Čo sú to za štípance na dcérinom lýtku?

20. júl 2021

Mamicky, prosim vas, co su to za stipance? Teda zrejme to budu stipance, kusance, v skutocnlsti su trosku cervensie ako na foto. Dcere sa urobili na lytku. Vsimla som si to rano (no mozno boli uz vcera,neviem) , pozrela som postel, odtiahla som ju, matrace, vyprasila periny, nenasla som nic. Mohlo by ist aj o vyrazky, aj napriek tomu, ze su tak pravidelne pri sebe tie bodky? Dakujem !

patus_2
20. júl 2021

Svrbia tie štípance? Sú blízko pri sebe takže teoreticky to môže byť blcha, plostica. Skús dať čisto bielu plachtu a obliečky. Ak ráno nájdeš také malé hnedo-cervene bodky tak to bude buď blcha alebo plostica. Ale teraz je veľa hmyzu, postúpiť môže čokoľvek. Ak by sa to opakovalo a boli bodky na posteli, tak určite profi dezinsekciu.

autor
20. júl 2021

@patus_2 zatial nesvrbia, to mi je divne, od komara sa dcera rozkriabe do nepricetna a mava poriadne silnu reakciu. Jasne, biela postelna bielizen musi byt 🙂 Cely internet mam prejdeny, aj mne to pride, ze bud su to plostice alebo blchy, no nic som nenasla, aj niektore listy okolo stien som odtiahla, nic, nik iny take stipance nema (aj ked viem, ze moze byt dostipany len jeden clen domacnosti). Dakujem pekne za skusenost, naivne som dufala ale, ze mi niekto napise, ze to moze byt pokojne aj mravec alebo nieco ine menej desive 🙂)

patus_2
20. júl 2021

Najhoršie je, že oni môžu byť ukryté kdekoľvek. V rôznych skarach, v matracoch, za obrazmi... Ale uvidíš časom. Ak sa to nebude opakovať, tak to bol hmyz dovezený z vonku. Ak sa to bude opakovať tak asi bude problém. Nemáte niekde lastovičie hniezda? Pretože od nich zvyknú loziť ploštice.

autor
20. júl 2021

@patus_2 lastovicie nie, vrabcie ale mame, par metrov od okna, rozmyslala som i nad tym, budem musiet vyslat muza na rebrik a odstranit ho. Viem, ze by to mohlo byt aj z hniezd... Ved to, hocikde mozu byt skryte, mame vstavane skrine, niektore listy pripevnene k stene a pod., ale co sa dalo posunut, odsunut to som prezrela, no ked je len jedna, tak ta svinucha moze byt hocikde, liahen som ale nenasla 🙂 dakujem!