Čo znamená sliz v stolici 7 mesačného dieťaťa?

kiaora
28. júl 2011

Caute baby, mali vase deti nieco podobne? Dcera je stale plne dojcena, od 6 mesiaca prikrm. Od soboty casto kaka (nie riedke, skor hrudkovite) aj 8 krat za den a ma v stolici sliz. ... zajtra s nou idem ku DR na vyter...davam ryzovy odvar, mrkvu, banan. Uvitam vase postrehy a skusenosti, vdaka.

katecameron
28. júl 2011

sliz? myslís hlien?

anjelicek26
28. júl 2011

Nas mava hlien v stolici, ak spapa banan, alebo mu zatekaju sople, alebo mu idu zuby.

To, ze ti kaka tak casto by signalizovala aj tie zubky... nema navrete dasienka?

xlucia
28. júl 2011

@kiaora odvar jej hned prestav davat, tym duplom ze nekaka riedko. iba jej spravis zapchu. to co ma v plienkach, ten sliz, to su hlieny, sople, ktore jej zatekaju. kedze tvoja ich nevie este vysmrkat, tak ich bud dieta vyvrati, tie citlivejsie,alebo vykaka. v kazdom pripade je to pre telo logicky nestravitelne a ide to nejakou cestou von. a to co ma tvoje dieta, pokial to teda nie je s primesou krvi je uplne normlane. stravuj ju normalne. preplachni nos slanou vodou z lekarne a odsaj vysavacom a mas po probleme

kiaora
autor
28. júl 2011

@anjelicek26 Zuby jej este nejdu, neslinta, ani dasna navrete, ani teplota...ziadne priznaky

kiaora
autor
28. júl 2011

@xlucia Odvar jej na radu DR davam od dnes, vcera sme sa boli u nej preventivne ukazat a skonstatovala, ze moze ist aj o kavsinkovu infekciu, nakolko stolica ma kyslasty zapach, cize problem niekde bude. Stolicu ma riedku s primesou hrudiek, cize nebojim sa, zeby ju zapieklo. Tazko tu opisovat kolko slizu vykaka, ale podla mna pomerne dost, nemyslim si, ze by islo o spominane sople, to prvy krat pocujem. Ale aj tak dik za info.

sisaha
28. júl 2011

odporucam nasadit probiotika biogaia, o 2-3 dni je po probleme... ten hlien je uz aj z narusenej crevne mikroflory..Ja som si to vsimla tiez u svojej dcery ked castejsie kakala. pri probiotikach to bolo bezproblemove

xlucia
28. júl 2011

@kiaora v tom pripade urcite daj do labaku aj vzorku stolice, nech to teda vysetria aj na kvasinky, ale nech jej je cokolvek z vyssie popisaneho, tak probiotika urcite neuskodia. odporucam infandophilus prasok, co sa drzi v chladnicke

kiaora
autor
28. júl 2011

@sisaha Uziva od vcera probiotika ENTERINA - 1 ampulku denne. Biogaia tiez poznam a sem-tam uziva, ale DR odporucila pre tento pripad enterina.

kiaora
autor
28. júl 2011

@xlucia suhlas, probiotika mozu pomoct a aj uziva.

miriam29
13. sep 2012

ahojte.Mám 19mesačného chlapca, ktorý už dlhšie kaká riedšie kyslasté stolice, niekedy raz alebo dvakrát denne.dávam mu jesť väčšinou každé ráno a cečer sýtiace mlieko, potom jogurt, rohlíky alebo piškoty, na obed príkrmy alebo varené, poobede brumiky, alebo ine a výživu....dosť mi odmieta piť všelijaké sťavy, a čaje, tak len ten granulovaný harmančekový a feniklový, ale pije ho na svoj vek podla knižky dosť málo....odmieta mi aj rozne jedlá, ovocie,nátierky, syry, preto ho krmim len tak, čo papáa chce....neviem vobec čo s nim mám robiť, je aj dosť unavený stále poobede, spí až 3hodiny v priebehu dna...poradte mi prosím......nespôsobuje mu tú stolicu náhodou to sýtiace mlieko?

miskap2111
13. sep 2012

@miriam29 určite choďte k pediatrovi. Može to byť aj alergia na lepok.

miriam29
13. sep 2012

myslíš? a ako to zistia?prečo práve alergia na lepok?

miskap2111
14. sep 2012

@miriam29 zisťuje sa to odberom krvi. Ale žiadne strachy, len treba ísť k doktorovi- veď keď mu tento stav už dlhšie pretrváva, tak netreba váhať.