Chcem sa opýtať, či ste mali niekto podobný problém. Našla som môjmu 4 ročnému synčekovi hrčku nad pupkom. Bola viditeľná aj voľným okom, a na hmatala som ju ako niečo mäkké a tlakom sa to akoby strácala. Čo môj strach ešte viac zhoršovalo a zneisťovalo ma to. Bola som u lekára a ten ma poslal na chirurgiu, a tam to lekár prehmatal a upokojil ma, že to nie je nič vážne a poslal synčeka ma na sonografiu bruška. Najbližší termín 2. jún, ale rozhodla som sa priplatiť, aby to bolo skôr, ale aj tak budeme čakať ale len o týždeň menej ☹ V karte máme spomenuté aj herniu ale sama som zvedavá, čo nám povedia na sonografií. Ak máte niekto skúsenosť tak mi prosím napíšte. Ďakujem
@marcelina27 dobrý deň chcem sa opytat ako ste pochodili s dietatkom co malo hrcku nad pupkom moj syn sa s tym narodil a doktorka to stale nevidela a ja som to videla ked napol brusko alebo cim bol starsi tym to bolo viditelnejsie a teraz mame 4 roky a stale to tam ma ale nestazuje sa neboli ho to ani keď sa mu toho chytim je to tiez mäkke a straca sa ked jemne stlacim tak teraz uz pozerám ze vy ste dali prispevok pred 8 rokmi ze ako ste to poriesili a ked mate teraz 12 rokov ci to este ma alebo sa mu to stratilo alebo ste boli na nejake vysetrenie a ste to operovali alebo ako. Dakujem krasne vopred mam tiež strach. Zuzana
@superholka77 Dobry den, mozem sa opytat zistili ste, co to mohlo byt ? Mame ten isty problem, ale pod pupkom
@nikoleta999
Moj syn ma.1 tyžďen a bojim sa ma.nad pupok hrčku sčoho to je
@marcelina27 bude to ta hernia /kyla, prierz/...to ze sa stracala znamena ze sa da vtlacit spat na miesto kam ten obsah patri a pravdepodobne sa to spravi aj same..pomaha to zatlacat, niekedy prelepit cez to mincu a tak spevnit, nech obsah ostane v brusku a svaly sa spat zrastu
verim, ze si sa zlakla..ale podla toho co pises, je to ten lesi pripad a zrejme sa aj vyhnete nejakemu operacnemu zakroku
hernia..je vlasne to, ze na oslabenej casti brusnej steny /cize medzi svaly/ sa dostane obsah bruska..od tuku, cez obaly tkaniv co su v bruchu, az po creva, ci cievy...moze byt nebolestiva...ale ak sa priskrti a neda zatlacit, tak to velmi boli a vtedy je akutna operacia..ako slepak