Ahojte, viete mi poradiť tie čo máte doma pubertiakov a majú problém s pleťou, ako na ňu? Raz jej super a raz červené kruhy, čo má tak zapálenú kožu ☹ . V akých prípadoch už navštívite kožnú, alebo dermatologičku? Ďakujem za každú radu, čo b nám pomohlo bez toho, aby sme museli k mudr. 😉
@babajaga aj niečo zisťovali, príčinu myslím krv a tak?
@danielahamar ahoj, ja mam vlastne skusenosti, nie je to az tak davno co som bola v puberte a poviem ti mala som cca v 15 take vyrazky, doslova az vredy, zapalene, hnusne a je podla mna zbytocne nejako spekulovat, z takych domacich veci mi pomahalo potierat tie najhorsie miesta obycajnou alpou na vysusenie a tea tree olejom, to bolo celkom fajn co si spominam.
ale to co mi uplne najviac pomohlo bola vodicka od koznej, kazdy vecer som si vyrazky ponatierala a fakt to bolo dobre...tiez to bolo asi antibioticke, ale lepsia volba ako vyhadzovat kopu penazi v drogerii a lekarni za volnopredajne veci....skuste tu koznu 😉
Ahoj...ja som brala celu strednu skolu s pauzami pupalku dvojrocnu plus vit. E tabletkova forma a nic ine tak nezabralo..lebo vsetko ide zvnutra..krv..kamosky chodili sice k doktorkam..ale vsetky zavideli moju plet..nikdy som vsak vyrazky nepucila..nezasahovala..teda podla mojho nazoru v prvom rade vycistit zvnutra 🙂 to je zaklad...ale samozrejme ked je to uz v horsom stadiu tak asi len dr...ale brala by som aj vitaminy isto..
@zuzik16 ten olej sme aj my používali ale nejako prestáva účinkovať, alpu sme už tiež skúšali, asi sa k nej vrátime, aspoň to nemal také červené, u det. sme s tým ešte neboli, tak neviem či ju preskočiť rovno , alebo nech aj ona vyskúša mastičky mu dať
@lenkad26 pupalku dávame psovi, tak hádam by mohol aj chalanisko, vidíš E mám doma, minule som si kúpila pre seba, tak skúsim aj jemu 😉
🙂 ok... 🙂 drzim palce inac ak budete kupovat tabletkovu pupalku ona sama o sebe obsahuje vit.e ale jedna firma ju pridava este zduplovanu..resp. Ecko v nej a ta bola top! Tak nech sa dari
@danielahamar, vacsinou je to problem criev. Mne pomohla dieta: 3 mesiace ziadne mlieko a ml. vyrobky, ryby, vnutornosti, cukor, hydina. Po roku zopakovat na mesiac. Ja som vydrzala 3 mesiace a odvtedy nenosim make up, predtym som mala kilo make upu a trpela som strasne. Odvtedy je aspon 8 rokov a make up nepotrebujem. Obcas korekcnu tycinku.
@katka1981 tiež som prišla u mňa nato, že mi to robí mlieko a keď to neustriehnem, tak mám problém aj ja, ale toto asi o strave nebude, ale uvidíme, upravíme čo sa dá
urcite lekar, ja mam rpoblemy doteraz a to mi uz tiahne na 40 🙂 ale ako-tak v poriadku som len vtedy, ked som pod dohladom lekara. zvacsa mam maste na predpis a kozmetika, ktora mi momentalne najlepsie zabera, je bioderma. obvodny nech vas posle na kozne, prip. nejake lieky moe predpisat aj bvodny a ak nezaberu, tak potom urcite na kozne.
mne nic nepomahalo..ak aj tak len na cas..teraz mam 29 a vzdy s tymi j*bakmi bojujem...ked som brala ha vtedy nic...
Ja mam 32 rokov a stale velmi problematicku plet, ale odkedy uzivam pravidelne B-komplex a vitaminovy doplnok Zinkosel a pouzivam pletovu vodu znacky Balea na citlivu plet, tak nemam ziadne vyrazky, ziadne cervene plochy, no plet uplne ukazkovu.Tak drzim palce, snad nieco zaberie.
@pat_mat_minnie jj som zabudla...zinkosel mi pomahal to je pravda...po porode nasadim 😉 😉
@danielahamar aj mne ta alpa pomahala, len tiez s mierou sa to musi pouzivat, ale určite chodte na kozne, aspon sa popytat, ved mozno dr. skonstatuje ze netreba nijaku liecbu. alebo vam predpise nieco,
mala som inac predtym od koznej aj nejake maste a podobne, ale nie velmi nezaberali a le nakoniec mi skusila predpisat tuto vodicku a fakt bola super, potom som ju pouzivala este hadam aj 2-3 roky ked sa mi nieco vyhodilo na tvari a rovnako moj brat mal taketo problemy a to uz mal po puberte a skusil tuto vodicku a tiez mu to pomohlo😀 len si neviem spomenut ako sa vola, skusim to pozriet na nete
@danielahamar pravidelne navstevy dobrej kozmeticky, ktora plet vycisti a osetri.
problem je taku najst, kedysi sa to dalo studovat na jedinej skole v bratislave a treba hladat absolventky tejto starej skoly, nie mlade kurzistky, to moze dopadnut katastrofou. ja poznam jednu takuto staru dobru kozmeticku v Presove a chodia k nej ludia, co uz dlhodobo byvaju v UK, tak ked pridu domov, idu za nou. ja byvam v KE a aj tak chodim k nej... mama ma k nej odviedla v 14, ked akne zacalo, poucila ma o vsetkom, co sa pleti tyka a ked som to mala zle, chodila som na cistenia kazdy mesiac.
Ahoj 🙂 Tak ako tu už vyššie viacero ľudí písalo, treba sa starať aj o čistenie organizmu zvnútra, pretože tam spočíva väčšina problémov s pleťou. Mojej dcére veľmi pomohla kúra, v ktorej sa spojilo aj vnútorné aj vonkajšie očistenie. Na vnútorné prečistenie organizmu jej kupujem bylinné kapsuly B-Skin http://ajurshop.sk/produkt/b-skin-kapsuly/ a Tariku na vonkajšie použitie (to je pleťová maska, ktorú si stačí raz denne naniesť tak na hodinku). http://ajurshop.sk/produkt/tarika-akne/ Problém je, že Tarika ale dosť vysušuje, takže ak máš problém s veľmi citlivou pokožkou treba nutne dopĺňať nejakým krémom na problematickú pleť (postačí Balea z DMky). 🙂 A hlavne - nevytláčať! Veľa síl prajem 🙂
ahoj,nic nezabralo..na koznom nafasoval atb,bral ich dlhodobo...az tie pomohli.