Máme chatu so záhradou pri rieke a je tam strašne veľa komárov. mám 4 ročné a 9 mesačné deti, ako uchrániť vonku seba, aj ich?máte niečo overené v exteriéry?elektronické odpudzovače?používame repelenty, ale hlavne na 9 mesačnú to striekať nechcem a ak vynecháte na sebe čo i len kúsok, tak pošťípu presne tam.dakujem za rady.
repelent je len kozmetická záležitosť,odpudzuje ich B vitamín ,kvasnice pivo ,tak si vyber čo si dajú dospelý a de a veľmi sa mi osvedčila špirála proti komárom dostaneš ju kúpiť v kauflande a to daš pod stôl a je to jedinné účinné
Ja davam detom ,,,alpu s klinčekmi 🙂 a Becko bereme my s muzom 😉
pozor, klincekovo-alpovy repelent je sice fajn, ale na sucasny kalamitny vyskyt komarov slabsi. Pomoze len vtedy, ked ich nie je tak vela.
aristka, to, ze komare odpudzuje pivo je mytus, nefunguje to
Alpa,klinceky a rozmarin,nastriekat sa vyluhom
my mame sprey pre deti a pre citlivu pokozku kupovala som ho v lekarni a celkom je o.k.
alpu s klinčekom mám vyskúšanú a nič moc, keď sa natrieš páli ta celé telo, krátkodobý účinok o 5 minút sa musíš natrieť opať
neviem ci to zabera,chystam sa vyskusat repelentny naramok http://odpudzovace-hmyzu-hlodavcov.heureka.sk/b... nestoji to az tak vela vpripade ze by to bola somarina....
Prírodné repelenty, napríklad SPIRON a silice, levanduľa, citrónová tráva, eukalyptus. Môžu už maličké deti. Pozrite náš profil na koníkovi.
Ahoj, výborný je herbs oil z finclubu - bylinný preperát z 27 bylín, bližšie info v IP ak máš záujem.
ja idem skusit tiez naramok proti komarom. zistovala som si, ze je to vhodne aj pre deticky, lebo su tam same prirodne oleje. a aj super vyzera, neni drahy , vychadza mi lacnejsie ako repelenty. da sa dat aj na kociar, alebo zavesit do okna, cize nie len na dieta. http://bezkomarov.sk/o-produkte
ahoj, nemám ešte odskúšané, ale dostal sa mi do rúk recept na domáci repelent. do 160ml Alpy nahádzať 40ks klinčekov a kôru z citróna. nechať 48 hodín odstáť. zajtra ho budem mať hotový, tak dúfam, že bude dobrý. z okolia mám na tento recept dobré referencie. 😉