Čo sú to za vyrážky?

conspi
25. sep 2018

Ahojte. Vedeli by ste mi poradiť čo to je? Obvodná lekára môjho syna sa k tomu 2x vôbec nevyjadrila. Sú to zhruba 2 týždne čo sa to objavilo. Ďakujem Vám za odpoveď

lucya665
25. sep 2018

@conspi ja si myslím že je to ekzém.

conspi
autor
25. sep 2018

@lucya665 a to z čoho? Je šanca, že to zmizne alebo mám ísť robiť bordel k doktorke?

lucya665
25. sep 2018

@conspi neviem z čoho deti mávajú ekzém.Najskor by som asi skúsila nejakú masticku na to bežné dostupnu v lekárni a premastovat.A ak by nepomohlo išla by som k lekárke.Aj na tej tretej fotke sa mi zdá že má dieťatko takú suchsiu pokožku tak aspoň po kúpaní by som celé ponatierala

conspi
autor
25. sep 2018

@lucya665 vyskúšam. Ďakujem 🙂

anickak257
26. sep 2018

je to ekzém. Moja dcére mala tiež takéto líčka asi tak do 1 - 1,5 roka. Má citlivejšiu pokožku. Skúste ho kúpať v repíku ten upokojuje. Alebo aj len tie líčka poumývať gázou alebo odlíčovacím tampónom v repíku. A tiež si dať pozor na stravu, ak ešte kojíte tak nejesť nič kyslé ako sú rôzne citrusy, kys. kapusta...., kečup aj paradajky, čokoláda.... A obliekať len veci z bavlny. Mojej vadilo aj napr. ak mala aj bundičku z flaušovú alebo čiapočku. A premasťovať môžete skúsiť aj obyčajnú modrú indulonu alebo v lekárni kúpiť lipobase. Nám vždy niečo pomohlo iba na chvíľu.

conspi
autor
27. sep 2018

@anickak257 ďakujem Vám za odpoveď 🙂 včera som bola so synom na kožnom keďže z líc a cca troch fľakov na nohách sa to objavilo aj na stehnách. Zatiaľ to kožná neuzavrela ale predpísala nám masť, olej do kúpeľa a tiež fenistil kvapky

ivuska6
27. sep 2018

Môj nesmie ani len ležať a nie to spať na perovom vankúši inak ma také líca vyhádzane aj minule ležal u mami na posteli a tá sa potom pýta čo má aké líca červené a hneď ma napadlo a prvé som sa pýtala či tam má niečo perove a povedala vankúš a to ako dieťa mával perovy vankúš a stále bol pupacikovy kremovala neprechadzalo vyhodila som vankúš kúpila protialergicke a jemu to zmizlo a už som vedela ktorá bije kde je príčina

lenqua_12325
28. sep 2018

Atopicky ekzém. Treba ísť ku koženej, dá maste čo nezaberajú ale snaha tam bude. My sa trápime už 3 a pol roka, vypuklo to po očkovaní. Pomáhaju jedine kortikoidy ktoré dávam keď to už fakt vyzerá zle. Dcérke aj pomohlo nekupat, len sprchovať lebo kúpeľ to zhoršoval. Rýchlo umyť. Bavlnené oblečenie a nám pomohlo okrem kortikoidov keď je to veľmi zle ťa nenatierat ničím a vekom sa to presúva na iné časti tela.

katkasav
28. sep 2018

Ahoj, môj syn mal takéto- to čo je na 3. foto. Nám predpísala detská lek. Holtov krém - možno ho kúpiť aj bez predpisu a celkom zaberal. Ale najviac čo nám pomohlo - slnko. Vždy po lete, keď sa trošku opálil, mali sme s týmto na dlho pokoj a objavilo sa to až niekedy koncom zimy - začiatkom jari, keď samozrejme po zime sa to opálenie už vstrebalo. Skús možno využiť ešte pár týchto pekných dní, ale samozrejme nie vypekať dieťa, ale aspoň na 5 minút trošku na slniečko.

magic08
28. sep 2018

@conspi kup v lekarni bylinku slez lesny... toto zalej ako na čaj, nechaj luhovat do vychladnutia, preced "bordel" a vatovym tamponom niekolkokrat denne malemu potieraj postihnute miesta. Neutieraj to, len nechaj vyschnut na vzduchu...

conspi
autor
28. sep 2018

@lenqua_12325 boli sme. Predpísala kopu sra*čiek... A celkovo mám pocit, že je to horšie ako dva dni do zadu...

conspi
autor
28. sep 2018

@katkasav na slniečko chodíme každý deň. Uvidíme čo bude. Ak nezaberie toto čo máme vyskúšam aj ten holtov. Ďakujem za radu 🙂

conspi
autor
28. sep 2018

@magic08 mrknem sa aj po tomto ale počkám na vyjadrenie kožnej. Ďakujem za radu 🙂

lenqua_12325
29. sep 2018

@conspi možno ťa neprekvapim ale tie sračky tomu vooobec nepomôžu. Keď je najhoršie, ja dávam tento krém,mám ho z Turecka ale aj u nas ho majú, len možno iný názov. Ak niekto tvrdí že atopicky ekzém treba hydratovať, ja sa do slzou v oku zasmejem lebo je to dobrá volovina, malej to vzdy začalo mokvať, keď som to vysusila, svrbelo to ale vždy sa to stratilo.

lenqua_12325
29. sep 2018

A slnko to teda ešte viac podráždi. Treba v lete používať krémy s najvyšším ochranným faktorom.

lenqua_12325
29. sep 2018

@katkasav tento ekzém je na alergikom podklade a v zime sa preto zhoršil, nie kvôli slnku 🙂 práveže ekzém by sa nemal vystavovať priamemu slnku. Ale to len trošku z medicíny ;)