Milé maminky, prosím Vás o osvedčené rady, ako zlepšiť imunitu dieťaťa. Mám syna doma už skoro dva mesiace. Trápi ho bolesť chrbta, nôh, hrdla, občas sa na niekoľko dní objaví zvýšená teplota a zase klesne, posledné dni už aj kašle. Doktorka nás neustále odbíja, len vďaka môjmu naliehaniu sa po 3 týždňoch choroby prišlo na to, že prekonal zápal pľúc a prínosových dutín a našli mu aj mykoplazmu. Dostal vtedy na 10 dní ATB, kontrolný výter bol už negatívny, tak ho doktorka poslala do školy, hoci sa stále sťažoval na bolesti a únavu. Vydržal v škole tri dni a zase má teplotu a ledva sa ťahá po dome. Doktorka nás zase iba odbila, že asi chytil nejakú virózu, kým bol v škole, mám mu kúpiť niečo na kašeľ a teplotu a dovidenia. Už ma nebaví vysvetľovať, že nie je simulant, že naozaj nevládze, je bledý, stále ho niečo bolí, neskoro zaspáva, lebo pre bolesti chrbta si nevie nájsť polohu. Ale podľa doktorky je zdravý. Ako mu mám pomôcť? ☹
@kikusenka1 No, som u nej 12 rokov, ale sama som v šoku. Vidí, že tam, nechodím s každým sopľom, ale až keď je naozaj zle. A nemám dôvod neveriť vlastnému dieťaťu, keď ešte o pol jednej v noci nespí, lebo ho bolí chrbát. Keď som to povedala doktorke, reakcia bola, že mu máme kúpiť nový matrac. Chápeš? Keby nebol u nás v meste taký problém s pediatrami, už som dávno preč. Ale všetci dobrí lekári sú ďaleko. Skúsila som napísať imunologičke, možno nám pomôže, inak už fakt neviem, kam sa obrátiť. Keby som sa vtedy sama nasilu niekam nepýtala, ani by mu tie mykoplazmy a zápal pľúc nezistili. Ale videla len nízke CRP, tak podľa jej slov MUSEL byť zdravý.
Môže mať v tele chronický zápal, zmeňte stravovanie, protizápalová strava pomôže.
@vakatko co take sem patri do tej skupiny protizapalovych potravin? 🙏
@takacovama mastné ryby, zelenina, bobuľovité ovocie, avokádo, kurkuma ...
https://etabletka.sk/protizapalova-strava-ako-s...
My sme brali Imunor a Hliviačika.
@autorka syn mal opuchnute uzliny na krku a doktorka povedala, nech mu spravím obklad s octanovou masťou. Z toho sa akurát vyhádzal. Potom mal takú zvláštnu nadchu. A mne napadlo, že mal kliešta, tak som si vyhladala príznaky boreliozy a väčšina sedela. Doktorka ma odbila, že nemá fľak, nebude to riešiť. Syn bol stále taký nie vo svojej koži, tak som trvala na odberoch na boreliozu s tým, že ich sama zaplatím. Tak navela mu tú krv zobrali a mal ju.
Nenechaj sa odbiť, bojuj za syna.
@autor no strašne... možno je už vyhorena... neviem keď nemáš ďaleko ďalšie mesto tak by som šla od nej sedem míľovými cizmami
No, baby, v nemocnici som si predbežne dohodla odbery ako samoplatca...ale...odpísala mi imunologička, u ktorej sa inak čaká na termín celé mesiace, nech s ním zajtra prídem, že mu zopakuje všetky testy a ešte niečo pridá. Strašne sa "teším", nie na tie odbery a návštevu nemocnice, ale snáď sa konečne niekam pohneme a prídeme na to, čo ho trápi. A
@vakatko súhlasím, že to môže byť niečo také, ja som napríklad 20 rokov trpela hrozným ekzémom, väčšinu tela som mala pokrytú fľakmi, ktoré mokvali, praskali, štípali, nikto nikdy na nič neprišiel. Až jedna jasnovidka mi povedala, že ona vidí pleseň v črevách a tak aj bolo. Kvasinky. Upravila som stravu, preliečila črevá a zrazu bolo aj po ekzéme. Niekedy stačí tak málo, len keby každý lekár bol ako Dr. House.
Možno len rastie a cíti nepohodu
@barbora854 Rovnako dlho má aj bolesti hrdla, je bledý, nesústredený, unavený. To nebude len rastom 🙂
Treba zmeniť doktorku. Takúto prístup som ešte nezazila