Dobrý večer. Viete mi prosím poradiť čo sú toto za vyrážky? Dcéra ich má dosť po tele a známy mi vraveli že sú to kiahne ale neviem ako to vyzerá ....chcem si byť istá či to sú ozaj kiahne alebo niečo iné. Ďakujem
@bublinka1426 pribúdajú najskôr 19 a teraz 36 som našla 😒 a je to opuchnuté také hrce sú to ...hlavne na chrbte a krku a tečie ztoho nejaká voda . Nemám skúsenosti z kiahnami ja sama som ich ešte nemala
takze kiahne. podla mna ...ta voda by nemala tiect. je infekcna. ma byt vodnaty pluzgier, ten ma ist do chrasty so zakalenlou tekutinou a potom tvrda chrasta. 14 dni karantena.,
odfot posli svojej pediatricke.
ked potvrdi kiahne, musi byt dieta v karantene.
@bublinka1426
@bublinka1426
@bublinka1426 ďakujem
No najprv to vypadalo ako kiahne. Ale na tej poslednej fotke je to nejaké moc opuchnuté. Šla by som na pohotovosť.
@klarika2020 podle te posledni fotky bych to spis videla na nejakou alergickou reakci. Nesvedi ji to? Jakou rychlosti pribyvaji?
@bluemoon24 o 17:00 bolo 19 ks naraz čo sa objavilo a o 20:00 už 35 ks
@martinka13 odmietli nás na pohotovosti s vyrážkami lebo vraj môžu byť chytľavé a nakazime všetkých mám si volať obvodnej ale tá bude až pondelok o 13tej ordinovať 😔
@bluemoon24 svrbí ale nie moc sem tam sa poskriabe
@klarika2020 Nasad antihistmatikum , aj volno predajnem
@klarika2020 Aha. No výborne....
@martinka13 inac ano ma to dost puchnute pri kiahnach sme toto nemali. az taky opuch.
Neboli ste sa kupat na kupalisku alebo jazere? Vyzera to ako reakcia na nieco…
@mamalen štvrtok to vôbec nemala piatok tiež celí deň noc až o tej 17tej z ničoho nič sa to objavilo ...pozerala tv a zrazu že ju svrbí chrbátik ale nestačilo jej pohladiť cez tričko tak sme vyzliekli a zbadala som toto ....nikde sme neboli nič také ani nejedla. Neviem si to vysvetliť ....
@klarika2020 dnes to vyzerá takto
stipanec podla mna. ....
teraz take tie musky lietaju ...a robia pliagu my sme z toho mali az pluzgiere tvrde navrete
@bublinka1426 ďakujem za odpovede
@klarika2020 Ja bych urcite vyzkousela volnopredajne antihistaminika a koupila bych nejaky gel proti stipancum (psilobalsam napr., nevim jestli jsou fenistil kapky volne prodejne) a dala ji to.
toto vyzera skor ako stipanec.
ale - KED ZACNU pribudat a pojdu do pluzgiera ako na obrazku, myslim ze kiahne