Baby, co je toto? Muz doniesol synovca, ma na tele Asi 12 takychto pupacikov, urcite to nie su kiahne, aj ked ten pupacik ma taku divnu "hlavicku". Dakujem
@stratenanajdena dakujeme za odpoved, vobec ho to ale nesvrbi
Podľa mňa to kiahne nie sú. Je to buď postipane alebo alergia. Ale viac sa prikláňam K postipnutiu.
no napr. u koznej mu mozu urobit ster a mozu zistit z coho to je ale aj nemusia ak by svrbelo dala by som tekuty puder
A prečo by to nemohli byť kiahne? Lebo ich nikto v okolí nema? 😀 😀 Moja dcera mala asi 4 pupapky všeho vsudy a to boli kiahne syn mal až 1 pupak a do dnes neviem či ich teda prekonal aleb nie, zistime to z krvi ked mu nieked ybudu brat.
Ved chodte s nim k lekarovi - fakt toto nepochopim - čo nemate možnosť alebo uz neordinuje? Miesto aby ste išli k lekarovi tak tolko namahy a času si date kecanim a planymi rečami na nete a pritom uz mohol mat cielenu liečbu a idu sviatky tak o to skor by ma zaujimalo čo sa deje. No vidim, ze asi len mna...ostatným stačí internetova diagnostika.
@sardinka335 rodicia pridu poobede, nie je ani z BA, Nemam karticku poistenca, nasa pediatricka dnes uz nerobi a kvoli 10 pupacikom sa s nim trepat na pohotovosti nebudem
Nepribudaju, nesvrbia, nema teplotu ani ine tazkosti, tak pockame na rodicov
@pribinak to je postipane ... podla mna zbytocne pohotovost ten fenistil je ok, pripadne sudokrem ak mas .. na kramaroch by si na pohotovosti chytila za tie tri hodky este inu lahodku ..
@pribinak ani moju dceru pupaky nesvrbeli, nepribudali a na pohlad vyzerala ako kazde ine dieťa, hrala sa, nevykazovala ziadne znamky choroby okrem tých vyrazok len som ju držala v izolacii lebo to boli kiahne - bola s nakazeným dieťaťom cielene som tomu deti vystavila nech to mame za sebou. Tie priznaky nemusia byť vzdy dramaticke ze z dieťaťa je hned nemocničny pacoš..ja som bola rada, ze to boli kiahne, mali sme to poriešene ešte ako školkarka a šmitec.
keby to nebolo dookola cervene a je tam biela hlavicka tak poviem ze molusky, takto to z fotky s istotou neviem. a hlavne okolo molusiek ked sme ich mali nebola cervena koza. ale ta hlavicka sedi na molusku dokonale. toto skor vyzera na nejake stipance.
@sardinka335 moje decka ked mali kiahne ani sme k dr nesli.. Len som sa jej telefonicky opytala co na to davat a potom sme prisli ked uz mali po.. Ak nema ziadne ine tazkosti, vysoke teploty a podobne, tiez by som nesla k dr, len by si odniesli nieco nove este k tomu..
Ak su to kiahne, tak sa rozvinu neskor, alebo aj nie ak je ockovany - lebo aj ked je moze chytit lahsiu formu.. Podla mna su to vsak naozaj postipance, kazdemu na tele vyzeraju inak - kvoli inemu typu pokozky.. A kedze teraz je tepla zima mohla to byt aj nejaka stipava mucha..
@pribinak
@jana_eyre ani ja som nešla lenze ja som si bola na 100% ista ze to kiahne su a nepotrebovala som sa nikde uistovať , keby som si nebola ista a tapam , tak radšej idem alebo zavolam zvlášť ak idu sviatky, volno.
@loginexistuje ved to, pre par pupakov tam chyti dajaky anginu ci nejaku pneumokokovu pliagu
takto vyzerali nase stipance od blch po niekolkych dnoch od ustipnutia a niektore aj po rozskriabani (z dovolenky v tatrach v novom a cistom ubytovani!) staci ze ich tam niekto pred nami navlacil ☹
no snad to bude mat synovec na ustupe a po prichode domov mu nenaskacu dalsie, nech uz to je cokolvek. hlavne ze ho to nesvrbi a nerozskrabuje si to.
Do kelu! Ta fotka na tej ruke sa na ten stipanec dost podoba!
Snad ta haved si nenasla u nas nove byvanie.
Zelam pekne sviatky ;))
@pribinak mne to pripadá ako začínajúce kiahne, na fotke sa mi zdá, že je tam vodička v tých pupáčikoch. Očkovanie proti kiahnam má úspešnosť myslím 75% a je dosť možné, že ak je očkovaný a dostane kiahne, bude to ľahšia forma. Inkubačná doba je 2-3 týždne myslím, čiže s kiahnami mohol prísť do styku kedykoľvek a kdekoľvek. Kiahne svrbia až neskôr nie prvý-druhú deň
@marianka0101 nie, nie, toto kiahne nebudu, to budu Asi stipance od blch
Ahoj, pri prvej fotke ma napadlo, ze takto stipu (aj) blchy.
pri poslednej ma to utvrdilo o to viac, ze robia akoby cesticky - napr tri za sebou, aj my sme tak mali ked nas na dovolenke dostipali.
Mozno to bude nieco ineho, ale mne to pripomenulo ako prve toto. hoji sa to veeeelmi dlho (dva az tri mesiace u nas) a dost silno to svrbi.
Ale nemusi to byt ono, len moj dojem z fotiek.