Čo zaberá na kinetózu?

slavaf
7. jan 2016

Ahojte. Moja dcérka má kinetózu, ale kinedryl jej vôbec nerobí dobre. Viete mi poradiť, čo iné zaberá? Ďakujem.

ceresnovci
7. jan 2016

Skuste este homeopatika.

slavaf
autor
7. jan 2016

@ceresnovci Ďakujem. Už som skúšala cocculine, ale mám pocit, že je z neho plná energie, akoby vypila redbull doslova. Neviem, či to je normálne alebo len ona má takú divnú reakciu.

lucitta9
7. jan 2016

u nas zaberalo len pred cestou nejest .. a ak tak len nieco lahke. Inak som na cesty nosila tuhe cukriky, zuvacky, slane tycinky ... toto zabereralo ako-tak, ale neviem kolko rokov ma vasa dcerka ... nam nezabrali ani homeo ani kinedryl bohuzial, bola po nom naviac strasne otapena :(

slavaf
autor
7. jan 2016

@lucitta9 Dcérka má 4 roky, po kinedryle bola dehydrovaná, čo sa nikdy predtým nestalo, nezvládateľná a v noci mala halucinácie, preto hľadám niečo iné. Pred cestou jej dávam len niečo ľahké, počas cesty nič, lebo jej je zle. Ale cukríky sú dobrý tip, ďakujem.

ivetatalarova
7. jan 2016

tak my sme s tym bojovali od roka skoro do 3 rokov, ests sme ani z parkoviska poriadne nevycuvali a uz sme prezliekali. My sme trenovali, najskor 1 km, 2 km a tak dookola, nam pomohlo dat na zadne okna utietky aby sa nepozeral von, kupili sme aj prenosny dvd a aj to podla mna pomohlo, pocas cesty som mu davala gumene cukriky, lizatko. Treba skusat co bude malej vyhovovat, my uz to mame konecne za sebou a dokonca sa aj rad vozi v aute ;)

bonaqa2013
7. jan 2016

mojej dcére nepomáha nič a to má 10 rokov. Homeopatikum - vôbec. Kinedril - oťapená. niekedy jej nie je nič, ale niekedy takmer hneď za prvou zákrutou.... Mne tiež býva zle, najmä v autobuse a v lete.

sisaka
7. jan 2016

ja odporucam Gravol (ucinna latka dimenhydranate) moze sa v Europe predavat aj pod inym nazvom. Este sa nestalo, aby neucinkoval.

slavaf
autor
8. jan 2016

@bonaqa2013 A ako to riešite, keď potrebujete ísť na dlhšiu cestu? Lebo dcérka teda dosť vyvádza, keď jej je zle a chce okamžite zastaviť, čo je, samozrejme, problém niekedy...

slavaf
autor
8. jan 2016

Ďakujem všetkým za odpovede, asi nám nič iné neostáva, iba skúšať, čo bude najlepšie. Ale vďaka za tipy.

sardinka335
8. jan 2016

@slavaf a kolko si tej toho kynedrilu dala ked z toho ma halucinácie prosím ťa ? Dehydrataciu nesposobil kynedril ale to ze si jej nedavala piť - po glgoch si jej mala ponukať. Tak malým sa dava štvrťka. Aj moja dcera ma kinetozu - v aute ma nakazane sedieť neprehybat sa počas jazdy dopredu, robiť prestavky na pumpách popri dialnici a inak ma v ruke sačok v pripade grcania kedze na dialnici sa stáť nedá. Nepozerá ani tablet aj to jej škodi.
Kamaratka dava dcere pred kazdou dlhou cestou panadol...lebo jej dceru boli z jazdy hlava...

slavaf
autor
8. jan 2016

Ešte kamarátka mi radila, že zaberajú vitamíny skupiny B, lebo ukľudňujú. Nemá niekto s týmto skúsenosť?

slavaf
autor
8. jan 2016

@sardinka335 Pozri sa, viem čítať príbalové letáky, takže som jej dala presne 1/4. Piť pila, síce trochu menej ako obyčajne, ale pila, preto ma to prekvapilo. A to sa nestalo jedenkrát, ale tieto negatívne príznaky sa stupňovali, po prvom raze žiadne halucinácie nemala, až keď sme cestovali tretíkrát. A nebolo to tesne za sebou, takže zjavne jej ten liek dobre nerobí. Dcéra v aute sedí rovno, prestávky robíme. Nevracia, zatiaľ, len jej proste nie je dobre a chcem jej nejako pomôcť.

sardinka335
8. jan 2016

Podobný liek je aj Degan..ten je na nevolnosť, vracanie....tiez je to aj anitikinetikum....len učinna latka je ina. To ze jej nie je dobre je proste normalne...vela ludi to ma - citlivý rovnovážny ustroj - vekom sa to zmiernuje a človek si sám najde sposoby ako to prekonava lebo vie ktore polohy mu škodia. Ja za jazdy ked sedim na prednom sedadle nemozem sa dozadu otačať, čitať ani nič...okamžite citim ze mi je nevolno...sklopim si trochu sedadlo a dam ten vankusik a snazim sa spat. Uz mi zle nebyva. AKo decko som mala brutal migreny z tých ciest a vracačky...proste vekom sa to zmiernilo. Vraj aj zazvorový čaj pomaha, ale iste je to individuálne.
Tie stare škodovky 120ciny...mali vzadu kusok gumy, taký pásik, ktorý vraj nejako ,,uzemnoval,, počas jazdy sa dotýkal cesty - to nam raz hovoril nás 80 ročny dedo že to bolo proti kinetoze ale kto vie ...mozno starý motoristi si to budu pamätať.

erickatt
8. jan 2016

Pozerat sa dopredu. Ziadne bokom.ci bajdalej dopredu. Ak sada dat ju za spolujazca a jed tam nik nesedi zlozit opierku aby videla

slavaf
autor
8. jan 2016

@sardinka335 Ďakujem za tip. Viem, že to má veľa ľudí, u nás v rodine to tiež mali aj moja mama, aj švagriná, aj neter, ale im zaberal kinedryl. Tak sa snažím zistiť si čo najviac tipov, aby sme mohli poskúšať, čo bude dobré. Len dcéra je ešte malá, takže je ešte problém v pohode odsledovať a vykomunikovať takéto veci. Proste bolí bruško a hotovo.

slavaf
autor
8. jan 2016

@erickatt Vďaka, vyskúšame.

terezka1947
8. jan 2016

@sardinka335 ten pasik urcite nebol kvoli kinetoze,ale "uzemnoval"....
@slavaf nas syn bol od malicka spravny cestovatel,ten zvracal stale....pomohlo ked sme mu kupili vyssiu sedacku,dali ju za spolujazdca,takze pozeral na cestu rovno...a operka hlavy sla dole
ale ked mam povedat za seba,tak ja som mala problemy od malicka a nepomohlo nic...vtedy teda sedacky neboli este 😀 ,mali sme skodovku...a ten zapach po benzine,jooooooj...strasne.
Az raz,ked som mala cca 16r,sli sme busom na dovolenku do Talianska....desila ma predstava ako ju prezijem aaaaa....mne nic celou cestou nebolo a od tej cesty som uz mohla cestovat cimkolvek a kdekolvek....nechapem to doteraz 😀

erickatt
8. jan 2016

@slavaf. Ja tym trpim stale a aj syn trochu.

bonaqa2013
8. jan 2016

@slavaf alebo zastavíme - ak sa dá, ale určite pred cestou žiadne jedenie a podľa možnosti v lete otvoriť okno, a mokrú plienku okolo krku..... ale býva jej zle poriadne. V zime je to troška lepšie... Ale aj ja mávam tieto problémy - len keď šoférujem tak nič....

lauricka
8. jan 2016

@bonaqa2013 Kinderyl sposobuje ospalost. Je uplne normalne, ze z toho bola otapena. Dolezite je, ci jej potom nebolo zle. Ono to nie je az tak na skodu, aspon cestu prespi. Ja si to niekedy praveze pochvalujem, ale teda, zatial kinetozou trpim len ja sama, deti su OK, aj muz.

delina
29. apr 2020

Ahojte, skúsim oprášiť túto tému. Deťom býva v aute nevoľno, aj keď cestujeme napr. len 30 min. Nechcem ich každý týždeň dopovať Kinedrylom... A Homeopatiká sa dávajú deň pred cestou a potom v deň cesty... Kvôli 30 min ceste mi to príde nezmysel, hlavne, nie vždy dopredu máme cestu naplánovanú. Nemáte nejaké tipy, čo zaberá? Napr. aj esenciálne oleje...

erickatt
29. apr 2020

@delina pred cestou moc nejesť a pozerať len dopredu do diaľky. Nie v aute na mobil , či sedačku.

delina
29. apr 2020

@erickatt taketo triky vobec nepomahaju...

evinqua
29. apr 2020

@delina moj syn vydrzi tak 20 min po meste, inak ak ideme uz tak 2 hod a viac, davam kinedril, ale vzdy robime pauzy po hodine, ak ideme tak do hodiny kinedril nedavam, ale urobime aj dve pauzy, unho zabera jest len nieco male, pocas jazdy nic, led mame tie pauzy a je teplo, davam vtedy pit cistu vodu po duskoch, cak ideme tak, ze len muz soferuje a ja sedim s nim vzadu, tak skladame opierku spolujazdca a pozera priamo dopredu...ja sama som presla tazkou kinetozou, teraz uz to zvladam, ale tiez ak sa da nejem pred cestou vobec, je mi zle aj zanho ked viem ako sa citi, kedze ma este len 2,5 zvykne oznamit az ked uz zvracia, takze robime tie prestavky preventivne, ideme cestu co ma 40 min aj 1,5 hodiny veru ale ak sa da tak vzdy radsej vyrazime skor a nedopujem ho kinedrilom stale