Ahoj chcem sa opytat ked ma maly problem so zaludkom odporucaju dat colu na odgrgnutie no my v rodine mame radsej pepsi pretoze colu nezvykneme kupovat ma desia tie videa ako s nou umyvaju zachod a hrdzu. Co odporucate vy? Mate skusenosti s colou osvedcila sa vam? Dakujem!
Ja som zase pocula, ze pepsi je na to lepsia.
U nás sa osvedčila Pepsi.
Tiez viem,ze pepsi je lepsia
V principe to je jedno... Aj jednou aj druhou vies umyt zachod a odstranit hrdzu... Osobne mi ale tiez viacej chuti pepsi...
aj mineralka by bola ok ak ide o odgrgnutie.. ak na zaludocne problemy tak vybublinkovana cola kedze ma vela cukru .. alebo presladeny cierny caj
@hankamalka na odgrgnutie staci aj obycajna bublinkova mineralka alebo len syrena voda. Teda ak ide len cisto o efekt odgrgnutia.
Pokial ide o efekt zastavenia vracania, tak osobne s tym dobru skusenost nemam. Decka blili dalej, aj po cole. Tak skor ma zmysel cierne uhlie, pripadnd kinedril.
Na lahsie zvadnutie stavov po narkoze, teda tocenie hlavy a pocity na vracanie, z vlastnej skusenosti odporucam pepsi.
Oboje sú bublinkové nápoje. Tak môže byť aj pepsi.
@petulda333
@dzulli1980
@dejka77 skúsim nabudúce - my sme vždy užili coca colu
Pepsi je zložkami"podobnejšia" pepsínu, enzýmu v žalúdku, preto sa vraj má dávať tá a tak nejak vznikol aj jej názov...
@hankamalka už ťa s touto radoby vtipnou otázkou tento týždeň predbehli minimálne štyria, ktorí chodia čítať na Zomri
Odskúšané oboje, pri žalúdočných ťažkostiach jednoznačne vyhrala Coca-Cola - klasická červená
pepsi je lepsia, obsahuje pepsin podporujuci travenie
Mne dr odporučila keď mi dcéra vracala tak Coca cóla po lyzickach...vždy zabralo...
No naor mne v tehotenstve bolo z Coca coly este horsie ...skôr mi išla Pepsi ci kofola...
@viestta ja sa normalne pytam len pretoze na zaludok sme my pili stale cierny caj s cukrom ale zname mi odporucali aj colu alebo pepsi toez boli dva tabory tak teraz by som chcela len poradit co by bolo mensie zlo
@hankamalka a to si sa tu kvôli tomu zaregistrovala?
@hankamalka nie, len je to veľmi zvláštna zhoda náhod. Nič viac
@zuzi0911 nevracia to nie len on hltavo papa a ked sa naje potom mu je zle alebo skor tazko na zaludku a zname my povedali ze by bolo dobre po jedle dat colu alebo pepsi ale neviem nejako j s tym skusenost nemam nam ked bolo zle pili sme cierny caj s cukrom ale zasa toto asi nepomoze a "iskru" nevypije
@petulda333 dakujem za radu! Normalnu bez neviem akych reci ze som neviem co zac a preco som tu teraz prisla! Maly strasne hltavo papa a potom mu je tazko na bruSku ja nie som velmi "za" tieto napoje ale tak skusim no tu pepsinu ved aj my ai ju sem tam dame😊
@elanor skusala som uz mineralku ale nechce ju jeho to "stipe" tie bublinky🫣 boji sa lebo som do neho natlacila iskru raz a cele zle
@viestta teraz ked som uspavala tak som sa zaregistrovala bola som tu pred dvoma rokmi ale nepamatam udaje vobec a momentalne mame dilemu s malym lebo zacal jest akoby mu niekto bral z taniera a predpokladam ze z toho mu je aj zle tak prve co som sa chcela opytat bolo toto lebo uz nemam nervy nato ze sa naje a do polhodiny mu je tazko alebo ho boli neprisla som
Robit zlobu alebo neviem co
@kacena4 dakujem ano uz som sa rozhodla pre pepsi!😊
@hankamalka Väčšina ľudí v slepom teste nerozozná coca-colu od pepsi, je to v podstate takmer ten istý sajrajt.
Coca-Cola ani Pepsi v žiadnom prípade ani náhodou neobsahuje pepsín, ani žiadnu látku tomu podobnú. Zázrak je v kopci cukru a bublinkách. A naozaj sa tie dve chuťovo podobajú až k nerozoznaniu pre drvivú väčšinu ľudí
@elanor áno, po Cole sa blije ďalej, ale omnoho príjemnejšie ako bez nej 😅 som migrenicka ktorá často zvracia, bez coly počas záchvatu by som to asi nedala.. no a do témy: mám lepšiu skúsenosť s kolou ako s pepsi..
@jana_eyre_2 osobne neviem, chvalabohu som neblinkala uz dosti davno, a ked raz napsledy ano, tak na colu fakt nebol cas 😀
ale deckam to prijemne nebolo ani pred nou ani po nej...
@hankamalka asi napíšem odveci, ale Pepsi je pre mňa úplný hnoj, čo sa týka chuti...cola je v pohode a aj mi pomáha na trávenie....
originál coca cola - po lyžičkách, a dru tyčinky