Ahojte žienky, mám doma 17dňového drobca, predvčerom sme začali bojovať s boľavým bruškom a nafukovaním. nasadili sme espumisan, no neviem koľko kvapiek na deň. Najprv som dala 25 a potom len po 8. Včera sme dali coliprev. A dnes chcem pridať aj probiotika biogaia. Máte niekto s tým skúsenosti, ďakujem za každú radu.
Tiež sme mali všetky čo píšeš ale ja mám pocit že nášmu malému najlepšie zabrali kvapky babycalm, odvtedy začal aj pekne sám kakať bez trubičky.
My sme vyskusali vsetko a pomohol len coliprev
@lenuliatko84 tak hádam aj nášmu zaberie.
@jugolinka nedávaš Vigantol? Nám narobil riadne problémy z bruškom.
Ja mam tiez pocit, ze nepomahalo nic.. vzdy podvecer spustil plac a plakal aj niekolko hodin.. preslo to "odrazu" po 3 mesiacoch.. spominam si ale, ze Coliprev som davala asi len 2 dni - zacal mi po nom zvracat. A Vigantol sme vymenili za Jamieson D3.
@jugolinka myslim ze aj 5 mesiacov sme ho pouzivali a malu sme spokojneho chlapceka,teraz je z neho 4 rocny certik😊
@jugolinka disledne idgrgnutie a masaz bruska pri kazdom prebalovani velmi pomaha. Ak je problem laktoza, coliprev tiez, probiotika by som zatial nemiesala, prave biogaia pri laktozovej intolerancii moze robit problem. Mam skupinu pre kolikove deticky ak chcet pridam Vas
@vmatuscinova takže biogaia môže ešte viac uškodiť? Dnes som mu dala 1krat
@jugolinka pokial idete vylucovat problem s mluekom a laktozou dietou v kombinacii s coliorevom, biogaiu par dni vynechajte nech vam neskresli vysledok. Moze sa to stat, mam s tym skusenost aj viacere mamicky.
@vmatuscinova mohli by ste prosím pridať aj mna do kolikovej skupinky
@jugolinka ahoj, my sme mali tiez problemy s bruskom a nie male, davali sme espumisan a babatkovsky probiofix, potom som nasla na nete infant dophilus probiotika, masirovali sme brusko a davali sme aj taky krem, myslim ze sa volal pupík alebo tak nejak, no a ked to bolo velmi zle, zavesila som ho a to vzdy zabralo +striktna dieta..lekarka slubovala, ze to po troch mesiacoch prejde a na nase prekvapenia sa tak naozaj stalo, len sme museli vymenit espu za sab simplex..teraz ma moj syn necelych sedem mesiacov a bolest bruska nepozname 🤞🏻
Nám pomáhal tiež len coliprev a rektálna rúrka či ako sa to volá...a cvičiť s nožičkami...ale tá rúrka to bola záchrana 🙏 a blbosti, že potom sa nevykaká sám a neviem aké blbosti ešte okolo nej...to vôbec nepočúvaj, mne sa to niektorý jedinci snažili nabulikovať.
@vmatuscinova môžete ma pridat
@martinka13 presne ani nam. nic, okrem rurky.
@vmatuscinova ok. Skusim
Este sa chcem spýtať, či aj Vaše detičky majú taký plytký spánok. Prevracia očkami, otvára ich, myká nôžkou aj rúčkami,ľaká sa v spánku. A včera večer sa mi už nezdalo, že ho nebolelo bruško, skôr bol totálne nekľudný a nevedel zaspinkať. Aj sme ho vozili v kočíku, aj bol dlho na prsníku, aj na rukách sme hojdali.
@jugolinka moj prvy bo tiez tak, aj rucky mu vystrelovali, skor to bolo ale neutologicke hladisko. Ticho, minimum podnetov, zavinovacka, u nas fungovala ulitka asi najviac a ptavidrlny spankovy rezim
@vmatuscinova maličký sa nám zvykne okolo 6tej večer zobudiť, vydrží aj hodinu, medzitým ho okupeme. No nekúpeme každý deň. Potom ho nadojčím a on tak plytko zaspí, no v kuse sa budí a včera sa prebudil o 21.00 a uspávali sme znova do 23tej,nevedel zaspať. Narábal so sebou. Skúšali sme ho nosiť, ja dojčiť, voziť v kočíku, no hocičo.
@vmatuscinova mozem sa opytat ako ste to mysleli s tou laktozou a coliprevom? Ze ak skodi laktoza tak coliprev nedavat, alebo ze naopak pomoze? Ďakujem 🙂
@vladuska2002 mam skusenost, ze biogaia niektorym detom, co maju problem s travenim lktozy pripadne bkm nesedi. Je tam sice kmen bakterii, ktory v testoch ma preukazatlne vysldky pri dojcenskych kolikach, ale ako probiotikum nie je vyslovene uvedene, ze je vhodne pri laktozovej intolerancii - tie su zvycajne znacene dodatkom "inum" alebo msju zretelne napissne, ze nevyvolavaju reakcie a alergie - tak napr infnt dophilus. Urcite ma zmysel na 3 dni ln coliprev a potom aj biogaiu a uvidite, ci sa nieco nezhorsi napriklad so stolicou
@vmatuscinova ďakujem krásne no coliprev dávame, akurát čakáme na výsledky testov na alergiu na laktózu, a malá má hrozné koliky a zápchy ☹ tak sa snažíme nejako pomôcť, dávali sme biogaiu ale mala som pocit, že to bolo horšie, tak skúšame coliprev a espumisan.
@vmatuscinova mozem aj ja poprosit o pridanie do skupiny pre kolikove deti?dakujem
@vmatuscinova mozem poprosit aj ja pridanie do skupinky? Dakujem
@domininini pridavam a pisem ss🙂
Nič z toho nam nikdy nezabralo. Masáž bruska a ked bolo ozaj zle, rektalna trubicka. Ta vždy pomohla pri oboch deťoch.