Mame na hlavicke take ako lupinky len je to kusok do zlta ako take chrasticky ale nema to na celej hlavke a nastastie to nemokva. Vraj i ja som take mala...Ale nic nam doktor na to nedal ze len mastit viac mandlovym olejom... Aj vy take mate? poradite nejake babske recepty na to? Ma to uz asi cez 2 tyzdne...Zacalo to ako malymi lupinami az velkymi lupinami az to zhrublo a je to akoby prilepene na hlave po olejovani a po kupkani je to biele...A kusok to smrdi...nieco podobne som mala ako som spominala na hlavicke ale aj za uskami ako dieta len za uskami mi to i mokvalo...Co s tym a co to je? Vdaka za rady...
@jarmilka1985 kozny maz, pomoze rozmocit vo vode, oleji.... co ti dieta znesie a pomalicky vycesavat so "vsivakom" neviem ako to lepsie nazvat 😀 proste s hrebenom co na huste zuby. kym bola mala som ju drahla hubkou na kupanie , ked uz bola kus pevnejsia tak som ju cesala vo vani aj 20min, ked to raz vyceses poroadne a potom priebezne udrziavas uz sa to nevrati.
Ten maz sa mu zaroven zbiera aj za a nad usami, tam to treba poriadne odtiahnut a vycistit aby sa to nezapalilo v zahyboch.
@exupery ahoj! Vdaka za radu skusim to a napisem sem ci pomohlo doma maslo mame a kedze sa dnes drobec pokakal na posteli a teraz vsetko periem :D tak zajtra pred kupkanim namastim masielkom a vycesem kefkou po kupkani...chcem sa len opytat ze ked som mu raz zlupla tu velku lupinku ma pod nou svetlo ruzovucku kozicku a bojim sa to trhat aby to neslo do ziveho a to maslo znie dobre... este raz dik papa!
@jarmilka1985 namiesto masla mozes pouzit aj stolovy olej. Nam radila lekarka namazat na noc hlavku, dat bavlnenu ciapocku, potom umyt a nasledne zoskrabat jemne nechtom. Ide to celkom lahko dole.
No urcite to vycesavat hrebienkom a najlepsie hned po okupani,ked je to take makke.Ale to o masle som nepocula a urcite by som malemu dietatu nedavala maslo na hlavu lebo to by som si ani ja nedala na hlavu.
@jarmilka1985 vola sa to aj mliecna chrasta. Vacsinou ludia daju bud olej ci maslo, specialny sampon a podobne a vycesavaju. Ja som skusila malej streknut aloe vera spray prvej pomoci ( z firmy LR - dostala som to ako darcek, nie ze to propagujem 😀 ) a musim povedat ze do druheho dna to mala o 70% lepsie, potom som to len sem tam strekla, obcas trosku vycesala (asi 2x ) a mala toho potom naozaj malinko 🙂
@jarmilka1985 Ozaj jedna vec co ma este napada, pri tom olejovani, nenechavaj olej na hlave dlho , lebo sa mozu upchat pory a zapalit sa . Ked sa naolejuje, tak do pol hodky umyt samponom 😉
dobre natriet detskym olejom ale poriadne a cesat a cesat detskym hrebenom kazdy den
je to mliečna chrasta, my používame šampón na mliečnu chrastu od Babe - dostať kúpiť v lekárni.
@jarmilka1985 suhlasim s @jankaja nam jedine ten sampon pomohol...plus je super ze pouzitie je jednoduche a nib nezamazes..
ide o seboroickú dermatitídu, zaručene natrieť asi na 3 hod. aj menej, pred kúpaním s mliečkom Excipial lipolotio, zmäkčí lupinky ,dajú sa dobre vyčesávať a lieči pokožku hlavy. Tu je celý článok a viac o ošetrovaní. http://www.dieta.sk/index.php?page=1&type=news&...
Existuje aj mast na mliecnu chrastu vola sa kerasal a je super
aj moja to mala...dobre na hrubo som jej to natrela olejom Aviril, pockala som cca 15min a potom som to vycesala s kefkou na vlasy pre babatka...a potom ju okupkaj a umy...nam to stacilo urobit raz a vsetko pekne vyslo ale rob to kym nezmizne...no nieze budes skrabat hlavicku 5x za den🙂tak raz za den....mojej sa to zacina zase tvorit tak ideme aj my skrabkat.hehe
no baby...ja som natierala vycesavala ale moja mala des co robila...kamoska mi poradila Linola sampon z lekarni a ten pomohol...a nemusela som malu "trapit"
Maju to male babatka,moja tiez mala,ziadne oleje nepomahali,az potom mi niekto poradil natriet maslom klasickym cca na 2hodiny ,potom umyt a vycesat kefkou,treba opakovat 2-3krat a je pokoj,mam to vyskusane.