Čo vám zaberá na detský ekzém ?

monky123
12. jan 2020

Dobrý deň dámy,
chcela by som sa Vás opýtať či máte niektorá skúsenosti s detským ekzémom. Doktorka nám dala na to do kúpeľa Oilatum, no ja mám pocit, že čím dlhšie to používam tým to má horšie. Zo začiatku mala iba zopár na lickach, no teraz má na celej tvári, vieckach hlavičke a už aj na krku. Používali ste na to vy niečo iné? Prípadne od čoho to môže vznikať? Viem sa niečomu vyvarovať? Ďakujem za všetky názory a rady. Ester

elleloup
12. jan 2020

@monky123 ekzém mám aj ja, aj moja dcéra. Pri nej to vzniklo skrz alergény v potravinách. Neviem aký má vek tvoje dieťa, ale ak ho kojíš, musíš si dávať pozor na to čo zješ (zeler, paradajky, citrusy, ocot, musíš si nájsť všetky alergény a skúšať čo jej vadí, nemusíš vyradiť úplne všetko zo stravy). Môže jej dokonca vadiť samotná voda, skús ho pár dní nekúpať (priateľovmu malému bratrancovi takto vadila voda v BA). Oilatum používame obidve, voda potom toľko nevysúša kožu, ale ak je tam ten olej, nepoužívaj už mydlo, oilatum má aj čistiace účinky. Ja som malej len zadok umyla mydlom, ostatok len vodou. Po kúpaní je lepšie použiť telové mlieko ako olej, to mi povedala kožná. Každopádne ekzém treba stále natierať (z voľne dostupných vecí je najlepšia modrá indulona)

monky123
autor
12. jan 2020

@elleloup malička ma 5 týždňov a áno kojim ju. Nemyslela som si, že sa to môže až tak zhoršiť a pritom som nekonzumovala posledné dni nič iné ako obvykle. Môže to byť alergia aj na detský prášok? Používam Lovelu. Keďže to má len na odkrytych miestach, ale to by mala asi aj na oblečení.

seahorse27
12. jan 2020

Detsky ekzem mala moja dcera ako babatko aj ako skolkarka, potom z toho vyrastla. Ked to mala najhorsie, kupala som ju v hypermangane. V kazdom veku jej zaberalo nieco ine - ako babatku Holtov krem, potom jej prestal vyhovovat. Ako skolkarke jej dr. uz musela predpisat kortikoidny krem na prechodne obdobie a mali sme aj taku robenu mast z lekarne - ichtyolovu. Ked mala lepsie obdobie, dlhe roky som ju umyvala dermatologickou kockou A-derma (nieco ako mydlo, ale nie je to mydlo) a tiez som ju natierala mliekom tejto znacky z rady Exomega. Toto nam velmi pomohlo ju stabilizovat. Co sa tyka stravy, na nic sme neprisli, co by jej vadilo. Skor sme davali pozor na oblecenie - vylucne bavlnene a svetle farby.

elleloup
12. jan 2020

@monky123 keby to bolo na prášok, tak je ekzém tam, kde sa dotýka koža s oblečením. Z toho, čo si zjedla môžu byť tie alergény v mlieku aj pár dní. Ak zješ niečo, čo jej vadí, môže sa vysypať až na druhý deň. Najlepšie je variť si sama a nejesť nič s neznámym pôvodom. Ja som takto dostala sviečkovú vo fľaši od niekoho, s chuťou som to zjedla a malá sa mi dosť vyhádzala. Potom som sa pýtala, čo tam dali a bolo tam veľa zeleru (moja mama nikdy nedávala do sviečkovej zeler, tak mi to ani nepadlo).

elleloup
12. jan 2020

@monky123 bola si u kožnej či len u obvodnej doktorky? Nám dala tiež najskôr obvodná oilatum a robenú masť na premasťovanie, ale keď to moc nepomáhalo, tak sme šli ku kožnej. Od nej sme dostali kortikoidovú masť, užívala ju 2 týždne ale už po pár dňoch jej to zmizlo. No postupne sa to objavovalo, keď jej niečo vadilo a potom zase mizlo.

77kacena
12. jan 2020

@monky123 my sme mali skoro rok u kožnej každý druhý týždeň master oleje do kúpeľa zabrali a i týždeň boli zas späť. Keď som spoznala Tiande začali sme umývať intim gélom s koloidnym striebrom aloe Vera a teatree, do kúpeľa soľ s kryštálmi mŕtveho mora natierali krémom so slimačím mucinom alebo hadím olejom perem s turmalinovymi gulami máme svätý pokoj, neviem si to vynachváliť https://tiande.eu/~07g1j

monky123
autor
12. jan 2020

Zrejme to bude ako píšete, že to bude z nejakej potraviny a z niečoho čo som zjedla.. ale vôbec ma nenapadá čo by to mohlo byť.. jedine čo má napadlo za posledné dni som skonzumovala trocha viac sladkého, ktoré zvyčajne nejem vôbec.. možno by to mohlo byť z toho.. vonku dnes na prechádzke na čerstvom vzduchu sa to trocha zlepšilo ..

ivanaa346
13. jan 2024

@monky123 Prosím vás ako ste dopadli s tým exemom .Zlepšilo sa to ? Ak áno čo pomohlo ? Ďakujem