribrala, pritom bol plno kojeny, jedla som uz len chleba s margarinom, co babu bolo zo vsetkeho zle a pioa cistu vodu, max. 2.kavy za cely den... Ja som si vobec neuzila babatko...
@katpox ak som ho dala do postielky vyrazilo mu dych a musela som ho rozdychavt... Tak som si ho potom od unavy zacala bravat do manzel.postele, maly sa pritulil a prsnik v puse.. Ja som zaspala do minuty, mi doma moji mili pribuzni vycitali, ze ho mam pri sebe ale tak jedine sme sa obaja vyspali... Vtedy zaspal okolo 23.00 a vstal okolo 4.00 co uz bolo super....
@katpox jejda to mi je luto. To ta nasa ma ten cas placu ze od pol 10 do polnoci cca, cize to nie je taky extrem ale aj tak ma to stoji vela sil a uz neviem co s nou v tom case. Musim sa hlavne obrnit psychicky lebo mam take stavy ze aj na mna pride plac uz po 2 hodinach. Ona sa aj zda ze by zaspala, zaspava a potom zacne rozhadzovat rukami a hadzat sa a preberie sa a jedeme odznova . Dokolecka dokola :(
@jajusa85 no hej ja som si aj laktacnu pozvala domov, ta ako mi ukazala taky trik ako babo uspat, par razy zabralo.. No uz to bolo take, ze plakal kvoli brusku, uz aj kvoli tomu, ze nevedel zaspat a natrasala som, teply kupel, ja uz som obcas plakala s nim,.. Kukala som cez okno a privolavala som slnko, nech uz su 4 hodiny rano, zacne svitat, zakirika kohut a na dve hodky si pospime....
@eliska191920 prosim vas citam stare spravy ....biogaiu davam raz denne 5 kvapiek ale mam zevraj menit co by ste mi poradili ???
@jajusa85 My sme davali vsetky tri. Probiotika 1x denne. Espumisan a Coliprev pri kazdom jedle. Coliprev je enzym na stiepenie mlieka, pomaha pri traveni, a Espumisan na seba viaze plyny a pomaha prdkat. Funguju na inom principe a mozu sa kombinovat.
Nam to pomohlo, koliky uplne nezmizli, pretrpeli sme prve 4 mesiace ale bolo to lepsie.