Ahojte, dnes pri kúpaní som si všimla, že moja 18 mesačna dcéra má takéto za uškom. Nestretla sa niektorá z vás tiež s niečím podobným? Neviem z čoho by to mohla mať.
@kristina2412 ano, tiez si to myslim. Stava sa to, lebo je to take nepovsimnutelne miesto. Zvacsa si myslime, ze to vyschne ale u malych deti neviem preco, ale nie. Asi je to malickym zahybom, nez maju dospelaci.
Skús kúpiť imazol a pekne natierať a určite sa to upraví...neboj nič vážne to nie je😊👍👍👍
@kristina2412 teraz uz len cistit denne borovou vodou. A susit, krem ani neviem aky by bol vhodny.
Ďakujem vám pekne za rady 🙂
@kristina651 pomoze ti aj framykoin masť. stáva sa to.
@kristina651 moj to.mal, kozna mu dala mast a do tyzdna to bolo fuc 😉
@kristina651 keď cistim deťom uška, používam aviril olejcek a namocenou paličkou cistim aj za uškom. Ide o taký zahyb, že keď sa zanedba, tak sa to môže škaredo zapáliť. Keď sa to vašej dcérke zahojí, tak jej to skúste takto čistiť.
@martina8888 ja tiež čistim olivovým olejom z lekárne👍
Mne sa to tiez robieva a umyvam sa dobre. To sa robi aj z nedostatku vitaminov vraj. Mne aj malemu na toto pomaha bepanten, raz natriem a rano je to zahojene.
Aviril olejcek na vatovu tycinku a natierat mojej to do troch dni zmizlo
@peter952 netahaj vsade ockovanie. Ja som ekzematik a toto 100% ekzem nie je
@peter952 s tebou ja nemienim diskutovat. Pekny den prajem
Je to ako zaparenina, zle vyschnuté miesto za úzkom, potrite sudocremom, alebo hocikým iným detským púdrom
@peter952 no tiez myslim, ze toto s ockovsnim nema nic spolocne. Ja mam neocko deti a obcas sa im to robi len v mensej miere. Toto moze byt sposobene samotnou anatomiou uska, ze to tam ma tazsie dostupne nez bezne deti, alebo ozaj zle cisti
@kristina651 napíš do skupiny Zdravotníci na MK
Pri kazdom kupani vlaskov poumyvam aj za uskami, robi sa tam biely povlak a pri nedostatocnej hygiene sa toto spravi..dcera mala raz zacervenane a odvtedy sa jej to nespravilo ako jej to pravidelne umyvam 🙂
@peter952 starsia prve dve davky hexy, ale ona toto nemava obcas trosku suche za uskom a mladsi nedostal ani jednu vakcinu a on ma tak tvarovane usi, ze sa mu podobne robi uj vnutri aj za uchom. Proste ma take tie zahyby, ze sa mu to velmi zle cisti a este si to ani nechce dat robit. No tak snad to len nema z toho, ze jeho sestra nejaku vakcinu dostala??? Akoze v pohode, ja som urcite za slobodne rozhodnutie, co sa tyka ockovania, ale zas vidiet to vzdy a vsade ako pricinu vsetkeho, je uz trosku cez ciaru. Aj neockovane deti maju problemy, netreba to zas hladat za vsetkym.
@peter952 opakujem, mam dieta, ktore ani jednu vakcinu nema a toto za uskom ano, ale v mensej miere, kedze sa o to staram a osetrujem olivovym olejom na vatovej tycinke. Takze ja suhlasim, ze nevieme, za cim ockovanie je a nie je, ale toto z ockovania urcite nema. Za uchom je to mieato tazsie dostupne, niektore deti si tam ani nedaju sprtat, takze staci par dni zlej hygieny a ono sa to tam vytvori..
je to z nedostatocneho umytia, robi sa tam biely povlak, ktory pri kupani treba navlhcit a trosku posuchat, a krasne zide dole.
@kristina651 podla mňa to ma z nedostatočného utretia po kúpaní,zvykne sa to robiť napr. aj pod prstami na nohách atď. Na ťažšie dostupných miestach.