Čo to má dcérka pri pazuške?

4. aug 2024

Prosím vás čo toto môže byť? Dcérka to má pri pazuske bolo to menšie ale trocha sa to zväčšilo.

veronika2316
4. aug 2024

Nemôže to byť nejaký štípanec?

katkaagabko
4. aug 2024

Ak sa to zväčšuje a robí sa na tom taká ako keby medová chrastička, tak je to impetigo. Je infekčné, treba mastičku od lekárky.

anketkarka
4. aug 2024

Nezvacsuje sa to veľmi rýchlo? Cez deň aj o pár milimetrov? Mali sme niečo podobné, rýchlo to rástlo a akoby rozožieralo kožu. Zastavili to len ATB a miešaná hnedá smradlavá masť z lekárne. Ďalšie sa začali objavovať náhodne po tele ale už tak nerástli. Len to pôvodne a okolo toho. Je to vraj infekčné. Musela som všetko dezinfikovať a bojovali sme s tým veľmi dlho.

autor
4. aug 2024

@veronika2316 to sme si mysleli ale keďže to rastie tak asi nie

autor
4. aug 2024

@katkaagabko to okolo sú také maličké pupaciky ako keby

autor
4. aug 2024

@anketkarka zväčšilo sa to len o troška

twinflame
4. aug 2024

Ja by som to tiez videla na impetigo - vysoko infekcne. Isla by som asap k lekarovi

anketkarka
4. aug 2024

Z tých malých pupacikov Ti narstie to isté ako je to pôvodne a bude rásť ďalej. Antibiotiká, ATB masť. Inak sa vám to rozšíri. Každou minútou viac a viac žerie kožu. Po tom čo sme to mali, už by som išla aj dnes na pohotovosť.

sisska96
4. aug 2024

@anketkarka no určite na pohotovosť.... Načo. Zajtra sa zastaviť u detského lekára. Ten je múdrejší ako tu na MK

anketkarka
4. aug 2024

@sisska96 mali ste to už? Nám to rýchlo rýchlo rástlo. ATB zaberajú pomaly. Čím viac sa to rozšíri, tým je ťažšie s tým bojovať. My sme sa s tým trápili mesiac a potom sa zasa raz vrátilo. Zdá sa to banalita, ale keď vidíte ako to žetie kožu do mäsa, tak je to zúfalstvo. Neprajem to nikomu a z vlastnej skúsenosti odporúčam ATB čo najskôr. Preto pohotovosť!