Čo znamená táto vyrážka na nožičke?

alenkaba
11. nov 2013

Dobry vecer chcem sa opytat moj 5mes.syncek ma na nozicke len dve suche vyrazky a na druhej jednu taku istu ma to dlhsie inde to nema len tam nevedeli by ste poradit co to moze byt prosim .dakujem

usiko
11. nov 2013

ahoj, my sme taku mali...zhruba vovasom veku, doktorka vzala ster alebolo to negativne...ze to mohlo byt kludne z vody, teda tie prvky rozpustene vo vode,kde ho kupes...vraj staci zmenit ph vody a prejde to..napr nasypat trochu octu alebo sody bikarbony do kupela......ty ale nam to preslo bez tohto opatrenia....

matulik5521
12. nov 2013

ked na to tak kukam, ja som asi v 13-14 rokoch mala take iste, asi styri na nohach, doktorka si to vsimla na preventivnej prehliadke, mna to ani nebolelo, mozno len obcas svrbelo, ale dala mi na to krem na suchu kozu a o par mesiacov to zmizlo, uz sa to potom nevratilo. Myslim, ze sa nemas coho bat. Krem sa vola Excipial U Lipolotio, inak pouzivam ho doteraz napriklad aj na tvar, myslim, ze sa da kupit aj bez predpisu. Kazdopadne zajdi doktorke, ona ti lepsie poradi, ale myslim, ze to nie je nic vazne. Pa 🙂

radlinka
12. nov 2013

Pride mi to ako atopicka pokozka... treba zajst k dermatologovi, ten predpise kremiky na premastovanie.

klincek
12. nov 2013

ja som dievcatam takuto vyrazku natierala kozmetickou vazelinou (dostanes v DMke alebo v lekarni), dobre to premastilo pokozku a vyrazka zmizla. ak to nepomoze, ukaz to lekarke, ale podla mna to nic vazne nebude.

diusik
12. nov 2013

aj my sme nieco podobne mavali,kozna dala krem a zabralo,je to nejaky ekzem asi...

jankako
12. nov 2013

toto mala aj moja malá,ale až po tom čo si výražku rozškriabala.zostalo jej to takéto a nakoniec som z toho vyklulo že je to alergia.

zebra41
12. nov 2013

nas ma take iste a je to atopicky ekzem. teda neviem,ci aj u vas,ale u nas ano 🙂.

jaja1979
12. nov 2013

Vyzera to ako atopicky ekzem, moj syn to mava takto na jesen, ked sa zacne kurit a vzduch v byte je vysuseny. Pobehala som s nim doktorov a potom, co mu predpisala kadejake hormonalne maste, som si povedala- stacilo a kopu o tom som precitala na nete. Natieram mu to klasickou modrou indulonou podla potreby - aj kazdy den a menej ho sprchujem, aby sa mu nevysusovala koza. A cuduj sa svete, zabera to.

zuzin78
12. nov 2013

ahoj . najlepsie by si mala, kebyze skocis ku detskej a potom ku koznej. oni Ti najlepsie poradia. tvoj syncek je este velmi maly, aby si experimentovala s jeho pokozkou...... 😉

katy1979
12. nov 2013

tiez sa priklanam k atopickému ekzemu. Skus najprv krémovat. napr. ten excipial ci indulona

sampo
12. nov 2013

aj moj to ma na jednej nohe. Pravdepodobne ma po mne AE 😅 ale nastastie len jeden minifliacik. Zatial skus len premastit niecim