Ahojte, zajtra ideme k Dr ale ak by niekto vedel ako aspoň trosku zmierniť svrbenie ktoré tieto vyrážky sprevádza. Má to len na hrudníku chrbte a na zahyboch lakťa a kolena. Bol chorý s herpetickou angínou a už týždeň to asi takto narastá myslela som si že sú to potnicky lebo najprv to tak vyzerá a ako sa skrabe tak si to takto “roznesie” keď kremujem trochu to pomáha.
@3petka a vyskúšaj mu to krémovať sudokremom alebo bepanthenom a v pondelok radšej zájdite k Dr.
@nessmikulova najviac pomáha krém od justu keď už na nič iné tak aspoň na toto. Najviac má trápi že sa furt skrabe aj keď dám fenistil kvapky
@3petka neviem ci sz tak dlho ale dcera mala take po nurofene ked jej v nemocnici davali konske davky
@lucia147852 no to ja som opatrná ak má vysoké horúčky a rýchlo po sebe po podaní lieku tak dodrzujem odstup a striedam účinnú latku alebo dávam obklady
Mne sa teraz vyhodil taky podobný vysyp na lakťoch a bedrach, tiež strasne svrbel, pomohlo mi dechtove mydlo a holtov krém a to môžu aj deti
A neuizival náhodu antibiotika? Zinnat? Po nich tiež býva alergická reakcia
@som_ponorka vidíš holtov krém mi vôbec nenapadol ten mu pomáhal na potnicky ako maly ich mával dosť.
@3petka ja som to mala takéto a už tam skoro nič nemám po týždni používania
@3petka ja viem aké to je :/ momentálne to mám po celom tele a kvapky ani tabletky neberiem (lebo som tehu) a musím si vystačiť zo sudokremom 😥 hlavne nech si to Chudiatko neškriabe lebo sa mu to rozšíri.. a keby s ním zájdeš na pohotovosť ? Možno mu pichnúť dithiadem ako mne minuly rok ... a maly zaspí ako babo a zmierni mu to svrbenie
To je energické reakcia. Môže to byť aj na lieky. Moja dcéra takto reagovala na Nurofen. Treba dať nejaké antihistaminiká. Napríklad Fenistil kvapky. Môžete to aj natrieť Fenistil gelom.
@nessmikulova ja to mam tiež teraz v tehotenstve, predtým som taký problém nemala. Ozaj odporúčam to dechtove mydlo a holtov krém, ostal mi zatiaľ taky tmavší fľak, ale už nie červené, ani nesvrbi
A nemohla to byť sarlachova angína?? Aj vtedy býva vysyp, skus pozrieť
@som_ponorka ďakujem vyskúšam 🙂ozaj a ak sa môžem opýtať, hádam tam alergia nebude mať žiadny dopad na malé :/ na pohotovosti sa k tomu nevyjadrili
@nessmikulova ja som sa teda na to doktorky nepýtala, ale hádam nie, chcem si potom ešte v treťom trimestri nasadiť probiotika, probiofix robí špeciálne pre tehotné a tie zvyšujú imunitu bábätka proti atopickemu ekzému a astme, aj chlap na ekzém, tak nech to po nás nezdedi 😂
@som_ponorka Jasnee 😂 ďakujem
@som_ponorka ináč a myslím si že keby bolo nejako ohrozené tak by nám povedali :D
@nessmikulova problém by mohla byt tehotenska cholestaza, ta sa prejavuje svrbenim, ale skôr dlane a chodidlá, čo som čítala
@som_ponorka hej viem ..len chvalabohu u mňa je to predsa len alergická reakcia
@3petka vyzerá to ako alergická reakcia kože na nejaký alergén