Čo to má dcéra za uškom?

kristina651
23. aug 2019

Ahojte, dnes pri kúpaní som si všimla, že moja 18 mesačna dcéra má takéto za uškom. Nestretla sa niektorá z vás tiež s niečím podobným? Neviem z čoho by to mohla mať.

kristina2412
23. aug 2019

@kristina651 podla mňa to ma z nedostatočného utretia po kúpaní,zvykne sa to robiť napr. aj pod prstami na nohách atď. Na ťažšie dostupných miestach.

0hena0
23. aug 2019

@kristina2412 ano, tiez si to myslim. Stava sa to, lebo je to take nepovsimnutelne miesto. Zvacsa si myslime, ze to vyschne ale u malych deti neviem preco, ale nie. Asi je to malickym zahybom, nez maju dospelaci.

derdia
23. aug 2019

Skús kúpiť imazol a pekne natierať a určite sa to upraví...neboj nič vážne to nie je😊👍👍👍

0hena0
23. aug 2019

@kristina2412 teraz uz len cistit denne borovou vodou. A susit, krem ani neviem aky by bol vhodny.

kristina651
autor
23. aug 2019

Ďakujem vám pekne za rady 🙂

loliki
23. aug 2019

@kristina651 pomoze ti aj framykoin masť. stáva sa to.

katren
23. aug 2019

@kristina651 moj to.mal, kozna mu dala mast a do tyzdna to bolo fuc 😉

martina8888
23. aug 2019

@kristina651 keď cistim deťom uška, používam aviril olejcek a namocenou paličkou cistim aj za uškom. Ide o taký zahyb, že keď sa zanedba, tak sa to môže škaredo zapáliť. Keď sa to vašej dcérke zahojí, tak jej to skúste takto čistiť.

kristina2412
23. aug 2019

@martina8888 ja tiež čistim olivovým olejom z lekárne👍

kuravesele
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
via88
24. aug 2019

Mne sa to tiez robieva a umyvam sa dobre. To sa robi aj z nedostatku vitaminov vraj. Mne aj malemu na toto pomaha bepanten, raz natriem a rano je to zahojene.

robin30
24. aug 2019

Aviril olejcek na vatovu tycinku a natierat mojej to do troch dni zmizlo

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikaszabova
24. aug 2019

@peter952 netahaj vsade ockovanie. Ja som ekzematik a toto 100% ekzem nie je

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikaszabova
24. aug 2019

@peter952 s tebou ja nemienim diskutovat. Pekny den prajem

klaudia_kaja
24. aug 2019

Je to ako zaparenina, zle vyschnuté miesto za úzkom, potrite sudocremom, alebo hocikým iným detským púdrom

lindusss2016
24. aug 2019

@peter952 no tiez myslim, ze toto s ockovsnim nema nic spolocne. Ja mam neocko deti a obcas sa im to robi len v mensej miere. Toto moze byt sposobene samotnou anatomiou uska, ze to tam ma tazsie dostupne nez bezne deti, alebo ozaj zle cisti

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
silvi70
24. aug 2019

@kristina651 napíš do skupiny Zdravotníci na MK

miakurka
24. aug 2019

Pri kazdom kupani vlaskov poumyvam aj za uskami, robi sa tam biely povlak a pri nedostatocnej hygiene sa toto spravi..dcera mala raz zacervenane a odvtedy sa jej to nespravilo ako jej to pravidelne umyvam 🙂

lindusss2016
24. aug 2019

@peter952 starsia prve dve davky hexy, ale ona toto nemava obcas trosku suche za uskom a mladsi nedostal ani jednu vakcinu a on ma tak tvarovane usi, ze sa mu podobne robi uj vnutri aj za uchom. Proste ma take tie zahyby, ze sa mu to velmi zle cisti a este si to ani nechce dat robit. No tak snad to len nema z toho, ze jeho sestra nejaku vakcinu dostala??? Akoze v pohode, ja som urcite za slobodne rozhodnutie, co sa tyka ockovania, ale zas vidiet to vzdy a vsade ako pricinu vsetkeho, je uz trosku cez ciaru. Aj neockovane deti maju problemy, netreba to zas hladat za vsetkym.

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lindusss2016
24. aug 2019

@peter952 opakujem, mam dieta, ktore ani jednu vakcinu nema a toto za uskom ano, ale v mensej miere, kedze sa o to staram a osetrujem olivovym olejom na vatovej tycinke. Takze ja suhlasim, ze nevieme, za cim ockovanie je a nie je, ale toto z ockovania urcite nema. Za uchom je to mieato tazsie dostupne, niektore deti si tam ani nedaju sprtat, takze staci par dni zlej hygieny a ono sa to tam vytvori..

iveta143
24. aug 2019

je to z nedostatocneho umytia, robi sa tam biely povlak, ktory pri kupani treba navlhcit a trosku posuchat, a krasne zide dole.