Čo to má dcéra v ústach?

katymt
24. nov 2024

Ahojte,
Dcere som nasla v ustach hore takuto hrcku. Ma to tam cervene a akoby tmavozltu hrcku. Vraj je to makke,neboli ju to a nevie odkedy to tam ma. Neviete co by to mohlo byt? Samozrejme zajtra volam zubarke...

oceanahory
24. nov 2024

@katymt To vyzera, ako afta. Kup aloclair an afty (nie na prerezavanie zubkov ☺️) v lekarni a natierajte, mozu ho aj male deti od narodenia.

maxiva
24. nov 2024

To je hnisavý vacok nad zubom. Ma pokazený zub.. A asi už dlhsie

katymt
autor
24. nov 2024

@maxiva u zubarky bola v auguste, pravidelne chodime na prehliadky😥

vevebono
24. nov 2024

Tiež mi to príde na fistulu

glade22
24. nov 2024

Vacok nad zubom...syn to tiež má nad jedným plombovanym.zubom a tiež na preventívke na prvý pohľad nebolo vidieť žiaden problém. Keď sme s tým ale boli teraz, zistilo sa, že ten zub odumrel. Treba ho vytrhnúť

jaanna
24. nov 2024

Ak by to bol hnisavy vacok alebo fistula myslim, ze by ju to bolelo pri zatlaceni.....Ak to neboli a je to priehladne skor by som to typovala na mukolelu alebo ranulu....

ajsha123
24. nov 2024

Áno, hnisavy vacok nad pokazeným zubom. U nás to dr riešila tak, ze prevrtala zub až do koreňa, aby mal odkiaľ hnis vytiect a nechala to otvorené. Akonáhle sa to zatvorilo (plomba), hnis sa tvoril zas... Zub zostal na mieste, držal miesto trvalej myslím 4., a postupne sa rozpadol. Najstaršej dcére sa však stalo to, ze zostal takto otvorený, postupne ho vytlačila nová stvorka, no starý zub tam zostal rozpadnuty ako taká škrupina, skoro v 14r sme na to došli, ze co to tam má, musela jej to dr vyťahovať (niečo ako zarytu škrupinu v dasne, už bez koreňa). 🤦 A ako ten hnisavy vak vznikne? Väčšinou ak je pokazený zub, zubárka ho opravi, dá plombu a tým akoby uzatvorila zub - hnis nemá odkiaľ vytiect. Stáva sa to väčšinou na 4.

katymt
autor
24. nov 2024

@jaanna ojoj a to je co?

katymt
autor
24. nov 2024

@ajsha123 toto ma nad trojkou

mamina7070
24. nov 2024

fistula pokazeny zubok a takto vysiel hnis

libusak
24. nov 2024

Hnis v koreni zuba. Treba ist k zubarovi

dadaviki
24. nov 2024

@katymt je to fistula a nemusi mat pokazeny zub.moj mal to iste a kvoli tomu ze si buchol dasno silno a uz sa mu tlacia trvale.treba to vytlacat a dezinfikovat.samozrejme ze zub moze mat pokazeny ale nie je to pravda ze iba vtedy sa to vytvori.ja som na to davala propolisovu tinkturu 2-3denne,predtym som to praskla a vytlacala odtial hnis.prve dni to je bolestive potom si zvykol.ostal mu tam ten otvor ale hnis sa mu uz netvori.fistula potrebuje vyvod.mal aj rtg cize na 100% to ma z toho ze nastalo buchnutie a prave tam je ten trvaly zub.

andreablabla
24. nov 2024

@katymt Aj mojej sa tvorili fistuly,keď jej trvalý zub začal tlačiť na mliečny. Normálne sme to prepichli, hnis vytiekol a dcéra si vyplachovala ústnu dutinu nejakou tinktúrou bylinkovou. Už si nepamätám názov......

nat_alia
Včera o 10:44

@katymt absces…hnis v dasne, treba ist ku zubarke

sidonika
Včera o 20:05

Vačok. Otec mi to vytlačili. Vytieklo to a bola som bez problémov. Pre istotu listerinom oplachovat