Čo so zvracaním?

mimuska7
11. feb 2011

Moja mala 2-ročna dnes rano 3krat zvracala (nie vela). Vyzvracala caj co pila aj s takymi ako hlienmi. Zatial nema teplotu ani ine priznaky. Volala som dr. a ta povedala ze asi na nu nieco lezie ( asi viroza). Kazala mi dat 1/3 Torekan cipok. Po nom zaspala a teraz si pytala slane tycinky a pit. Ona je od narodenia taka ugrckana, pri chorobe, teplote aj pri cestovani autom, autobusom. Uz som z toho na nervy, lebo raz sme tiez mali taketo priznaky a bez ziadnej choroby sme skoncili na infuzkach v nemocnici 3 dni. Mala ma od vtedy z doktorov strach! Poradte prosim?

latvia
11. feb 2011

ked takto grckava pri comkolvek sla by som za detskou nach ju poposiela na poriadne vysetrenia, nie je predsa normalne aby pri vsetkom grckala...

laki
11. feb 2011

ahoj @mimuska7, kludne jej dávaj dru tyčinky ( soľ viaže v tele vodu ) a hlavne nech veľa pije!!! Daj jej nejaké 2 dni diétu, nech s bruško spamätá a kúp jej probiotiká.My sme mali brušnú virózu cca pred 2 týždňami ( Kika 6x vracala, potom sa pridružila teplota ale zvládli sme to ).Držím Vám palce.

gretkab
11. feb 2011

Rehydratacny roztok (my mame Kulisek, netusim, ci su aj ine) a davat po lyzickach v intervaloch (nas pediater hovori, ze "aby zaludok nezistil, ze sme tam nieco dali). Dru tycinky su fajn, ak nejdu hned okamzite aj von. Drzim palce.

ivett1
11. feb 2011

ahoj...pred dvoma dnami som bola s nasou dcerkou u doktorky...ma nejaku virozu a okrem toho, ze ma vysoku teplotu, kasle a ma sopliky, nemoze nic zjest, lebo to hned vyvrati...takze tiez len pijeme, nasadili sme rehydratacny roztok hipp, (da sa aj urobit, ale nemam cas, kedze mam este maleho synceka...a dobry je aj kulisek, ako spominala gretkab) a pomaly sa snazim do nej dostat rozok (stary dva dni) a cierny caj (luhovany kratsiu dobu ako obvykle)...dnes rano to uz bolo lepsie...zelam hlavne vela trpezlivosti...