Prosím vás čo toto môže byť? Dcérka to má pri pazuske bolo to menšie ale trocha sa to zväčšilo.
Ak sa to zväčšuje a robí sa na tom taká ako keby medová chrastička, tak je to impetigo. Je infekčné, treba mastičku od lekárky.
Nezvacsuje sa to veľmi rýchlo? Cez deň aj o pár milimetrov? Mali sme niečo podobné, rýchlo to rástlo a akoby rozožieralo kožu. Zastavili to len ATB a miešaná hnedá smradlavá masť z lekárne. Ďalšie sa začali objavovať náhodne po tele ale už tak nerástli. Len to pôvodne a okolo toho. Je to vraj infekčné. Musela som všetko dezinfikovať a bojovali sme s tým veľmi dlho.
@veronika2316 to sme si mysleli ale keďže to rastie tak asi nie
@katkaagabko to okolo sú také maličké pupaciky ako keby
@anketkarka zväčšilo sa to len o troška
Ja by som to tiez videla na impetigo - vysoko infekcne. Isla by som asap k lekarovi
Z tých malých pupacikov Ti narstie to isté ako je to pôvodne a bude rásť ďalej. Antibiotiká, ATB masť. Inak sa vám to rozšíri. Každou minútou viac a viac žerie kožu. Po tom čo sme to mali, už by som išla aj dnes na pohotovosť.
@anketkarka no určite na pohotovosť.... Načo. Zajtra sa zastaviť u detského lekára. Ten je múdrejší ako tu na MK
@sisska96 mali ste to už? Nám to rýchlo rýchlo rástlo. ATB zaberajú pomaly. Čím viac sa to rozšíri, tým je ťažšie s tým bojovať. My sme sa s tým trápili mesiac a potom sa zasa raz vrátilo. Zdá sa to banalita, ale keď vidíte ako to žetie kožu do mäsa, tak je to zúfalstvo. Neprajem to nikomu a z vlastnej skúsenosti odporúčam ATB čo najskôr. Preto pohotovosť!
Nemôže to byť nejaký štípanec?