Čo ste dávali detičkám papať, keď mali afty a zápal ďasien?

sandrita_v
20. júl 2024

Dcerka (2r) je od pondelka len na UM. Berie vitamíny - Cebion, B komplex, Vigantol, dostala aj od doktorky 2 injekcie Bcka ale stale ju boli pusa. Objednala som aj Sorex sprej na dezinfekciu, ale ten nam pride az v pondelok, kedze v lekárňach ich nemaju. Natierali sme dasienka s Mundisal gelom ale moc nepomohol tak teraz skusame Kamistad gel. Vyzera , ze zabral lepsie.
Len ma trapi, ze berie tolko vitaminov a pije len UM a nic tuhe, kedze ju bolia dasna aj afty.

Uvarila som jej aj repik na potieranie dasien.

Za kazdy typ budem vďačná.🙏 Lebo uz som zufala, jak jej chcem pomoct a ona sa len trápi 😔😔

betulinka1
20. júl 2024

@sandrita_v sprej tantum verde. Fungoval na vsetko co sa objavilo v ustach. Odporucil nam ho Dr. aj ked sa nema davat detom do 3rokov. Ale dr povedal, ze kludne mozeme, 2-3 dni a on uz zaberie. Naozaj tu fungovalo

viestta
20. júl 2024

@sandrita_v ja ti poviem, ze mala som afty aj zapalene dasna a ako dospela osoba som nemala potrebu vobec nic davat do ust, nie to este tuhu stravu. Tie usta boleli neskutocne aj prazdne, nie to aby som nieco zula... Prezila som tyzden na studenom mlieku a matovom caji.

veronika_sk000
20. júl 2024

@sandrita_v moj dokazal zjest vtedy len studeny biely jogurt, to mu troska pomohlo a uz sa to lepsilo

sandrita_v
autor
20. júl 2024

@veronika_sk000 ďakujem pekne 🙏

sandrita_v
autor
20. júl 2024

@betulinka1 dakujem pekne 🙏

nevenka
20. júl 2024

@sandrita_v u nas sa 1,5 rocna ani dojcit nechcela, asi 5 dni vobec. Vodu s glukozou som jej davala striekackou od Nurofenu, aby sme sa vyhli nemocnici. Vzala na milost asi na treti - stvrty den, studeny biely jogurt, a potom vyvar s rezancami, taky vlaznejsi. To iste aj 3,5 rocny, ten este pil studene kakao.