Čo znamená bolesť nožičiek 5 ročného chlapčeka?

vladhorvath
9. apr 2016

Synovec sa sťažuje na bolesť nožičiek skôr v okolí členkov a ortopéd nám tvrdi že je všetko v poriadku. Bolesť najčastejšie prichádza po záťaži čiže chodení- jeho 4 ročný brat to zvláda bez problémov, čiže záťaž je primeraná mladšiemu, ale staršieho bolia nôžky. Bolesť je taká veľká že plače a v noci zle spí. Prosím pomôžte mi čo to môže byť aké vyšetrenia by si mala sestra vyžiadať?

janinah
9. apr 2016

odbery na reumatickú horúčku a vylúčiť zápal v tele...

jkadankova
9. apr 2016

Môžu to byť rastové bolesti, môj drobec to má od roka a pol a stále to trvá (má 6). Po záťaži a hlavne v noci. Skús mu to masírovať a poriadne prehriať, hoci aj tými hrejivými masážnymi krémami. U nás to zaberá.

rebeka33
9. apr 2016

a co nosi obute. skus pozriet skupinu zdrave nozky a obuvanie nasich deti , a vyborny je blog na strankach vpavucine. mojej dcere to pomohlo. nechcela vela chodit lebo ju boleli nohy a bola odmala v ortopedickych topankach. teray som nasla toto a po roku uprava klenbu a neviem ju zastavit. 🙂

matkamirko
9. apr 2016

Náš to mal,keď mal zhruba 4-5 rokov. Jemu aj počas chôdze podlamovalo nozicky, odbery v poriadku,aj na minerály,reumu. Raz si pri takomto podlomení rozbil hlávku,dva tyzdne na to zase celu pusinku,musela som na neho davat pozor,chodil všade so mnou za ruku,behaval výlučne na trávniku,keby spadol. Jeho bolievali nozicky,aj v noci plakaval. Museli sme ho casto nosit na rukach,nepresiel sam vela. Trvalo to par mesiacov. Bol to dôsledok prekonanej črevnej chrípky, tu mal na jesen,a problémy pretrvávali zhruba do ďalšieho leta. Telo sa potrebovalo spamätat po chorobe.

micicka
9. apr 2016

Moja dcérka má 4,5 a tiež sa v poslednej dobe často sťažuje na.bolesť nožičiek. Väčšinou večer, keď už je unavená. Po túre, ktorú zvládol 3 r. syn, strašne plakala a musela som jej dať sirup proti bolesti. Malý sa nesťažoval vôbec. Môže to byť ešte nedostatok vapnika. Tiež skúsim doplniť a uvidím či sa to zlepší, odporučili mi makové kvapky.

papricka33
9. apr 2016

Moja dcerka to v detstve mavala az do takej miery, ze sme museli dat obcas Nurofen 😖 , inak pomohlo premasirovanie masaznym gelom s obsahom gafru, eukalyptu.... (nieco chladivé). Vacsinou sa to objavuje v obdobi prudkeho rastu a samozrejme po zatazi. Moze to suvisiet s tvorbou vapnika, pretoze ta je podmienena prave fyzickou aktivitou. Tiez je potrebne skontrolovat, ci nema nabeh na ploche nozky, alebo inu deformaciu chodidla a pomoct to odlahcit ortopedickymi vlozkami na mieru. Samozrejme doplnat vit. D, hlavne v zimnych mesiacoch s nizsou intenzitou slnecneho ziarenia a vapnik (nie mliekom, mliecnymi vyrobkami 🙂 Skor uz spomenuty makovy olej, ci ine rastlinne zdroje, zo zivocisnych- ryby. Je vedecky dokazane, ze na tvorbu vapnika (nielen) v obdobi vyvinu ma PRAVIDELNA fyzicka aktivita. Cize najlepsie sport.

cerez
9. apr 2016

Ak ste to už riešili doktorom a je všetko ok, tak sú to rastové bolesti. Moja dcéra si bolesť nôh odtrpela do 7 rokov. Bolesť prichádzala v noci, veľký plač, museli sme natrieť chladivou masťou alebo jemne alpou a dať paralen. Niekde som čítala, že príde ešte druhá vlna okolo 12 roku. Dcéra ide mať teraz 11, takže môžme sa zas pripraviť na nočné budenie v bolestiach.

karolinka2010
9. apr 2016

Ma to aj moj syn,po dlhsej chodzi place strasne,u lekarky nezistili nic. Vraj rastie. Pomaha striedava sprcha,a pri ozaj velkych bolestiach ho netrapim,a dam nurofen,zatial vzdy zabral.

tanija133
9. apr 2016

U nas bola minuly tyzden bolest noziciek, tiez 5 rokov, zistili nam ploche nohy a to boli... Teraz riesime zdravu obuv...

tiwyna
9. apr 2016

U mojho synovca sa tak zacal prejavovat zapal miechy, ale on zacal krivat na nohu a potom sa uz nemohol ani postavit. no nemusi to byt to iste, co ma tvoj syncek, len som si na to spomenula, ked pises o tej bolesti noziciek.

tajka1986
9. apr 2016

Aj moja 3rocna mava bolesti hlavne po namahe. Pediatricka na mna vybehla ze urcite ma nedostatok vapnika ale nepotvrdilo sa. Absolvovali sme odber krvi aj ortopeda a nic nezistili,vsetko v poriadku. A to sa stazuje kazdy den kedze nikdy neposedi. Najhorsie je to vecer a v noci sa budi a velmi place. Natieram masaznou alpou po chvili vraj pomaha,a ked je velmi zle dam tabl. od bolesti. Ortoped vravel ze mam natietat Ibalgin gelom pripadne davat Nurofen. Trva to uz od 2rokov. Striedavo lepsie a horsie. Asi len vydrzat treba aj ked ja som niekedy uz na nervy z toho ze sa zvija v bolestiach

simonaf
9. apr 2016

Moje obe dcéry (5 rokov) mavaju nocne bolesti noh casto, niekedy aj cez den, ja som mavala, ked som bola mala...mne zasa pomahalo teplo, lebo aj horuci kupel vzdy zabral, ked som si posedela...neviem si predstavit dat chladiy gel, len taky hrejivy skor...doteraz ma obcas zaboli noha, ked stojim v prievane a mam bose nohy...dievcata zakonite boleli po sprchovani..tiez mi to prislo ako reakcia na chlad..odkedy po sprchovani idu hned pod perinu (dovtedy boli aj 5-10min v zupane, nozky-clenky bose, i ked papuce mali), teda nedame chladu ziadnu sancu, uz bolest nepride...takze u nas odskusane, ze je to kvoli chladu a to neviem, ci je nejaka reumaticka zalezitost alebo co...

mirkami7
9. apr 2016

rýchlo rastie

matula55
9. apr 2016

@tiwyna prosím ako zistili malemu teda tenzapal? Náš začal kričať aneviezist povschodoch.musí sa držať zábradlia.behá tiež tak inak lebo pravú nízku nevie použiť ako predtým. U ortopéda vs ok pojdeme na krvné testy....ako ho následne liečili?

andrejka1974
10. apr 2016

popros o ultrazvuk, moze ist o zapal klbov, moja dcerka ho ma uz druhykrat , lieci sa to nurofenvym sirupom