Čo zaberie proti hnačke u 2 mesačného dieťatka?

zuzioli
6. mar 2012

Ahojte maminy...mám dvoj mesačnú dcérku ktorá papa nutrilon... a zdá sa mi že hnačkuje... stolicu ma riedku, vodnatú a dosť často... stále ked purkne tak sme pokakaný hneď a tá stolica je strašne smadlavá... neviete mi poradiť z čoho to môže byť alebo čo jej na to mam dať.. nepomohol by ten nutrilon comfort ??? dakujem

zuzikkaa
6. mar 2012

@zuzioli skus zmenit znacku mlieka

danielik79
6. mar 2012

@zuzioli skús ryžový odvar robí sa tak že dáš pol litra kojeneckéj vody a 2 lyžyce ryžy uvariť .Varí sa asi polhodinku apotom sa to cez sýtko prepasýruje alebo rozmixuj a potom bud pred kojením daj alebo pridaj do mliečka pár lyžičiek.A na teraz by mala hlavne vela piť a ešte jedna rada ak kojíš nepiť žiadne bublinkové veci ani minerálky len neperlivé lebo niekedy je aj to hlavná príčina.

danielik79
6. mar 2012

@zuzioli prepáč až teraz si pozrela tvoj príspevok teraz je dosť viroz zavolaj jéj detskej dr ak máš plienku so stolicou hned ráno ju jéj dones nech urobí stery a ak by ti často v noci kakala viac ako 10x a mala v noci bolesti bruška hned na pohotovosť .

zuzioli
autor
7. mar 2012

@danielik79 jáj no dakujem , no až 10x nemala, ale má dosť často, stále ked si purkne tak ma nakakane strašne to smrdi tak ju musim často prebalovať... no skusim doktorke zavolať.. dakujem

zuzioli
autor
7. mar 2012

@zuzikkaa no ved som menila...lebo zaačinali sme s hami ale z hami ju hrozne bolelo bruško stale sa pučila a už vtedy som si všimla že ma riedšiu stolicu tak sme prešli na nutrilon.. nutrilon jej pomohol bruško ju už tak neboli ale stolica je stale riedšia, čo aj teraz začala tak že stale ked purkne tak je pokakana...

zuzioli
autor
7. mar 2012

@danielik79 no a mysliš že nutrilon comfort keby som skúsila ??? je to na menšie tráviace ťažkosti

danielik79
7. mar 2012

@zuzioli určite vyskúšaj a ked jéj budeš zarábať mliečko skús pridať aj ten ryžový odvar aspoň pár lyžíc to by jéj malo zahustiť stolicu a ak máš podozrenie a určite pri tom aj plače že ju bruško bolí tak ak máš doma vyskúšaj espumisan L pre bábätká .A ešte ma napadlo že je dostať pri zaživacích ťažkostiach aj Nutriton je to taký prášok zarába sa do mliečka a zahusťuje stolicu a zabraňuje bábätkám vrackať a polavuje pri bolesťiach bruška .

katkas1
7. mar 2012

ja som tiez za zmenu mlieka, moja dcera mala tiez taketo problemy pri nutrilone tak sme presli na bebu a bol pokoj, an ani syn neznasal nutrilon

zuzioli
autor
7. mar 2012

@katkas1 už sme boli u dr. zajtra ideme na krv... nad bebou premýšlam aj ja..

zuzioli
autor
7. mar 2012

@danielik79 zajtra ideme k dr. na krv.. volala som jej tak uvidíme.. ryžový odvar sa už varíííí... dakujem pekne zatial...

henca74
7. mar 2012

@zuzioli skus smectu, uz po 1-2 sackoch sa stolica upravi...

kkupka
7. mar 2012

u dvojmesačného bába ak to má stále, treba zmeniť značku mlieka, my sme prešli všetkými mliekami a skončili sme pri france lait. poradím iba ak ten ryžový vývar. doktor mojej malej, keď hnačkovala predpísal nutrolin kvapky, je to už pri väčšej hnačke, ale treba sa opýtať. aspoň toľko

kvojtanikova
7. mar 2012

@zuzioli este mi napadlo, bude to asi tym mliekom ako tu baby pisu, ale zatial kym vam to doktorka potvrdi, mozes jej dat aj cucoriedkovy kompot, to urcite stiahne tu hnacku. Viem ze je este malinka a nepapa normalne jedlo, no staci len 3-4 lyzicky stavy z kompotu. Opakuj tak 2-3 x a urcite to bude lepsie. Kupis to bezne v potravinach.

zuzioli
autor
7. mar 2012

@kkupka no a menili ste často mliečka ??? aj ked babo bolo take male ako moje ?? zajtra ideme k lekarke na krv je možne ešte že mam aj alergiu na bilekovinu kravskeho mlieka.. tak uvidime.. dám potom vedieť.. zatial dakujem .. a inač ten ryžový odvar mala vobec nechce... dam jej po lyžičkach a vypluva..

zuzioli
autor
7. mar 2012

@kkupka a počula som od viacerych že france lait je dobre...

zuzioli
autor
7. mar 2012

@kvojtanikova no máme teraz ten ryžovy odvar a pomixovany banan alebo mrkvu s čiernym čajom... uvidime ake budu vysledky z krvi

31majka12
7. mar 2012

treba ist k doktorke a ta to poriesi...moze to byt rotavirus.

kkupka
7. mar 2012

my sme začali od beby, ktorú mala asi 4-5 mesiacov. z toho strašne grckala- mala veľký reflux, ale to som vtedy nevedela, ani čo je ten reflux. tak som prešla na nutrilon, nepomohol, tak na sunar, ten ju zapekal a vtedy mi poradili to france lait. je úplne super aj chuťovo. vtedy ešte nebolo hami- o ňom hovoria, že je tiež dobré a podobné ako nutrilon, lebo má to gos,fos a pritom stojí o 5 e menej. mliečka sme vystriedali v priebehu3 týždňov. ja viem, že drastické, ale treba skúšať. potom už ani negrckala a mala normálka stolicu.
ešte počkaj na tie výsledky z krvi a vyskúšaj tie papanička čo ti tu žienky poradili, ozaj by mali zabrať. ak nie, je to tým mliekom. niekedy aj super mlieko nemusí prospievať. držím palce

graceful9
7. mar 2012

@zuzioli mne doktorka povedala, že obyčajný čierny čaj, len slabší,,,tak skús

zuzioli
autor
7. mar 2012

@kkupka jááj, no doktorka nam nakazala romixovany banan v čiernom čajiku, ryžový odvar ale mala mi ho nechcela... trošku vypila.. vobec sa nepogrcala ani nič.. aj kulíšek aj čierny čajim a vobec negrcala ako nahle som pridala nutrilon do ryžoveho odvaru hned sa pogrcala.. podla mna je to mliekom.. ešte skusim počkať na vysledky z krvy a uvidime.. a zajtra poviem rano doktorke aka je vec zase s tym mliekom... tak super dakujem za radu možno skusiem france lait ak nebude malička mať tu alergiu na bilekovinu kravskeho mlieka..

zuzioli
autor
7. mar 2012

@graceful9 ano ano malička ho už pije. dakujem

zuzioli
autor
7. mar 2012

@31majka12 ano ano u lekarky sme už boli... zajtra ideme na krv

31majka12
7. mar 2012

@zuzioli a brala vam aj vyter zo zadocku?

zuzioli
autor
7. mar 2012

no to nam brala pre dvoma tyždnami ale vysledok bol dobry

zuzioli
autor
8. mar 2012

žienky no boli sme na krv, čakame na vyysledky, zatial nam dala doktorka nutrilon alergy care tak bruško nas neboli, nezvrackame nehnačkujeme... ale mala ho nechce, nechuti jej.. vypime 50ml a vypluva ostatok... :( tak sa trapime dalej... ale na vysledok musime počkať.. ak sa nepotvrdi alergia na bielkovinu kravskeho mlieka tak skusim bebu alebo france lait

graceful9
11. mar 2012

@zuzioli dúfam, že bude všetko v poriadku,,,držím palčeky

verkom
10. apr 2013

Ahojte, trošku chcem oživiť tému, malá má hnačku, ale je to také mierne, včera mala 3x vodnatú stolicu-žltú a dnes 2x riedku- už nie takú vodnatú ale takú riedku. Papá Hami- nerobilo jej pred tým problém. Čo teraz? Mám počkať do zajtra a volať doktorovi, alebo to prežiť s ňou sama. Trošku ju aj bruško bolí.....

milist
23. okt 2013

ahojte, su tu dobre rady , ale viete mi poradit, ak malicka ma 3 mesiace, je plne kojena, zubky sa jej este neprerezavaju a uz mi stvrty den hnackuje, no taka vodnata lepkava smradlava stolica, ale len cez den tak asi 4 krat...v noci nie, preto si nemyslim, ze je to taka klasicka hnacka...mala niektora mamicka taku skusenost?

michellemi
2. jan 2017

@zuzioli ako ste nakoniec dopadli?