Zaujímajú ma všetky vaše názory, akékoľvek otázky na túto tému, prípadne ak má niekto už skúsenosť dajte vedieť či sa Vám podarilo vyriešiť hypnózou nejaký problém. Budem rada za všetky komentáre.
@rtthypnoterapia .Podla mna je to asi sarlatanstvo
@basulaak S úzkostnými poruchami/problémami vie RTT hypnóza krásne pomôcť. V podvedomí dokážeš prísť na to, kedy ti vznikol daný problém, pretože sa v živote prejavuje kvôli niečomu, čo si zažila v minulosti – často v detstve, kedy si si vytvorila určité presvedčenia, ktoré dnes stoja za tým že zažívaš tento problém.
Vtedy ten problém do tvojho života prišiel s cieľom nejako ti pomôcť. Možno to teraz znie zvláštne, že problém, ktorý dnes vnímame negatívne, mal v minulosti určitý pozitívny účel. No práve vďaka tomuto pochopeniu dokážeš svoj problém lepšie spracovať a pustiť ho.
Je super, že si sa rozhodla práve pre túto formu terapie, a verím, že pomôže❤️
@svetlonos máš s hypnózou skúsenosť?
Ja som bola u hypnotizera raz, riešila som svoje sny, ktoré boli veľmi aktívne a ráno som vstavala unavená...jedno sedenie pomohlo.
@rtthypnoterapia
áno mam skúsenosti s viacerými metódami podobného typu. Len mi je zvláštny tvoj príspevok. Zaujímala som sa o tento druh terapii. Stačí si urobiť kurz a aj Jožko od susedov ti urobi hypnoterapiu... Potom mu treba prax na xy ľuďoch, všetko si podrobne zapisovať, takže ide v podstate formou pokus - omyl.
Je to práca s psychikou človeka a nie kazdy samostatný terapeut ma na to vlohy - skor je to mizivé percento.
Takže takíto "Jožko viac a Johanky" vedia napachat viac škody ako osohu.
A preto som dosť opatrna, ak niekto napíše takto neurčito ako ty. Hlavne na takomto fóre, kde sa to dokáže nahlásiť veľa záujemcov.
Ja za seba aj zo skusenosti iných viem, že tieto terapie vedia byť veľmi účinné a to dosť rýchlo.
Ale najdôležitejšie z toho celého je, kto tie terapie vedie. Ci je to "rychlokvaška" z kurzu ala robo co ta baví, ved na to máš alebo je to človek, ktorý skutočne VIE, čo robí.
Ty si teda kto?
Si terapeuta s dlhoročnou praxou ?
Si clovek ktorý potreboval tento odbor len papierovo doplniť, lebo tieto vlohy v sebe už dávno mas?
Alebo si ten tretí priklad toho človeka, ktorý síce chce pomáhať, no nie je si vedomý aký dopad ma na človeka zle prevedená terapia od akože psychologa z kurzu?
Prepac za úprimnosť a priamosť ale negativne skúsenosti proste nepustia.
Opatrnosti nikdy niet dosť. Mozno mi aj odpovieš na moje otázky a teda si môžu urobiť názor aj ostatní diskutujúci 😉
@svetlonos Je pravda, že hypnoterapeutický kurz si môže spraviť v podstate "ktokoľvek". Nejde však o "pokus omyl", pretože riešenie psychických problémov nie je tak nové, aby o tom odborníci nič nevedeli a skúšali každý problém nanovo. Neviem, o aké konkrétne hypnoterapeutické kurzy si sa zaujímala, no určite existujú lepšie aj horšie. Verím, že niektoré z nich môžu byť presne také, ako opisuješ – kde nezáleží na tom, kto si a čo si, dostaneš nejaký materiál a hneď sa stávaš "hypnoterapeutom". Tam by mohlo ísť o "pokus omyl", najmä ak človek nemá žiadne znalosti z oblasti psychológie.
Ja som však vyštudovaná psychologička a rozhodla som sa pomáhať ľuďom prostredníctvom RTT hypnoterapie, pretože viem, že týmto spôsobom sa dajú problémy vyriešiť oveľa jednoduchšie než klasickým psychologickým poradenstvom alebo psychoterapiou, kde môže človek tráviť roky bez výraznej zmeny.
Príspevok som napísala z dôvodu, že ma jednoducho zaujíma, aký majú ľudia na Slovensku názor na hypnózu. Za mnou chodia klienti, ktorí tomu veria a sú o tom rovnako presvedčení ako ja. Zároveň si však uvedomujem, že pre niektorých to môže znieť ako veľmi alternatívna forma riešenia problémov.
Často máme z filmov o hypnóze skreslené predstavy, ktoré s realitou nemajú nič spoločné. Preto som tento príspevok napísala, aby som zistila, ako sa na to ľudia pozerajú. Rada tiež zodpoviem otázky tým, ktorých to zaujíma, alebo ktorí majú voči tomu určité pochybnosti.
Pre mňa je RTT hypnoterapie extrémne silná forma terapie. Dostala som sa k nej tak, že som si sama chcela vyriešiť blokya negativne presvedčenia ktoré ma trápili a spôsobovlai mi problémy vo vzťahoch a celkovo so sebavedomím. Tak som si našla RTT hypnoterapeuta a už po prvom sedení som si povedala, že toto je presne spôsob, akým chcem aj ja pomáhať ďalej.
Pre mňa to znamenalo dva roky intenzívnej práce, kedy som si sama prechádzala vlastnými sedeniami. Čo je tiež veľmi dôležitá časť pri psychológoch a terapeutoch – aby sme mohli pomáhať druhým, musíme mať najprv my sami "vyriešené" vlastné problémy. Píšem vyriešené v úvodzovkách, pretože práca na sebe nikdy nekončí.
Nedá sa povedať, že po roku psychoterapie alebo po jednom hypnotickom sedení má človek vyriešené mentálne zdravie na celý život. Každá práca na sebe však pomáha uvedomiť si, prečo robíš to čo robíš, a učíš sa s tým pracovať sama aj po skončení terapie. Každý takýto krok ťa posúva bližšie k väčšej pohode a sebaistote.
Táto práca je pre mňa naozaj poslaním. Každý kontakt s klientmi, ktorí za mnou prídu so svojím problémom, vnímam ako obrovský dar, že im môžem pomôcť.
V neposlednom rade, keď si vyberáme terapeuta je vždy veľmi dôležité, aby si si s tým človekom rozumela aj po ľudskej stránke. Musíš sa pri ňom cítiť príjemne a musíš mať pocit, že je to pre teba to pravé. Vždy si môžeme naštudovať to aké ma kurzy, školy, a spraviť si o tom obraz či danému človeku veríme či je profesionál v tom čo robí.
@rtthypnoterapia mna by zaujimalo ci hypnoterapia pomoze so selektivnym mutizmom. Je to uzkostna porucha pri ktorej dochadza k recovej paralyze. Chystam sa buduci rok. Snad to vyjde 👍