Čo zabera na rozpustenie hlienov pre 1,5-ročného?

9. okt 2022

Syn má laryngitidu, dávam mu kalciovy sirup a kvapky do nosa, inhaluje vincentku a yabro. Nič nepomáha, je otrasne zahlieneny, drhne sa soplom. Keď zakasle tak počujem ako to chce vykašľať ale nejde to. Tiež ani s odsávačkou na vysávac z neho nič nedostanem. Nemám skúsenosti s takýmto vlhkým kašľom čo nejde nikade von. Poraďte čo mu dať. Ďakujem

nevenka
9. okt 2022

Daj mu urcite Nasivin, odpuchne sliznica a pojdu tie sople lahsie von, potom este Sinupret (to nam doktorka dava od malicka), alebo Solmucol sirup - najmladsiemu tento zabera najlepsie, davat najneskor do 17 hodiny poobede, aby ho nedrazdilo na kasel cez noc. No a na noc davam Stoptussin, starsim kvapky, malickemu sirup - ak ho velmi drazdi aj v noci na kasel.

autor
9. okt 2022

@nevenka nasivin mu dávam. S tým sinupretom nemám dobré skúsenosti, dvakrát mu vôbec nezabral. Skúsim ten Solmucol, aj v pribalovom letáku píšu že je na doplnkovú liečbu laryngitídy.

sojorez
9. okt 2022

Ja na zaciatku laryngitidy davam kalciovy sirup, antihistaminikum, stoptussin na ten dusivy stekavy kasel. Nos vystriekam vincentkou, poriadne vysmrkat, do vycisteneho potom nasivin. Okolo hrdla teply olejovy zabal. Ked uz zacne odkasliavat, davam solmucol (ale presne len do cca 17). A inhalovanie vincentkou,ak nema teploty,naparovanie nad solou.

nevenka
9. okt 2022

No potrebujes ten hlien nejak zriedit, takze nieco na riedenie treba proste. Ale ak ma len drazdivy stekavy kasel, tak neviem. Musis presne vediet, aky typ kasla to je.
Ja mavam vzdy suchy, drazdivy, dcerka je v tomto po mne, po par dnoch ma ona az taky vykasliavaci, dovtedy musi mat Stoptussin aj cez den.
A ano, aj Fenistil by som dala, to je na odpuchnutie sliznic.

autor
9. okt 2022

@nevenka fenistil mu dávam na noc. Nemá vôbec suchý, dráždivý kašeľ. Ma taky vykasliavaci, vlhký a taký mal aj od začiatku.

katus226
9. okt 2022

Solmucol, ale ako bolo spomenute vyssie, nedavat na noc. Nezlakni sa, bude mu ovela viac tiect soplik, kedze solmucol tie hlieny zriedi.

evinqua
9. okt 2022

Moj ma laryngitidu a davam do nosa olynth plus robíme vyplach nosa konvickou 3x denne/kvôli alergii robi vyplach denne od 2 rokov a nema s tym uz problem/, kalciovy sirup, sinupret, kaloba a vecer stoptussin a aerius 2x denne/aerius berie denne kvôli alergii preto ten. Tie hlieny treba zriadiť, tak ja by som ten sinupret zvazila, škoda, ze na vyplach je este maly, toto u môjho syna tieto sople vyborne skracuje, rýchlejšie sa to dostane von nosom. Vincentku inhaluje vychladenu?

ivka151092
9. okt 2022

Ja by som skúsila inhalovať . Konkrétne amprobene - riedi hlieny. Dcére zatial vždy po 3dnoch kasel ustúpil.

hennyinnsbruck
9. okt 2022

Dobre vela morskej davat do nosteka ,ja davam celu pipetu do 1 dierky -vela odsavat , davat co najmenej mlieka -zahlienuje ,nech vela vodicky pije…bude dobre neboj

autor
9. okt 2022

@evinqua Vincentku dávam inhalovat izbovej teploty, nedávam do chladničky. Mala by sa inhalovat studena?

autor
9. okt 2022

@hennyinnsbruck keď on nič neje už tretí deň len mlieko pýta, viem ze zahlienuje ale keby to mlieko nepil tak neviem, ani vodu moc nechce. Ešte k tomu má teplotu takže som rada, že akú takú tekutinu do neho dostanem. Na dúfam, že už sa to začne lámať a zlepší sa to, zajtra je 4.den.

autor
9. okt 2022

@ivka151092 mám aj ambrobene ale dávam mu to yabro a Vincentu, keďže na ambrobene píšu až od 2 rokov. Aj keď teda pol roka hore dole...

evinqua
9. okt 2022

Mne tak odporucala dr., dat chladit

matildam
9. okt 2022

Áno! Pri akutnej laryngitide nam na urgente dali (okrem ineho) studenu Vincentku inhalovat-nie ladovo studenu.

ivka151092
10. okt 2022

Moja mala rok aj pol a tiež laryngitídu a teda dala som jej amprobene. Asi 4 dni inhalovala po 2ml a prešlo jej to pekne. Ja som videla zlepšenie už po 2dnoch.