Dcera to má na ukazovaku,čo to je prosím???
Vytlačiť nejde.
Čím potrieť???
Zábal z visnievskeho balzamu alebo ichtyolovej masti, vymieňať každých 12 hodin
skúste to na 1-2 sekundy ponoriť do vriacej vody, môže to povoliť a puknúť. následne vyčistiť dezinfekciou alebo bielym alkoholom. mojej sa robia takéto zo záderov a vždy tento "recept" pomôže... nemusí však každému, samozrejme
@panelacikova
@viestta
@riskoh dakujeeeeem🙂
@panelacikova prst ponorit do vriacej vody? 😅to aby ju popalenina bolela viac a na toto sa vykaslala?
@zuzana9393 nie. ono to fakt zaberá. mojej dcére vždy. horúca voda (fakt ale len sekunda-dve, to sa dá vydržať) úplne zmäkčí tú kožu a hnis sa potom dá ľahko vytlačiť. potom vyčistiť a zalepiť. minule mal niečo podobné, ako je na foto, aj môj manžel. a tiež som mu pripomenula ten "trik" (on je starší, tak ho poznal, len nemáva tieto problémy, tak mu nenapadlo to takto riešiť), a hneď že: jasné, ošetrím si to tak. a potom mi povedal, že to zabralo ihneď a že toľko hnisu odtiaľ šlo.... a dovtedy tlačil, tisol, bolelo a nič... 🙂 to sú také tie receptíky starých mám asi. moja dcéra to máva často a raz som sa posťažovala v práci a jedna kolegyňa (starší ročník) mi toto poradila. odvtedy to robíme zakaždým tak a zakaždým pomôže 🙂 ale chápem, čo si tým chcela povedať, bolí ťa hlava? udri si koleno, zabudneš na hlavu 😀
@panelacikova o tom som teda este nepocula, no vyskusam ak bude ,, prilezitost".
@zuzana9393 no... možno to nezaberie každému, ale my s tým máme dobrú skúsenosť... možno by sa potom mohla v téme vyjadriť aj
@tajik čo z toho vlastne skúsili a či pomohlo 🙂
Nema tam zadretu triesku, alebo niečo také? Akoby sa to "zbieralo" mi to príde. Je to dosť zapálené, zahnisane už. Ichtyolovu masť,vytiahne zápal a potom betadine.
Hlásim sa čo nám pomohlo.
Tá horúca voda na 2 sekundy a potom
Tampón namoceny vo vodke40 čistej priložiť na miesto a obviazat
Krásne to vysúsilo a chrasticka odpadla.
Dakujeeem🙂
Zapalene,nahnisane,ichtiol krem alebo suoer je nastruhat zemiak,zalepit na 2hod,potom dat dole a opat novy nastruhat-vytiahne hnis,moze sa niekolkokrat ipakovat