Čo to je na chodidle?

tehulka2016
9. okt 2021

Ahojte, 5 r dcera sa stazuje na bolest na chodidle a ma tam taku hrcku, neviem ci to je kurie oko, bradavica, nieco ine….viete mi poradit co to asi je a co na to dat?

tehulka2016
autor
9. okt 2021
viktorka124
9. okt 2021

Asi bradavička. Nebola na plavárni? Alebo niekde naboso. U nás sa v škole zvykli šíriť bradavice lebo baletky často chodili bosé po tanečných sálach a po šatniach.

pribinak
9. okt 2021

Kúrie oko, čím skôr na kožné, kým to nemá po celej nohe

renatka100
9. okt 2021

@tehulka2016 kurie oko, vies to noznickami vyrezat (ked nemas skusenosti radsej nie)alebo maju take leokoplasty ktore sa vymienaju po case kym sa to kurie oko ako y nevstrebalo. Asi tie leokoplasty budu lepsie - treba zmenit topanky alebo pozriet ci v nich nie je nejaky kamienok - aj za tri dni sa to dokaze spravit.

zuzubb007
9. okt 2021

Kurie oko vypalit u koznej, to nezmizne samoliecbou

babovka2321
9. okt 2021

Pomaha aj kolodium forte (pravidelne potierat a odumretu kozu obstrihavat), ale priklanam sa k vypalovaniu dusikom, je to ucinnejsie.

dada0902
9. okt 2021

Mne vždy na kurie oko pomohla náplasť na kurie oka z lekárne potom mi to odpadlo a viac sa neobjavilo

ja_mama
9. okt 2021

Aj mne vzdy pomohla naplast alebo naposledy aj to koloidum forte na potieranie. Ak to boli je to ptavdepodobnejsie kurie oko, bradavice mna osobne neboleli takto na chodidlach, tie uz ale bolo treba vypalovat a to teda riadne bolelo (po vypaleni) ked som na to doslapovala. Takej malej dcerke by som urcite najskor skusila bezbolestnu metodu, nie hned dusik - iba ak by naplast/natieranie nepomolo.

lubina
9. okt 2021

presne toto mala dcera, ked robila gymnastiku a stale behala bosa po telocvicniach, je to virusove a ak uz ma jednu, tak sa to rozsiri a ak s tym nic neurobis bude ich mat viac. Treba ist na kozne, vypalia to dusikom. Ale ja som neskor pouzivala aj uz spomenute kolodium forte, sice to trvalo dlhsie to odstranit, ale nemusela som s nou uz chodit na kozne. Vedeli sme to odstranit doma. Treba to len pravidelne potierat a odumretu kozu odstranit. Ale ak to ma dieta prvy raz, tak radsej na kozne, je to rychlejsie a najma ak ma este ina jednu.

lyci
9. okt 2021

@tehulka2016 ak to boli pri chodzi a je tam tvrda hrcka, je to kurie oko. kup v lekarni Duofilm a potierat. ked to ide, tu zmakknutu kozu odtrhnut az kym raz s nou nedas dole aj taku gulicku. alebo skusit tie naplaste na kurie oka, ale hentam asi nebudu drzat na mieste. bradavice nebolia, nie je tam taka tvrda hrcka, a je vidno jednu alebo viac ciernych bodiek, korienkov. tie najlepsie vyrezat laserom.

simona139469
9. okt 2021

Ja som to raz mala na nohe, take podobne a nebolo to nakoniec kurie oko. Dala som si večer nohy so slanej vody a namastila masťou a do rana mi to zmizlo. ( bol to pokus čo sa stane či to nebude iba otlak). Ak je to naozaj kurie oko tak buď náplaste alebo to vyrezať nožničkami ( ak to viete) / dať vyrezať (vypáliť) na koznom

leniel
10. okt 2021

@tehulka2016 to su bradavice - virusove, bud potierat Verumall-om alebo Colodium forte, alebo ku koznej na dusik. Kazdopadne riesit, lebo sa to siri. Nam dala kozna termin o 3 mesiace a z jednej malej mam 5 na kazdej nohe a uz ich ma aj manzel 🤦‍♀️

zojka78
28. jan 2024

@tehulka2016 dobry den,prosim Vas,vidim sice,ze debata je uz starsia,ale presne toto sa teraz vyhodilo dcerke na chodidle,zrejme to chytila na plavani, ako sa Vam podarilo toho zbavit? Dakujem pekne za radu

tehulka2016
autor
30. jan 2024

@zojka78 davala so naplaste na kurie oka a zmizlo to

zojka78
30. jan 2024

Dakujem za odpoved🙂

lasona
30. jan 2024

@pribinak kurie oko je tlaková záležitosť...to sa neroznasa...jedine bradavica ta je vírusoveho povodu