Čo znamená zelená stolica u 2 mesačnej?

dadinka123
1. nov 2010

Ahojte, vie mi niekto poradiť - mám 2 mesačnu dcerku, ktorá máva v poslednej dobe veľmi veľké bolesti bruška ☹ , veľmi ťažko jej odchádzajú vetríky a pri týchto bolestiach má potom zelenožltu stolicu, ale viac je zelená. Vetríky má neskutočne silné, čo sa mi zdá na také malinké bábätko až priveľké. Papáme už len UM Sunar a užívame kvapky Sab Simplex, používam aj mastičku na bruško Pupík.
Vie mi nikto poradiť, či tá zelená stolica je zlá? a hlavne prečo ju máme? ☹
Veľmi pekne ďakujem za odpovede

dajna11
1. nov 2010

aj moj malý máva zelenožltú stolicu,od kedy papáme UM.z UM je vraj zelená stolica,lebo je v nom železo pridané.

lusinkaj
1. nov 2010

aj mi papame UM..a mame taku stolicu....zeleno-zltu ale ze je to ok 😉

bianca
1. nov 2010

zelena stolica je z UM z toho si tazku hlavu nerob no tie prdiky.Skus ine mlieko.Tak to ist nemoze.Myslim ze Nutrilon ma nieco ako Comford pre narocne bruska ale neviem ci je HA

lublana1
1. nov 2010

...zelenu stolicu mame aj my, to je z UM, ale ak si chces byt na 100percent ista, tak nech ti tvoja dokina urobi vyter z konecnika... my sme mali strasne prdiky z Nutrilonu HA, teraz papame Sunar HA a je to lepsie, ale skus davat probiotika, to by malo zabrat, my uz probiotikujeme skoro dva mesiace...

mama_laury
1. nov 2010

U nas bola zelena stolica a skutocne strasne vetry (prdkala ako drevorubac!) prave zo Sunaru.
Kazdemu babatku asi vyhovuje nieco ine.
Vratili sme sa k Nutrilonu a uz nebol ziadny plac kvoli brusku 🙂

bershka
1. nov 2010

znamena to nieco velmi zle....nejaka infekcia, alebo ked menis stravu, tak aj z toho...

evickapooh
1. nov 2010

ano skus ine mlieko pozit. v ysledky cakaj az o 7 dni cca.,

alexandrah
1. nov 2010

ahoj, tak mne sestry v nemocnici, aj pediatricka povedali, ze zelena stolica je z hladu ... babatko potrebuje viac jest ... a neviem, ci je z UM, lebo ju moj syn mal aj ked bol kojeny, dokonca prave vtedy, a to som asi nemala dost mlieka ... potom na UM ju raz mal, inokedy nie, skor nie ...ale nieco "velmi zle", ako pise bershka to urcite nie je, neboj!!

sisiska
1. nov 2010

tiez si myslim, ze to nie je "velmi zle", aj ked kazdu maminku to asi potrapi, ked jej babatko takto kaka...aj nasa mala mala taku stolicu, a bolo to z UM a pediatricka nam to potvrdila, ze je to z toho a nemusime sa stresovat...ale skusila by som zmenit UM kvoli tym bolestivym prdikom...alebo skus Espumisan pre babatka...nam celkom pomohol

gabriela_michaela
1. nov 2010

Nasa mala Misenka mala zelenu stolicu z liekov... Mala kaslik, tak som jej davala sirupcek a asi z toho, tak sme nasadili probiotka a zmizlo to 🙂 Tie probiotika sa volaju Biogaia a berieme ich doteraz 🙂

terez34
2. nov 2010

moja mala mala zelenu stolicu a bola kojena a tiez som si neni ista ci je to z hladu lebo ja som ju mala taku dobrucku a keby bola hladna tak asi place tak to neviem posudit ale na tie vetri som od prveho dna davala ESPUMISAN a bud mala nemala vetry alebo jej to tak dobre zaberalo nikdy sme z bruskom nemali problem
ale niektore deticky tak do troch mesiacov maju silne vetry a potom by sa to malo upravit este chvilu vydrz uvidis uz bude len lepsie 🙂

lucadra
2. nov 2010

zvýšený obsah železa v tele, je to aj od mliečka, ked nemá vhodné zloženie.

adkatarabka
6. nov 2010

moj maly ma tiez zelenu stolicu a nejak to neriesim, pretoze je dokrmovany UM, tak si myslim, ze je to z toho. Ale na najblizsej poradni sa radsej opytam 🙂 Na prdiky nam zabral Sab simplex a ja pijem feniklovy caj... U nas to funguje 🙂

jarunka111
6. nov 2010

Podobné starosti sme mali aj my, niekedy sme sa až divili, ako to také malé dieťa "dokáže", také "rapotanie". 😀 Prešlo to, tiež sme mali Sab simplex niekoľko mesiacov, ešteže sa môže používať aj dlhodobo 😉 No a tá zelená stolica: citujem prof. MUDr. Svetozára Dluholuckého,CSc. ,, No a zelené sfarbenie stolice nie je nič iné ako prímes zoxidovaného žlčového farbiva pri rýchlejšom prechode výživy a účinnejšom trávení v čreve. Je to absolútne v poriadku." 🙂

burina111
6. nov 2010

môže to byť z UM

adriana174
6. nov 2010

ahoj mojej malinkej ked bola teda taka ako tvoja sa to stavalo ked bola zla technika resp. zle tahala mliecko( vzduch aj mlieko naraz) vtedy mala vetriky ale zelenu stolicu mala len z hladu cize som ju kojila tolko az kým sa neuspokojila a potom sa to upravilo samo. dufam ze som ti pomohla , ale kazde dietatko je ine a moze to i ine znamenat.