Čo znamená acetón v dychu?

sonabart
5. sep 2013

Ahojte, maly zvracal jeden den, tak sa snazime drzat dietu. V prvy a druhy den po zvracani mal zapach acetonu v dychu, no potom mu ten zapach zmizol a teraz na stvrty den ho ma znova. Je pravda, ze este nepapa a nepije v takom velkom mnozstve ako ked je zdravy. Moze to mat suvis s tym? Citam vsade o cukrovke, tak neviem. Raz mi doktor ked zvracal povedal, ze to je preto, ze ma hladne brusko, ale dnes nieco aj pojedol aj vypil, tak sa mi ten zapach nezda. Dakujem za nejake info. Sona

dukokatka
5. sep 2013

vela pit treba ten aceton citit preto ze malo pije.po zvrackani mal malo tekutin v sebe tak preto bolo pocut aceton.

majulino
5. sep 2013

aj ja mam skusenost zepri dehydratacii citit aceton v dychu a male mnozstvo sa moze objavit aj v moci. Vela pit!!!

moon1979
5. sep 2013

ak to do pár dní nezmizne, daj ho vyšetriť ... do úvahy môže pripadať aj diabetes ... ale nemusí ... daj mu ešte pár dní

pesa29
5. sep 2013

nechcem strašiť,ale ak cítiš acetónový zápach zájdi radšej za pediatričkou...môže to byť príznak cukrovky ale nemusí...

minnie55
5. sep 2013

Moze to byt priznak cukrovky, ale pri tvojom syncekovi sa mi to nezda pravdepodobne...

dionyzka
5. sep 2013

prija malo tekutin - preto ten aceton.

sasikas
5. sep 2013

pokial zvracal a malo pije tak to moze byt sposobene prave tym...takze doplnat vela tekutin....pokial by to ale bolo dlhodobejsie, tak radsej behnut na odber k dr, ci nema zvyseny cukor....

lenuska6666
5. sep 2013

Ciká veľa? lebo pri cukrovke detičky často chodia cikať alebo majú plné plienky...a acetón sme cítili aj s mojho brata ked mal necelé dva roky a bola potvrdená cukrovka ,radšej behni k doktorke a budeš mat istotu 🙂 držím palce aby sa nepotvrdila....

swanqueen
5. sep 2013

Moja pred dvoma mesiacmi zvracala a ked sme prisli na pohotovost,tak lekarka povedala ze uz je dehydrovana,lebo citi z pusy aceton. Takze tekutiny!

zuzimia
5. sep 2013

Pri každom hladovaní v tele pri metabolizme vznikaju ketolátky. Jedna z nich je aceton, ktorý citit v dychu. Dalsie sa vyplavuju mocom a specialnym papierikom sa daju zistit. Pockaj par dni, hlavne ked maly zacne pit a papat normalne a uvidis. Tieto iste priznaky sa mozu objavit aj pri cukrovke, ale kedze maly zvracal a poriadne nejedol a nepil, takmer urcite je to z toho. A ak by sa ti po par dnoch nieco nezdalo, chod za pediatrickou, nech sa skontroluje, co treba. Ale myslim, ze to bude ok, akonahle sa malicky dolieci. Zelam skore uzdravenie.

haslerka27
6. sep 2013

dehydratacia...dieta potrebuje vyzivu,zavodnit organizmus