Čo znamená trenie, šúchanie nôh u 4 mesačného bábätka?

koralinka
9. nov 2011

ahojte, moja malé si už asi 2 mesiace stále okrem spania šúcha o seba nožky - chodidla, ako vstane - to je jedno či ju dojčím, či sa hra, či ju prebalujem, obliekam - neustale si šúcha nožku o nožku ale takou silou, že si myslím, že bude mať modriny! čím to môže byť? nešucha jedine ked spí

šucha si ich - či ma alebo nema ponožky/papučky, či je pokojna/nepokojna, proste stale....

irriss
9. nov 2011

@koralinka
moje to take delali..ale bylo to stestim a z radosti.. 🙂
..zpusob projevu radosti primereny jejich veku

koralinka
autor
9. nov 2011

@irriss ale v kuse, ako otvori oči až kým ich nazatvori??? a tak silno, až sa bojim, že si ublíži, ako sa kope ☹

hajanka
9. nov 2011

aj moj to robil, jemu sa nohy nezastavili, aj ruckami vkuse trepotal 🙂 mic sa mu nastastie nestalo.

irriss
9. nov 2011

@koralinka
a nechce ti rict, ze neco chce? nevadi ji plenka ci nejaka latka - obleceni?
nestipe ji neco?? nektere deti jsou vybirave 😀 uz od narozeni

koralinka
autor
9. nov 2011

@irriss to zas sa mi nezdá, že by jej vadilo niečo každý den v kuse, aj ked herečka to je 😅

pretože plienky má tie isté a vyskušala som už aj hole nožky, aj s ponožkami, aj s papučkami, aj dupačky aj iba nohavice - čo nemaju spojene s papučkami

ja sa bojim, len aby si nerobila zle - šak ona tak silno sa kope, že čakam, kedy sa jej objavi modrina ☹

koralinka
autor
9. nov 2011

@hajanka ale ona nie že trepoce nožkami - ona si ich šucha o seba proste ako keby ju svrbeli alebo ja neviem

hajanka
9. nov 2011

@koralinka pre pokoj na dusi to kludne spomen lekarke.
Moj si ich tie suchal, trepotal hlavne ruckami, alebo potom sa hrozne stipal do stehien.

irriss
9. nov 2011

@koralinka
ten pohyb znam, nehlede k veku mych deti, vzpominam si dobre.. 😉
a pises, ze ma stale tu samou plenku..nebude problem v ni? jake pouzivas plenky?
mne to totiz zacina vazne pripominat "nepokoj"

koralinka
autor
9. nov 2011

@irriss pampers baby activ, ale mala medzi tým aj huggiesky, takže si ja myslím, že v plienke to nebude, a doteraz nosila aj naširoko balena - musela kvôli nožkam a šuchala aj tak a šucha aj teraz ked už nema široké balenie

koralinka
autor
9. nov 2011

@hajanka štípal? no moje nervy čo ma ešte čaka 😅 aj ona si teraz žuje pršteky, ale ked jej dam môj, ona tak s tými dasnami hryze, že šak ju to musi aj boleť ked si žuje svoje pršteky, taki sadisti su to :D

irriss
9. nov 2011

@koralinka
obcas my zeny -matky, mamy a maminky 😉 😀 jsme precitlivele, doufam, ze to bude tvuj pripad...
Diky Tvemu popisu s plenkama se vratim na svuj prvotni dojem..a to, ze se jedna o projev radosti..je stastna, ze uz nema siroke baleni..taky bych suchala....no, a taky ze sucham, kdyz nemusim mit "baleni" 😀 a to asi kazda z nas..pravdielne kazdy mesic 😀 😉
Nestresuj se s tim, jak Ti rekla @hajanka ..rekni to lekarce..

koralinka
autor
9. nov 2011

@irriss ideme v decembri, musim to povedať, aj teraz, kým som ju obliekla von, 3krat mi vyzula papučky, čo tak šuchala potrebovala by som ešte dve ruky - aby som jej tie nožky držala kým ju oblečem aby sa mi nevyzula 😕

hajanka
9. nov 2011

@koralinka ano stipal a sestrina dcerka robi to iste 😀 ona ked mna stipne do ramena, tak vidim hviezdicky a seba tak isto stipe, do stehien a vobec neplace 🙂 prsteky si zuje tiez stale 🙂

irriss
9. nov 2011

@koralinka
pokud se tim trapis, podle meho zbytecne, prestan se trapit a zvedni telefon "hned" a necekej do prosince, jinak Te to neopusti... 🙂 😉 🤐

anjelik99
10. nov 2011

@koralinka aj moj si takto zvykol suchat nozicky a tesil sa pri tom aj rucickami rozhadzoval, ale moze to byt aj oblecenim mozno jej vadi prasok alebo aivaz v ktorej peries 🙂 ale ak nema ziadne fliaciky ani vyrazky tak to bude urcite len taky trening, bude urcite taka aktivna ako moje sidielko 😀 mas sa na co tesit 😀

medynka82
17. feb 2013

@koralinka nasla som tuto ale starsiu diskusiu. Moja mala robi to iste, tak som sa chcela spytat, ci ste nakoniec prisli na to co bolo pricinou toho suchania a kedy to prestalo?
Dakujem velmi pekne za odpoved, je pre mna velmi dolezita.

koralinka
autor
17. feb 2013

@medynka82 neviem kedy presne jej to prestalo, určito až do roka, po roku už nie a prešlo ju to zo dna na den a nerobí to dodnes, pediater sa vyjadril ,,že sa jej to páči" 🙂 tak asi to nebolo nič vážne a mala len taký zvyk

medynka82
18. feb 2013

@koralinka Dakujem velmi pekne za odpoved. Ja mam skor pocit, ze je mala nervozna, len neviem ci to je z prdikov alebo zo zubkov. I ked robi to aj ked sa tesi a zabava, ale viac ked sa akoby nudi a nebavi ju hrat. Tak uz nam ostava len dufat, ze to prejde a snad to teda nie je nic vazne, len taky zlozvyk 🙂 Dakujem este raz.

mirkulik
13. mar 2013

@medynka82

Dobrý večer,
môj 4 mes. drobec to robí tiež.Neustále. Je to strašné,tiež sa bojím , aby si neublížil. No koralinka ma trocha upokojila,že to prešlo a nebolo to nič vážne. Môj malý tiež strašne trasie rúčkami a vôbec nechce spať,bojím sa, pretože pri spánku sa všetko vyvíja :(((.
Keby ste sa niečo o tom šúchaní nožičiek dozvedeli, tak prosím napíšte .Vďaka.
Pekný večer 🙂

smario5
13. mar 2013

Dobrý, aj náš ked bol malinký to robil, skoro vždy... prestal az kým nezacal lozit a potom chodit.. sme si mysleli, ze to preto že už teraz štartuje, že bude velky živanisko, velmi žive striebro... a ma 3,5 roka a je stale v pohybe, a nevie pomaly chodit, len by stale utekal.. :D taky maly šaško ( ked sa aj hrajkal ze sedel pri hrackach - vzdy s nožičkami šuchal, aj ked som ho mala na rukách, no proste vzdy...)

medynka82
14. mar 2013

@mirkulik no zda sa mi ze to pomaly ustava, robi to menej a menej, ale este stale to robi. mame momentalne 7 mesiacov, tak dufam, ze to naozaj prejde. Asi to nebude nic vazne 🙂

medynka82
14. mar 2013

@mirkulik este som zabudla, nasa mala si to robila tak, ze sa jej az zapalovali nechtiky na palcekoch, chodili sme po lekaroch, mastili sme to mastami, davala som zabaly a nakoniec sme zistili, ze to je z toho suchania noziciek. Tak som jej davala papucky, jasne ze dlho nevydrzali, ale postupne sa jej to aspon zahojilo a teraz si ich uz az tak nesucha. Skuste to aj vy, tie papucky, viem, ze to bolo o zivot stale nasadzovat, ale bola to nasa jedina moznost a teraz to uz robi menej, neviem ci to je vekom alebo tymi papuckami, ale za vyskusanie nic nedate.

vikinka0100
15. mar 2019

hladala som radu, lebo presne viem o com pisete, aj nas si skoro od narodenia sucha nozicky o seba. Tiez to robi skoro stale, a ma aj palcek zapaleny na nohe. Ked uplne zaspi,tak to nerobi... ALE inak aj ked zaspava v polospanku to robi a mne to ide hrozne na nervy,lebo nemozem pri tom zvuku spat😀 skusala som mu aj chytit nozicky, aj ich oddelit a vtedy sa strasne hneva.Vsimla som si teraz ked mi bolo teplo a otvorila som v noci okno tak to prestal robit. Tak sa aj domnievam,ci mu nieje teplo. Odpoved stale netusim, takze ak ste to zistili budem rada ak napisete😉

zuzana1234567890
17. sep 2019

@hajanka ahoj,mozem sa spytat ako ste sa zbaviki toho suchania noziciek o seba a toho stipania do stehien?. Lebo aj moja mala to robii :/ ..

vikinka0100
18. sep 2019

@zuzana1234567890 my sme boli u alergologicky, zistila alergiu na bielok a laktozu.ALe nasmu sa niekedy na nozkach urobili aj vyrazky.dala nam sirup aerius berie kazdy vecer a odvtedy to nerobi, svrbeli ho nozicky preto si suchal. Uz mame pokoj😊

zuzana1234567890
19. sep 2019

@vikinka0100 nam nezistila zatial nanič alergiu... Aj malej sa niekedy take ako keby chrastky spravia z toho suchania. :/ Musim sa na to ist popytat,lebo hrozne čo robi s tyma nožičkama. :/