Čo to je na zadočku?

tejka83
28. feb 2015

Milé mamičky, mate niektora s takýmto niečim skusenost? Maly mal uplne v poriadku zadoček, isli sme von v kočiku na 1a1/2 hodinu, prisli sme domov, maly bol pokakany a toto mal na zadočku. Je to skoro az do krvy, papal pred tym brokolicku a čitala som ze z brokolice je agresivnejsia stolica u niekoho, tiez nam ide 1.zub (neviem či to mam s tam spajat, ale na vsetko myslim) Dala som na to imazol, nejak sa to nezhorsuje, skôr sa to vysusilo a taka suchsia chrasta sa spravila, robim aj kupele v repiku. Ak mate niektora s tymto skusenost (čo to je a čo na to zabera) dajte mi prosim viediet. Uz som objednana na kozne, ale mozno do vtedy tomu pomôzem. dakujem za rady

liebling98
28. feb 2015

@tejka83 na prvý pohľad mi to prišlo ako modrina, ale keď píšeš, že je to až do krvi, tak môže ísť o zapareninu. Aj keď sa mi zdá na trochu netypickom mieste.
S tou brokolicou Ti to môžem potvrdiť, keď ju raz za čas drobcovi dám, tak aj keď ho prebalim pomaly po každom prdnutí, vyzerá ako by som ho neprebalila celý deň.
Odporúčam Ti nepoužívať vlhčené obrúsky, umyť len čistou vodou. Mne poradila detská sestra urobiť si domácu masť, kde zmiešaš jeden diel Imazolu, jeden diel rybacej (jecorisovej) masti a jeden diel ichtyolovej pasty (camphor ichtyoli -obsahuje aj gáfor). Vymiešaš v kelimku a po každom umytí nanášaš v hrubej vrstve ako omietku na postihnuté miesto. Do 48h sa to výrazne zlepšuje. Odskúšané.

tejka83
autor
28. feb 2015

@liebling98 dakujem za radu a tvoju skusenost, vlhcene obrusky som ihned zrusila. Je pravda ze som začala pouzivat novy sprchač Nivea (ale to pochybujem ze z toho by to vzniklo)

mamulka211
28. feb 2015

Zaparenina by snad bola na inom mieste, mne to tiez pride ako modrina, alebo odrenina, akoby niekde spadol, alebo sa udrel. Je to akoby odrete o nejaky drsny povrch....

tejka83
autor
28. feb 2015

Ano presne tak to vyzera, ako odrete, ale určite viem ze tam pred prechadzkou von nič nemal. Nemohla ho ta stolica tak podrazdit ze az do krvy to vyzralo pokozku a je tam chrasta, cite to vyzera ako odrete?

zabina27
28. feb 2015

nemohol mat nejako zahnutu, pokrcenu plienku a ako si na tom sedel v kociku, ze by mu to odrelo?

mamulka211
28. feb 2015

Urcite nie, stolica by mu to podrazdila aj na inych miestach, viac v zahyboch a nie kdesi takmer na pol zadku. Maly ti musel niekde spadnut, alebo sa niekde udriet, toto vobec ako zaparenina nevyzera a to mam 4 deti odchovane. Je to jednoznacne odrenina. Inac ma zadocek krasne hladky, cisty, ziadne zacervenale miesta.

tejka83
autor
28. feb 2015

@zabina27 to som si nevsimla.

liebling98
28. feb 2015

@tejka83 pozerám cez mobil, tak mám fotku strašne nekvalitnú a malú, ale aj ostatné baby píšu, že to vyzerá ako modrina. Modrina sa nezjaví okamžite. Nespadol alebo neudrel sa predtým ako ste šli von?
Masť na zapareniny nepomôže, ani neublíži. Ak je to modrina, zajtra ráno uvidíš, či zmenila farbu. Vstrebe sa sama.

zuzana1291
28. feb 2015

Je to odrenina.

tejka83
autor
28. feb 2015

Ano je to ako odrenina. Takze zaparenina nemôze vyzerať ako odrenina?

liebling98
28. feb 2015

@tejka83 mne sa to zle zobrazuje na telefóne, ale zaparenina by bola skôr medzi polkami a na tej časti zadku, kde sedí. Proste tam, kde stolica najviac prichádza do kontaktu s kožou. Toto mi príde, že je to takmer na chrbte.

peta1510
28. feb 2015

Podla mna tiez odrenina,aj ked to zle vidno.Ved na dotyk,stlacenie,by ho to malo boliet,uvidis,ci bude nejako reagovat a odtahovat sa.

jana_eyre
28. feb 2015

@tejka83 zaparenina je v pociatocnom stadiu cervena, leskla koza ktora na dotyk velmi boli.. v dalsom stadiu sa vyhadzuju take male pluzgieriky, ktore praskaju..

inak uz sa nejako pohybuje? nemohol sa pri presune nejako suchnut v plienke, co by mu sposobilo taku odreninku?

dush
28. feb 2015

@tejka83 nie je to velmi kvalitná foto,no tiež vidím odreninu.A za hodinu a pol sa zo stolice takto koža nezapali.Ked sa robí chrasta tak to je odrete a nie zaparene.

hviezda21
28. feb 2015

@tejka83 baby sice pisu ze nemoze to byt zapar.ale podla mna moze.moji dvaja mali sice vzdy od konecnika vyssie ale mali aj ked som takmer okamzite menila plienky.voda-rumancek-a imazol.potrva to par dni no prejde to.moji ked brali lieky+kojenie a 4-5x kakali pokozka bola podrazdena a takto zacervenala. keby som to nechala hoc len polh.vysli by pupienky. Mladsi to mal aj ciki este donedavna a dokonca som mala pocit ze sudokrem to zhorsoval.davala som par dni iny krem + imazol cerven vymyzla pokozka sice bola suchsia ale aj to sa casom upravilo. Koznu by som riesila najskor o 48h uz by si mala vidiet rozdiel.

marianka0101
28. feb 2015

Tiez mi to nepripada ako zaparenina. Skor vydrata koza, syn ma teraz nieco podobne na hankach. Prisla som pre neho do skolky a hanky az krvave. Vraj chodil stvornozky a ruky otocene hankami smerom na koberec, no uplne az do krvi mu to vydralo.