Čo to má syn na prstoch?

8. sep 2021

Dobry den,synovi pomaly 17r.sa vytvorili tieto dva skvosty na prstoch na nohach.Netusi,ze by sa buchol alebo zeby mu boli topanky male...Taketo nieco uz sme mali aj pred 2rokmi...Ale po tyzdni dvoch to zmizlo..Vstrebalo sa to....Netusim vobec ako sa toto dokazalo “zas”po 2rokoch spravit...Vyzera ze ma pod tym hnis...V oboch pripadoch...Nema niekto prosim napodobnu skusenost?....Dakujem!

kacena4
8. sep 2021

farbý sa to ako do modriny, mozno niekde zakopol ani o tom nevie

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
8. sep 2021

@kacena4
@viestta Ja neviem....je to taka nafigu fotka ale vyzera to hnusne....Nechapem ako taketo nieco sa mu moze vytvorit....

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
8. sep 2021

@viestta To urcite nie, lebo ked vidis prvu foto...Tak tam nema necht....Cize nie je mozne aby to bolo z toho co pises...A bola by som radsej keby mi niekto napisal, kto ma napodobnu skusenost a nie filozoficke uvahy...Dakujem🙂

pehavcek
8. sep 2021

Suhlasim s @viestta . Toto bude zarasteny nechet a je tam uz riadny zapal.Urychlene rieste pedikuru alebo chirurgiu Toto uz musi drobca boliet

autor
8. sep 2021

@pehavcek Moja precitaj si kolko ma drobec🙂)))

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pehavcek
8. sep 2021

Ups.prepac :D Zle som precitala.ked to zatlacis tak ho to neboli? Mne pride ze to ma opuchnute uz od nechtu.moj manzel to mal velmi podobne.bol to zarasteny nechet...

sonalove
8. sep 2021

Aj mne sa to zdá že to ma zo zarastených nechtov- už zapálene na boku. 11r Synovec to ma takéto napuchnute červene a ešte viac a na oboch strana h nechtu 😭 pedikérka veľmi nepomohla, resp. Iba na chvíľu, vyskúšali naozaj všetko možné ale budúci týždeň ide na zákrok, nakoľko aj jeho otec to ma to iste - tomu tiež pomohol iba zákrok, lebo problémy so zapáleným prstom niekoľko x za rok. Toto je moja skúsenosť s podobnými červenými/ napuchnutým prstami. Pre váš klud Zájdite k Dr. Ktorá Vám to zdiagnostikuje lepsie ako my.

autor
8. sep 2021

@pehavcek @viestta Dobre povedzme ze ten jeden je zo zarasteneho nechtu....To zapalene ale nejde "z nechtu" ale z tej akoby modriny...Okolo modriny je zapal..."Len tak" líže ten necht...Co potom ta prva foto...??To nie je z nechtu....Ako sa mozu presne take dve veci vytvorit...Toho isteho charakteru....
@sonalove Ja sa pytam, ci ma niekto podobnu skusenost...Mozno niekto ma....Mozno nie....Nepotrebujem diagnostiku od doktora...Nie je to taky problem, ze budem teraz lietat k doktorovi skrz niecoho co ani neviem ako k tomu doslo....

sono2
8. sep 2021

Ak máš framykoin natri hrubou vrstvou pomôže
Samozrejme viac dní a natierať často

maciatkolulu
8. sep 2021

To je z nechtu a odporúčam dosť rýchlo chirurgiu

ankare
8. sep 2021

Napíš do skupiny Zdravotníci na MK

matildasj
8. sep 2021

Ja by som tu teoriu s nechtom nezavrhovala. Ja som totiž také niečo mala. A veru nestriham si správne nechty. Nie do roviny ale oblúkom.

jana_eyre_2
8. sep 2021

Ja som človek čo k doktorke nebeha s každou blbostou.. ale toto by som riešila u dr, lebo to má naozaj zapálené ložisko nechta.. môže byť že aj to druhé čo ma na inom prste môže byť zo zápalu, tam nevidno necht.. stáva sa to, ak sa čo i len troška zastihne necht zle a ak sa to nerieši zápal sa dosť zhorší.. treba na to framykoin, ten predpokladám doma nemáš, alebo áno? Zatiaľ urob repikovy odvar a nech si v tom prsty moci..

Najstaršiemu synovi som len raz odstrihla zle necht a tak sa mu hnusne zapálil že až framykoin pomohol.. pri malých deťoch to ide rýchlo pretože im šialené rýchlo rastú nechty..

jana_eyre_2
8. sep 2021

Jaaaj, ja až teraz čítam že má 17rokov? 🤣 Ja som myslela že 17mesiacov.. no zle si strihá nechty, ma to zápal, nech sa nehanbí ísť k dr..

lindusss2016
8. sep 2021

Tiez by som nezavrhla ten zapal, moze sa mu pod kozou sirit infekcia, hned zajtra by som to riesila, mne sa z obycajnej vyrazky na nohe spravil taky zapal, ze ma museli 2x ambulantne rezat a to mal chcel dr poslat lezat na chirurgiu, ze mi to budu postupne obrezavat, takze s kazdou blbostou chodit netreba, ale s tymto isto ano

ivaa_
8. sep 2021

Ešte mi napadlo ,nemôže to mať predsa z topánky? Napr. Nešiel dlho dole kopcom? Že by so trel prst o tokanku? Nemusia mu byť malé

autor
9. sep 2021

@ivaa_ Bol na turistike cez 20-25km...Aj ja som uz nad tym rozmyslala...Noha stale v topanke a tlak na prsty....S tym,ze na jednej nohe je ukazovak chyteni a na druhej nohe tiez...A ukazovaky ma oba “trosku” dlhsie od palca...Ale ze az tak?...A topanky su mu neni male...Toto skor prichadza do uvahy...

moonlight1210
9. sep 2021

Mne to pride skor ako modrina.
Ak siel na tej turistike dlhsie dole prudsim kopcom, tak sa mozu spravit taketo modriny, lebo vtedy je prave stale velky tlak na prsty v spicke topanky.

Kludne sa vtedy urobi aj modrina na lozku nechta (resp. aj pod celym nechtom - omodrie cely necht), ak je necht trochu dlhsi, lebo ho to pri kazdom kroku dole kopcom zatlaca dozadu. Hlavne ak ma ten kopec ostrejsi sklon.
Kym clovek kraca, tak to neciti, az potom sa to objavi.

ivaa_
9. sep 2021

@moonlight1210 ano tiež sa nám to stalo v rodine, celý prst mal čierny, nie fialovy a tiež to vyzeralo až na taký veľku podliatinu
Veď predsa keby aj ma veľmi zarastený nech tak sa mu to neurobí z hodiny na hodinu ! Bude tk mať iný príčinu 🙂 natrieť to a počkať deň dva a keby sa to nezlepší tak to riešiť

brezza
9. sep 2021

Podliatina. Ja som to mala z turistiky ked som isla dlho z kopca dole. Kupila som si nove topanky.