Čo zaberie na soplíky u dieťaťa?

14. dec 2023

Prosim pomozte mi, lebo uz nevladzem. Dieta ma uz 2 tyzdne sople, strasne priesvitne, co sa aj meter natiahnu pri utierani. Dietatko mam male, fukat nevie. Odsavam, ale to ma ucinnost chvilu. Stale ich dietatku utieram, lebo mu tecu. A to sa aj strasne utiera ako sa to natahuje. Dietatko je z toho nervozne, krici, place, a ja uz mam tiez z toho celeho nervy. Co mi poradite? Fenistil kvapky na odporucanie doktorky uz viac ako tyzden davam, nepomaha vobec.

pribinak
14. dec 2023

Dieťatku treba dať kvapky do nosa, aby sa sople zriedili a ľahšie sa odsali
A čistým nosom sa dieťatku bude lepšie a ľahšie dýchať a nebude take nervózne a uplakane

Fenistil prioritne nie je určený na sople

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andigab
14. dec 2023

Moja má tiež 2 týždne sopke a svet sa nerúca. Odsávanie podľa potreby, pred odsatím morská voda do nosa a ide sa k vysávaču. Na spanie podložiť vyššie. Ako ak pri soplíkoch nevládzeš, tak sa zamysli, čo spravíš, až prídu k soplíkom ozajstné problémy. Ďalšie tri deti, vyťažený manžel, pubertiaci, dcéra kolabuje pred skúškami na vyške, domisko ako hrad na krku ... Moje skvelé iba soplíky. A to som týždeň po teplotách 39, kedy som na vyliečenie choroby mala dva dni. Máš skvelý život, tak sa teš, že nič iné ťa netrápi 😉

autor
14. dec 2023

@andigab Mne je luto nasho dietatka, velmi trpi, pisala som, ze odsavam, a pomoze par minut. Neviem, ci podla teba mam dieta napojit na celodennu odsavacku. Je maximalne trapne, ze niekto napise, ze dieta mi je nervozne a uplakane zo soplikov, a ty to zlahcujes a opisujes ake to mas ty hrozne. Mne si ukradnuta. Mna trapi , ze moje dieta ma tazkosti. Tak svoje trapenie si strc. Alebo si zaloz svoju temu, a tam opis ako to mas tazke.

autor
14. dec 2023

@pribinak
@jj298 dakujem, vyskusam

beata_k
14. dec 2023

Kvapky do nosa na liecenie nadchy (Olynth, Nasivin) a prechadzka na cerstvom vzduchu.

muchacici
14. dec 2023

Skús Nasivin sprej do nosíka pre najmenších, morská voda sprej, a nám raz dala lekárka Uniflox, atb kvapky do nosa a za tri dni to bolo preč 🙂 držím palce; aj Fenistil, že pomáha s hlienmi

nairia
14. dec 2023

boze, tieto sople su otrava. ja urcite odporucam morsku vodu do nosa,nech sa precisti sliznica a okrem vyssie uvedeneho skus este mozno difuzer nejaky eukalyptovy. pevne nervy zelam, teraz je aj take blbe obdobie, kuri sa- suchy vzduch, sliznice podrazdene.

simca06022011
14. dec 2023

no postup je taky, ze das morsku vodu riadne, pockas chvilu, riadne to odsajes... potom das nasivin.
Na nadchy u nas pomaha aj sinupret, neviem ake male deita je a ci je to uz vhodne.
A dlho trvajuce sople by som riesila vyterom a nie fenistilom. dva tyzdne na sople je podla mna dost.
Dobra rada je s tym suchym vzduchom, odmerajte si doma, ci ho nemate suchy pripadne prilis vlhky.

mima172
14. dec 2023

Ten difúzer je veľký pomocník, no na eukalyptus pozor, je ich veľa druhov a detičky môžu len 1 a to Eukalyptus radiata (iné sú až od vyššieho veku, niektoré až od 10r). Na sopliky prioritne levanduľa, citrón. Dobre zvlhčuj vzduch, vyvýšené spanie a hlavne správna hygiena nošteka. Dekompresné kvapky max 5-7 dní.

andigab
14. dec 2023

Nezľahčujem, detičky trpia soplíkom. Si z toho nervózna, teba som chcela nakopnúť, aby si neklesla na duchu. A jediné, čo sa mi vráti, že som ti ukradnutá. Si empatická asi ako dážďovka. Mamičky napísali dosť dobrých rád, no vzchopiť sa musíš sama. Tvoje trápenie so soplíkom si mnohé nestrčili, ty by si očividne kašlala na všetkých okolo. Hmm, nech sa ti darí, hádam raz pochopíš, o čom som písala.

kitycat
14. dec 2023

Je to otravne ano. Ake male babo?

Kazdopadne pred odsavanim daj morsku sol, potom odsaj, mas klinovy vankus alebo nieco cim podlozis matrac? Bude sa mu lepsie dychat a urcite chodte von, na cerstvom vzduchu sa im lepsie dycha. Pamatam, ze moja mala snad v mesiaci a pol prvy soplik, nastastie to vyspala.

Ona ta nadcha trva vacsinou 10 dni, ked uvidis susen, mozes buchnut sampanske.

My mame soplik s prestavkami uz od leta 🥲

Este skus dat rozkrojenu cibulu, to dobre uvolnuje nos

dominikamacakova
14. dec 2023

Fenistil na sopel? Keď už tak, dáva sa to na odpuchnutie sliznice. Ja som tiež dostala také úžasné odporúčanie ale mám rozum a nebudem do dieťaťa pchať antihistaminiká keď má nádchu. Vraj to ani nezaberá.

saxana000
14. dec 2023

Eukasol sprej alebo zvlhcovac esencialne oleje