Čo znamenajú čierne bodky v uchu 3,5 ročného chlapca?

memaja
23. mar 2012

Ahojte mamičky, dúfam, že niektorá z Vás mi vie pomôcť. Môj 3,5 ročný syn má čierne bodky v uchu. Vôbec neviem, od čoho ich môže mať a čo sú vlastne. V jednom ušku má 4 a v druhom 3. Uško mu vždy čistím, ale tieto bodky neviem s vatovými tyčinkami odstrániť. Ani neviem, či s tým mám otravovať našu doktorku, alebo ísť ku kožnej, alebo to nechať tak. Je ich dosť vidno a bojím sa či sa nebudú zväčšovať. Vy by ste čo urobili?

sisaha
23. mar 2012

vobec si neviem predstavit ako to vyzera...nie su to len zanesené póry?

strapco13
23. mar 2012

kde ma tie bodky? inak tiez si myslim ze su to zanesene pory..uz som take videla

koniarova
23. mar 2012

Hlavne by som si otázku zmenila na diskusiu, pridala foto, kontaktovala strapco13 a potom určite aj lekár. Aj keď je to možno len banalita. Nevadí, treba odborne pozrieť. 😉

katuskad
23. mar 2012

zanesené pory, tiež som sa s tým už stretla 😉

vinifred
23. mar 2012

..uhry..aj v uškách sú póry,ktoré sa zanesú..ja som ich dokázala vybrať sterilnou ihlou,ktorú som kúpila v lekárni..nepichala som do toho,len som ich vyškrabkala,len neviem,či to tvoj malý vydrží.. 😒

erika26
23. mar 2012

ano môžu to byť uhry, kamarátkina dcéra mala dokonca navretú hrčku v ušku a na konci čiernu bodku. Potom to vytlačili a bol to taký biely hnis ako z uhrov. Už to jej malá mala dva razy, treba len vydržať vytláčanie alebo čistenie. 😲

macka23
23. mar 2012

@memaja nas drobec ich ma tiez v usku /vonkajsi zvukovod ak sa nemylim/ - zanesene pory, nic stym netreba robit, len sa mozu zapalit a spravit sa mu taky pupacik bolavy. Nas drobec mal cca pred dvomi mesiacmi, boli sme u ORL lekarky, dala mu vtedy na to framykoin a ichtyol na striedacku a za par dni pekne zmizlo. Pokial ho to neboli a nestazuje sa, v pohode 🙂

dana33
26. mar 2012

presne toto mavam u staršieho syna,zoberiem dve šparatka,vyčistim uši pletovou vodou a klasicky vytlačím 😉 a mame pokoj,na nejaky čas.

annaf85
27. mar 2012

Moja dcerka to ma tiez. Ma to v oboch uskach. Spolu asi 7bodiek... Tiez som rozmyslala, ze to vytlacim, ale ma to hlbsie, nedostanem sa k tomu...

gejbos123
24. máj 2016

Je to uher aj ja to mam

mimuska99811
28. dec 2021

@katuskad a ako ste ich odstránili?

mattkapd
29. dec 2021

@mimuska99811 v dmke predávajú kozmetické očko.. Skvelá vec na čierne bodky