Maminky mali ste uz skusenost z niecim takym? Moj 4 rocny synček to ma na priehlavku, na rukach a podpazuší. Na nožičkách to ma uz rozskriabane, nakolko ho to svrbi. Na ruke to vyzera ako podlhovasty tunel, a je v nej tekutina. Ma to asi 4 dni. Na kiahne bol ockovany. Citala som ze to moze byt aj od chlorovej vody, kazdy den sa kupe v bazéne. Pred tyzdnom sme boli aj na kupalisku
@helokity nevadí že bol očkovany...kiahne aj tak dostane skôr či neskôr ak ešte nemal..podľa mňa ak ho to svrbí by som to nepodcenovala a vybrala sa ráno na pohotovosť nech doktorka.potvrdi či to kiahne sú alebo nie..ak sú je to nepríjemné pre dieťa potrebuje kúpele s hypermanganom a fenistik kvapky na svrbenie navyše po skriabani mu zostanú jazvy(ak sú to kiahne).
Napíš do skupiny Zdravotníci na MK, sú tam lekári.
Len aby to nebol svrab... Napis do skupiny Zdravotnici na MK.
nemoze to mat svrab? mozno blbost, ale.. nezijete na vychode? ide o to podlhovaste, vyzera to ako chodbicka pod kozou... hmm.. isla by som na kozne radsej...
ale mozno to nic vazne nebude..
niekedy aj kvasinkova infekcia tak podobne mokvavo vyzera.. treba na to potom fucidin masticku.. dcera take mala raz, chytila u znamych v bazene, vyzeralo to tak ako male pluzgieriky naplnene tekutinou..... podobne ako molusky, ale neboli to molusku... fucidin zabral krasne... ale treba ist na kozne, moze to byt vselico
Np dufam ze to neni svrab, lebo nas sused to mal asi pred mesiacom, priniesol si to z nemocnice. A mal to na celom tele. Moze to aj tak chytit, ze sa kupe kazdy den? Doma stale vsetko dezinfikujem.
Aj tak to moze dostat? Maly teplotu nemal, inde mi tie vyrážky zatial nevyšli.
Podľa mňa to tiež vyzerá ako svrab... Pred vyhodenie vyrážok sa nesvrblel najskôr len?.. Môžeš ho kúpať aj tri krát denne.. A nepomôže to, keď už tu hnusobu chytil ona sa zavrta do koze a už sa len množí.. tam kúpanie už nepomôže.. Choďte ku kožnej a ona posúdi, ak to bude svrab, dostanete sirovu masť a preventívne celá rodina... Svrab sa diagnostikuje hlavne podľa prvotných príznakov a to je to svrbenie bez vyrazky a hlavne v noci
Na tej druhej fotke to vyzerá ako svrab.. Je tam vidieť chodbicku a keď to sused doniesol pred mesiacom a on s nim bol v styku tak týždeň potom, tak to sedí aj na inkubacnu dobu
@janka54321 praveze sme sa s nim nestretavali. Sa cudujem lebo doma mame poriadok ako vo vyklade. Kazdy vikend menim pradlo, periem, vsetko zehlim a toto 😔
Tiez si myslim, ze to kludne moze byt svrab - presne tie cesticky/tunely su pren typicke...
🙂 ze svrab.To ste ako to dosli?
@juriva ved pozri ruku... mna to hned ako prve napadlo... on robi chodbicky pod kozou..
@helokity no moja, ak to mal sused.. ani nevies, kde sa chytil nejakej klucky po nom... to staci... celkovo ak je to v okoli, obchod atd...
byvate v bytovke, ci dom?? ak v bytovke, tak nie je o com. vchodove dvere atd..... spolocne priestory..... no, utekaj si pre lieky, asi to bude ono.. na tej ruke to je zjavne..
A hlavne keďže hovoríš že on to dostal v nemocnici znamená že vo vašom regióne sa to vyskytuje Takže nemusím s tým dedko nič spoločné Mohli ste to chytiť kdekoľvek inde Veď on nebude Evidentne jediný Čo to má alebo teda mal
Zatial to nema horsie, no hned rano pojdeme ku kožnej. Som zvedava co to je, lebo aj to podlhovaste uz ma len maličké, len zaujimave ze sa mu na tom tvoria chrasty.
@helokity chrasty podla mna preto, lebo to je rozskrabane...isto chodte ku koznej
@helokity to mas ako vsi, tiez mozes doma udrziavat poriadok, osobnu hygienu a dieta to aj tak donese domov napr.zo skolky...dnes svrab, svi je velmi jednoduche dostat, staci cestovat autobusom a sediet na calunnenych stolickach
@helokity mne to doniesla 4 ročná dcera pravdepodobne z detského centra. Dostala som to od nej ja aj syn, lebo sme boli v najbližšom kontakte. Manžel to záhadne nemal. A je to 100 krat hirsmie ako vši. Strašne to svrbí, neskutočne.... týždeň som zostala doma aj s detmi, veci do vreca a na terasu na dva dni. Po dvoch dňoch vyprať na najvyššej možnej teplote a vyžehliť. Dva týždne periny každý deň prezliekať, výmena uterákov každý deň, matrace som naparovačkou prechádzala.... teraz sa už nenazbiera chvalabohu sirivou masťou na tri dni ale je na to špeciálna masť, večer natries a rano sa osorchujes. Vši sú nič proti tomu nič
@katrin21 kozna ma dovolenku. Pediater nevedel povedat na 100% ze je to svrab. Podla neho su to stipance. Akurat to mal na nožičkách tam, kde mu sandálky nezakryvali nozku. Pre istotu nám dal krem infectoscab . Nastastie sa mu to hoji, viac nemal. Ale pre istotu ho zoberiem ku kožnej
@helokity ano moze byt alergia..ale uz vyzera ze to ma rozskrabane..skuste dat nato fenistil