Čo vám zabrala na vši?

23. sep 2024

Ahojte, čo vám najlepšie zabralo na vši? Viem že tých informácii je na nete neúrekom ale možno poradí niekto kto si tým prechádzal nedávno. Možno sú nové prípravky, neviem, máme ich prvý krát.
Ďakujem.

kris_tin257
23. sep 2024

My ich máme od piatku tiež, zatiaľ neviem čo zaberá ale viem že paranit nezaberá 😕 keď zistím čo je naozaj účinné dám vedieť

zuzubb007
23. sep 2024

Nezaberú žiadne tieto zabíjačke prípravky na prvýkrát, to treba dlhodobo pouzovat, jedine vycesavaci hrebeň po pramienkoch, robota tak na pol dna, a vyberať po jednom vajíčka, ja som dcéru ostrihala o 20 centi a za chvíľu sme to všetko vybrali, dovtedy to bol masaker nie a nie sa zbavit

katica06
23. sep 2024

Používalu sme paranit a hedrin na striedačku. Na prvý šup nepomohlo, ako potom už hej. Pomáha jediné česať a česať a česať tým ,,všivákom,, aj viac krát denne a samozrejme vyprať plišákov, obliečky, čiapku a všetko s čím bolo dieťa v kontakte.

jarmila2010
23. sep 2024

hladala som jeden nedavny prispevok,ale uz je vymazany...skoda...napisem,teda aj sem,co nam pomohlo a velmi rychlo...ako prvu pomoc,som urobila na vlasy zabal z alpy a cajovnikoveho oleja...dala pod igelit a po hodine som mrtve vsi vytriasla nad vanou a hlavu normalne umyla...myslim,ze tym som zive vsi pozabijala...na druhy den,ked som kupila paranit+hrebienok,tak som zacala ten pouzivat...hrebienkom vyciesat hnidy...parx som vlasy aj prezehlila zehlickou...do tyzdna sme mali klud....syn mal kratke vlasy,ten vsi nedostal,len som mu preventivne umyla hlavu paranitom... ani ja som ich nemala ..asi preto,ze si vlasy farbim a do takych vsi nejdu(vraj)...preventivne som si ich cerstvo zafarbila...inak,oprala som postelne pradlo,bundy a ciapky ...a kontrolovala som vankus,ci nenajdem vypadnutu vos ...neskor som davala detom do umytych vlasov par kvapiek cajovnikoveho oleja...a napr.teraz.pouziva dcera aj dixi sampon s cajovnikovym olejom

unicornlady
23. sep 2024

používali sme olej, ten zadusí vši, a o pár dní opakovať (keď sa aj vyliahnu nové vši, nie sú hneď schopné klásť vajíčka)

skúšala som ocot, ale to mi akurát tak vlasy poničilo a efekt žiadny

ak by šlo o dospelého človeka, niekde som písala, že použiť farbu na vlasy

blacki
23. sep 2024

Ahoj,nám zabral od dr.max Losinit. Mali sme to prvýkrát v živote a normálne všetko bolo vyhubenie na jedenkrát. Aj hnidy. Ale teda po použití som vycesavala všetko preč a vycesavala som ešte 4dni po použití,keď som našla hnidy. Ale bola taká akoby zosusena,si to bolo skapate. Napriek tomu som to povyberal samozrejme.

denissa007
23. sep 2024

nam pomohol hrebienok nitty-gritty, vyzera ako klasicky kovovy vsivak, ma vsak na kazdom zubku taku spiralu…kedze moja dcera ich schyta kazdorocne nemala som uz chut ani trpezlivost na pracne vytahovanie vajicok po jednom…navlhcim jej vlasy, nanesiem kondicioner alebo masku nech su vlasy “mastne” a vycesavam po pramienkoch, ten hreben odstrani aj vajicka, po tyzdni zopakujem, za mna top

denissa007
23. sep 2024

a ten hreben som objednavala zo stranky bezvši…

monro
23. sep 2024

Nečítala som komentáre, ale môžem odporučiť Hedrin. Vždy zabral perfektne.

vikusjk
23. sep 2024

Nyda express s dievcatkom vo fialovom tricku, aplikacia v spreji, opakovana 3x po tyzdni + kazdy bozi vecer medzitym som jej vlasy precesavala vsivacikom, vycesavala, asi dvakrat som ich aj prezehlila zehlickou na vlasy.

anos18
23. sep 2024

Po vyskúšaní všetkých možných drahých šampónov z lekárne, ktoré aj tak nepomohli, pomohol Orthosan pre psov

andrejka1974
23. sep 2024

Nám pomohol ocot a olej parazit je veľmi zlý dcéra dostala prudkú alergickú reakciu opuch

babyangel
23. sep 2024

Nam zabral Paranit sprej extra silny. Aplikovala som ho dcere podla navodu, ale ozaj som si dala zalezat, a hned bol pokoj.

matullienka
23. sep 2024

Paranit šampón, olejove zábaly na vlasy a žehlička na vlasy

autor
23. sep 2024

Dievčatá každej jednej veľmi pekne ďakujem za vaše skúsenosti.
Zatiaľ sme dali Paranit šampón a sprej, objednali hrebeň NittyGritty. Hedrin sme dnes nevedeli zohnať. Idem kúpiť aj šampón pre psy. Všetko potrebujem 😅Vyčesávala som a žehlila.

Ešte jedna vec.. periem vankúše, obliečky, čelenky, plyšákov.. mám oprať aj všetko zo skríň? Nakompletku?

unicornlady
23. sep 2024

Voš prežije bez prisatia sa na pokožku 24 hodín. Tak si myslím, že nemusíš prať všetko zo skrine. Tie vši zomrú.

unicornlady
23. sep 2024

"Vši sa prenášajú telesným kontaktom z človeka na človeka. Je to tak v 99%tách prípadov. Len zriedka sa stáva, že voš chytíte z čiapky alebo oblečenia niekoho iného.

Ozrejmuje to aj entomológ Ján Vosýpka z Katedry parazitológie Prírodovedeckej fakulty Univerzity Karlovej v Prahe: „Dospelá samica zostáva živá mimo telo svojho hostiteľa aj 24 hodín, ale schopnosť napadnúť ďalšieho hostiteľa stráca v dôsledku dehydratácie a podchladenia oveľa skôr. Záleží na teplote a vlhkosti okolia. “ To znamená, že voš bez hostiteľa prežije veľmi krátko, resp. je len veľmi krátko schopná napadnúť iného hostiteľa. Takýto prenos je teda zriedkavý."

autor
24. sep 2024

@unicornlady Ďakujem, aspoň niečo pozitívne...

zuzulka558
24. sep 2024

Čajovnikovy olej poriadne dala na hlavu kým neboli strašne mastne a zakryla igelitom hlavu na noc, zadusilo ich, pri umývaní vypadli z vlasov, hlavu umyla paranitom, nechala sušiť vlasy a vyzehlila ich, byt vydrhla vyprala,,, každé ráno jednej do školy a druhej do škôlky par kvapiek cajovnikoveho oleja na hlavu odvtedy je pokoj

autor
26. sep 2024

@zuzulka558 Tiež som dávala čajovníkový olej minulý rok dcére na vlasy tento rok som to podcenila a toto je možno výsledok. Ďakujem za radu 🙂

autor
26. sep 2024

@kris_tin257 Ahoj, no ako ste na tom? Ešte máte domáce zvieratká? Ja každý deň pracne vyčesávam s NittyGritty. Tie hrebene čo dávajú zadarmo k šampónom a sprejom sú s týmto neporovnateľné.

kris_tin257
26. sep 2024

Včera som zas všetko prala a všetkých odvsivavela, syn s mužom vyzerá že sú ok, sebe som vycesala hnidy bez vsi a dcére tri malé vsi a hnidy.... Takže áno stále máme 😕 problém je že hlavne ja som ich mala a keďže mám dlhé husté jemné vlasy ja si to neviem sama dobre vycesat a tak sa stále tocim dokola...